Vi går en virkelig dejlig weekend i møde! Eksamensperioden er ovre for de fleste, og det skal naturligvis fejres. Du kan for eksempel gøre det med øl på Mikkeller, fredagsbar hos Drunk Creatives eller fødselsdag på GBAR eller SWAY.

 

TORSDAG

 

weekjan4bil1
Vil du høre mere om Food Maker, så tag forbi Start-up torsdag kl. 17 // Foto: Rasmus Glud

 

Warpigs @ Mikkeller

Kl. 14. Mønt: Gratis entré.
Torsdag står i grisens tegn på Mikkeller, og du kan denne dag smage 14 forskellige Warpigs øl! Derudover er der release på helt nye limited edition flasker. Til øllen kan du nyde røgfyldte snacks som jerky, mandler og pølse – med en solid lyd af heavy metal i baggrunden. Så er weekenden ligesom skudt igang.

 

Tænkepauser @ Dokk1

Kl. 16.30. Mønt: 40 kr. for voksne og 25 kr. for studerende.
Dokk1 afholder jævnligt de populære Tænkepauser-foredrag, og dette års første foredrag kommer til at handle om hjernen. Fysiker og læge Leif Østergaard vil tage dig med ind i hjernens verden og forklare, hvordan den virker, navigerer og motiverer os. Det bliver uden tvivl super spændende at få et lille indblik i hjerneforskning, og alle der deltager, får et eksemplar af Tænkepauser-bogen Hjernen med hjem!

 

Start-up @ Food Maker

Kl. 17. Mønt: Gratis.
Kender du ikke Food Maker, så skynd dig at tjekke det ud her. Det er et projekt, som har til formål at skabe madglæde blandt unge i Aarhus. Gennem forskellige events, som alle har madlavning som omdrejningspunkt, mødes mennesker, og fællesskaber skabes på kryds og tværs. Har du lyst til at være frivillig i teamet, så mød op til Start-up og hør mere om projektet og drømmene. Du kan også høre mere om, hvordan du selv kan søge Food Maker-puljen, og på den måde få penge til dit eget projekt. Der vil blive serveret lækker aftensmad – du skal bare selv hjælpe med at lave den.

 

Patrick Dorgan @ TRAIN

Kl. 20. Mønt: 150 kr + gebyr.
Du har helt sikkert hørt Patrick Dorgans hit Marylin. Det er nok sådan cirka et af de mest spillede hits pt. Patrick Dorgan er lige nu aktuel med sit debutalbum, og du kan høre ham på TRAIN denne torsdag, når han indtager stedet som det første på sin kommende danmarksturné. Genren på det nye album er en blanding af soul, R&B og god gammeldags pop!

 

Jazz @ Pica Pica

Kl. 20. Mønt: Gratis entré.
Når mørket falder på kan du kigge forbi Pica Pica, hvor du kan få en virkelig lækker og billig 4-retters tapasmenu til kun 200 kr. Mens du spiser, kan du nyde dejlig live-jazz fra dygtige Aarhus-musikere.

 

Torsdagsjam @ Fatter Eskil

Kl. 21. Mønt: Fri entré.
Traditionen tro er der torsdagsjam på Fatter Eskil, hvor du kan høre både rutinerede og helt nye musikere. Har du selv lyst til at gå på scenen, har du også mulighed for det. Denne torsdag vil trommerslager Kim Bahnsen være at finde på scenen, så hvis du ikke selv spiller, er du også sikret en god aften som tilskuer.

 

FREDAG

 

weekjan4bil2
Du kan godt regne med en god ping pong-dyst, når Drunk Creatives holder fredagsbar // Foto: Simon Falkentorp

 

Drunk Creatives X Royal Unibrew

Kl. 16. Fri entré.
Drunk Creatives afholder årets første fredagsbar i samarbejde med Royal Unibrew, der serverer en gratis økologisk pilsner til de første fremmødte. Kig forbi hvis du er nysgerrig på stedet, eller har nogle idéer, du har brug for at vende med andre kreative hoveder. Drunk Creatives er nemlig en fredagsbar, men også meget mere end det. Det er et mødested for ildsjæle og iværksættere, der hellere end gerne vil have nye bekendtskaber.

 

TAPE åbningsfest

Kl. 20. Mønt: Billetterne er udsolgt.
I weekenden åbner TAPE i Mejlgade 53, og der er lagt op til en formidabel åbningsfest både fredag og lørdag. Programmet lyder lovende, og der er da også for længst udsolgt. Betragt derfor dette som en reminder, hvis du allerede har sikret dig en billet – eller en forklaring på, hvor alle dine venner er fredag/lørdag aften. Hvis du er en af de uheldige, der ikke fik billet, kan du istedet tage forbi SWAY til bordfodboldsturnering kl. 20.

 

Palace Winter @ Radar

Kl. 20. Mønt: 80 kr.
Caspar Hesselager og Carl Coleman har slået sig sammen i et musikalsk samarbejde, de kalder Palace Winter. Genren er singer-songwriter og pop krydret med noget synthesizer. Resultatet er ret lækkert, og for bare 80 kr. kan du opleve dem live på Radar med J. Bruno som opvarmning.

 

GBAR holder fødselsdag

Kl. 20. Mønt: Fri entré mellem 20-24.
7 år er der gået, siden GBAR åbnede dørene første gang. Enhver fødselsdag skal fejres, og GBAR gør det med manér! I løbet af aftenen vil tilbuddene skifte, så du hver time kan købe en ny drikkevare for kun 7 kr – f.eks. en øl eller drink. Måske der kigger en drag queen eller to forbi?

 

LØRDAG

 

weekjan4bil3
Markedet på Ingerslev er altid en succes! // Foto: Pernille Thorup Nørbo

 

Modellering efter nøgenmodel

Kl. 9-16 lørdag og 9-16 søndag. Mønt: 1490 kr.
Er du den kreative type, eller kunne du godt tænke dig at være det, så kunne det være en mulighed at kigge forbi Godsbanen i weekenden. Med fokus på kroppen inviterer FOF Aarhus og Godsbanens Åbne Værksteder til modellering i ler, når en håndfuld nøgenmodeller stiller sig til rådighed. En alletiders mulighed for dig, som gerne vil lære mere om kroppens fysik og anatomi.

 

Markedsdag @ Ingerslev

Kl. 10. Mønt: Det er gratis at kigge, og priserne er rimelige.
Hver onsdag og lørdag er der marked på Ingerslev Boulevard, og det er altid en fornøjelse at slentre ned gennem boderne. Gør dig selv den tjeneste at købe lidt friske blomster og årstidens grønt med hjem – det er så dejligt, når det er friskt og lokalt!

 

Kan en kage være kunst?

Kl. 14. Mønt: Gratis.
I forbindelse med den aktuelle udstilling Stongue på Kunsthal Aarhus, afholdes der et smagsevent nu på lørdag. Eventet går ud på at undersøge, hvorledes kager (og mad i det hele taget) skaber minder og erindringer i vores sind. Smagssansen er en ligeså vigtig del af vores sansesystem som se- og høresansen, og dette vil blive afprøvet og bevist, når Kunsthal Aarhus serverer nordiske versioner af Madeleinekagen.

 

Emma Acs @ Radar

Kl. 20. Mønt: 90 kr.
Der er stadig ledige billetter til Emma Acs koncert på Radar. Emma Acs har for nylig udgivet sit andet album, Give In To Whatever, men mon ikke hun både spiller numre fra det nye og ældre album, Champagne, fra 2010? Med sig på scenen har hun udover sit band, The Inbred Family, Silvester og Grand Prix som support.

 

SWAY fylder 10 år

Kl. 20. Mønt: Gratis entré.
Det dejlige SWAY på Sankt Clemens Torv fylder i weekenden hele 10 år! Kig forbi til en festlig aften med gode DJ’s og billige priser i baren. Måske har du også selv noget at fejre – intet er for småt!

 

SØNDAG

 

weekjan4bil4
Fra udstillingen “Kvinder er den halve verden” på Kvindemuseet // Foto: Yukari Ochiai

 

Gå en tur @ Aarhus

Kl. Hele dagen. Mønt: Gratis.
Hvis du går på uni, så er dette højst sandsynligt den sidste weekend i læseferien, inden du starter på studie igen. Brug den derfor på at komme ud og få noget luft og oplev nogle af de aller dejligste steder i Aarhus. Hvad med at gå en tur langs vandet ved Tangkrogen eller find skjulte stier i Forsthaven? Du kan også finde inspiration til din tur i dette indlæg, hvor VINKs skribent Pernille beskriver syv steder, du kan besøge i vinterkulden.

 

Besøg Kvindemuseet

Kl. 10-16. Mønt: 40-50 kr.
I øjeblikket kan du opleve nogle ret spændende udstillinger på Kvindemusset. For eksempel Ballroom, som er en installation af otte smukke dansekjoler, du selv kan få til at danse ved at trække i et håndtag. Du kan også se udstillingen Kvinder er den halve verden, der skildrer tre historier om pengemagtens ødelæggende effekt på jorden. Bag sidstnævnte står japanske Yukari Ochiai, som bl.a. var med til at oprette kunstnerkollektivet Røde Mor. Kvindemuseet har i øvrigt en virkelig lækker og økologisk café, hvori du kan afslutte dit besøg.

 

Latin i studiecaféen

Kl. 17.45. Mønt: 40-60 kr.
Hver søndag kan du i studiecaféen på Studenterhuset få vind i skørterne. Er der noget dejligere, end at slå sig løs og danse til man segner? Jeg er sikker på, at du ikke kan forlade Studenterhuset i dårligt humør, hvis du tropper op, og danser med på de latininspirerede danse! Du behøver ikke være medlem for at deltage, og hvis du ikke er vant til at danse, kan du helt sikkert lære det her.

 

God weekend herfra // Cecilia

Coverfoto: Emmali Sellner