WEEKENDGUIDE – UGE 25

WEEKENDGUIDE – UGE 25

Vi forstår godt, hvis du føler dig lidt sommerdvask og kan føle trang til at rette blikket mod en skærm i komfortable omgivelser. Meeen hvis du alligevel har mod på at skifte til udesko, så byder den kommende weekend på et sprællevende og sommerfriskt program.

Torsdag

Samantha Schweblin.//foto: facebookbegivenhed

Det litterære gys – mød Samanta Schweblin

Sted: Ungdomskulturhuset Kl.: 19-21.00 Mønt: 60 kr., gratis for unge under 25.

Literature Xchange er en ny, international litteraturfestival i Århus, som afholdes for anden gang i 2019, nærmere bestemt 13.-23. juni. Tjek programmet ud her: https://www.facebook.com/events/2253348234912898/ og find lige præcis det, der appellerer til dig, men skynd dig, for der er kun få billetter tilbage til mange af arrangementerne. Ved dette arrangement kan du opleve den argentinske forfatter Samanta Schweblin, som anvender gyserelementer i sin litteratur. Der vil desuden være oplæg ved Mathias Clasen, lektor i engelsk ved Aarhus Universitet samt Jonas Bøgh fra Architect of Fear ved DYSTOPIA Entertainment. Der vil blive oversat løbende fra spansk til dansk og oplæg og samtale vil være på engelsk. Har du partoutbillet til festivalen, skal du bare reservere plads for at få adgang.

A Night In New Orleans w. Special Guest

Sted: Headquarters Kl.: 19-05.00   Mønt: 50 kr., i døren: 70 kr.

Headquarters lover 100 procent love, når århusorkestret The Vooo Ca Ray spiller op til dans i dette tilbagevendende, herlige arrangement. Musikken er inspireret af new orleansjazzens rødder, så hvis du trænger til at danse din eksamensstive krop varm, så kom og giv din ven eller date en svingom til blues, gospel og country. ”Special guest” er sangerinde Stine Klingsten.

Fredag

Billede fra filmen Øst for Paradis. //foto: facebookbegivenheden

Katedralbio: Øst for Paradis

Sted: Århus Domkirke Kl.: 20-22.30 Mønt: 50 kr

Biografen Øst for paradis, Øst for Paradis Filmdistribution og Århus Domkirke står bag det nye koncept ”Katedralbio”. Fredag vises filmklassikeren Øst for Paradis, som er Elia Kazans filmatisering af John Steinbecks roman af samme navn og desuden James Deans debutfilm. ”Katedralbio”s koncept er at vise film i de forskellige kirkerum i domkirken og denne gang bliver det kirkens stillerum, der skal huse det kærligheds- og familiedrama under 1. verdenskrig, som Øst for Paradis skildrer.

Diaraby Jamm Festival 2019 – Festival for vestafrikansk kultur

Sted: Institut for (X), Godsbanen, Aarhus Kl.: kl. 16.30 Mønt: Gratis, bortset fra aftenkoncerterne fredag og lørdag, se brødteksten for info om priser.

For tredje gang afholdes denne festival for afrikansk musik, dans og kultur. Det bliver ganske familievenligt med workshops og koncerter for børn; blandt andre spiller Moussa Diallo en gratis koncert med musik, han har skrevet til filmen Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn. Der vil være afrikansk marked med tekstiler og brugskunst, afrikansk mad, tredages danseworkshop med Sabar dans (tilmelding på forhånd), og ikke mindst byder aftenerne på masser af lækker afrikansk livemusik. Dagsbilletter koster 75kr (50kr for studerende og pensionister) og en partoutbillet til både fredag og lørdag koster 130kr (80kr for studerende og pensionister).

NB!: Festivalen forløber hele tre dage, nemlig til d. 23. jun. kl. 21.00. 

Lørdag

Extinction Rebellions logo i DK

Atlas extinction rebellion støttekoncert

Sted: Atlas   Kl.: 19.00 Mønt: 50 kr 

Extinction Rebellion er en international klima- og miljøbevægelse, som opstod i England i efteråret. Her har den været stærkt medvirkende til, at det engelske parlament som det første i verden har erklæret klimamæssig nødsituation. ER er på kort tid nået til Danmark og Århus, og denne koncert er bevægelsens første støttekoncert i Århus. Lørdag aften skal kærligheden til livet hyldes, og raseriet over magthavernes svigt udleves i skærende guitarer og vrede trommer. Der er nemlig indbudt kopibands, der spiller henholdsvis nymetal, britisk punk og new wave og grungerock. Med andre ord noget af det mest harmdirrende og oprørske fra rockhistorien. Vi vil have klimahandling og vi vil ha’ det nu! Extinction Rebellion er en åben invitation til alle, der vil være med til oprøret for livet.

Et andet menneske, et andet liv – mød Sofie Jama

Sted: Kvindemuseet Kl.: 10.30-11.30 Mønt: 80 kr. (inkl. kaffe og bolle)

Er du nogenlunde formiddagsfrisk, lidt kaffetørstig og har du lyst til at ryste dit eget, lille verdenssyn en smule, så kan du opleve Sofie Jama fortælle om sin roman Et andet menneske, et andet liv, 2019. Bogen er nemlig en skildring af tre forskellige mennesker fra hver deres generation, der alle har oplevet at flygte fra et sted i verden til et andet med den massive forandring af identitet og livsvilkår, det medfører. Sofie Jama, der som barn flygtede fra Somalia sammen med sin familie, vil i samtale med forfatter og journalist Puk Qvortrup Bianchi fortælle om, hvad der fik hende til at skrive bogen.

Arrangementet er en del af Literature Xchange, og har du partoutbillet til festivalen, kan du købe en rabatbillet.

Frontløbernes 30-års fødselsdag

Sted: Knuds Kiosk Kl.: 19-02.00 Mønt: gratis

Det er 30 år siden, at Uffe Elbæk og Thomas Heide stiftede Frontløberne, og det skal selvfølgelig fejres med et brag af en fest! Og hvem der skal med som gæst (foruden en udsøgt udpluk af århusiansk livemusik og DJ’s), er naturligvis ALLE (og enhver), der er vild med det rige og mangfoldige kulturelle vækstlag i Århus, som vrimler med skønne initiativer – må det blive ved med det, og lad os fejre det på lørdag!

Før aftenens fest er der hos Frontløberne i Sydhavnen SHOW OFF fra kl. 14-19, hvor du kan snuse til nogle af de mange, fede projekter, der er i gang hos Frontløbernes mange arrangører og iværksættere. Tjek det ud her, og kig ind på VINK-kontoret til en sludder! 

Søndag

Tegning og collage til feminismeworkshop. //foto: facebookbegivenheden.

ÅFCo Creative Workshop: Tell Your Feminist Story

Sted: Andromeda, 8220 Kl.: 14-17.00 Mønt: gratis

Kunstplatformen Andromeda i Brabrand arrangerer sammen med Literature Xchange og Århus Feminist Collective denne fine søndagsbegivenhed. Alle uanset køn, seksualitet, race, etnicitet, klasse, religion inviteres til at komme og fortælle om deres personlige oplevelser. Hvornår stiftede du bekendtskab med feminismen, hvad tændte din vrede eller dit engagement i feminismen? Disse er eksempler på spørgsmål, som du kan prøve kræfter med at besvare gennem tekst, tegning eller collage.

Der er et begrænset antal pladser, så tilmelding er et krav.

MS – Clothing Swap

Sted: Dome of Visions Kl.: 10-13.00 Mønt: Gratis

Café Mellemfolk faciliterer dette hyggelige og fornuftige søndagsforetagende, hvor du kan forny din sommergarderobe helt uden dårlig klimasamvittighed. Det er ofte et lidt forsømt emne, at tøjindustrien er én af de brancher, der belaster klima og miljø mest, men dette arrangement er god påmindelse. Nyt er yt – del og byt!


// Coverfoto: Jonas Kjærsgaard

Skriv en kommentar