cropped-VINK-logo-sort.png

Vi kan ikke komme udenom det. Northside skulle have været afholdt denne weekend, men selvom vi må vente med Northside til næste sommer, så disker Aarhus’ by- og kulturliv som sædvanligt op med en masse fede begivenheder. Solen er nemlig endelig fremme og det skal nydes i stor stil med masser af frisk luft og fadøller – og nå ja, så kan du da også opleve alt lige fra improviseret teater til en laber endagsfestival i den kommende weekend. 

TORSDAG

IMPROVISERET TEATER PÅ FAIRBAR 

Sted: Fairbar Kl.: 19-21 Mønt: Gratis 

Er du i humør til et godt grin på en helt almindelig torsdag, så skal du tage et smut forbi Fairbar kl.19. Ikke nok med at Fairbar altid har en hyggelig atmosfære og både kaffe og øl til helt ‘fair’-priser, så kan du på torsdag også opleve improviseret teater. Det eneste, du skal huske, er et coronapas og måske en ven eller to under armen, og så er du garanteret en aften, hvor der helt sikkert bliver trukket på smilebåndet.

KUNSTAKADEMIETS AFGANGSUDSTILLING

Sted:  På 1. og 2. sal over Gellerup Bibliotek Kl.: 11-17 Mønt: Gratis

Det kan også blive en torsdag i kunstens tegn, da Aarhus Kunstakademi åbner for dette års afgangs- og akademiudstilling. Her kan du opleve, hvad akademiets kunstnere har at byde på af moderne kunst, hvad enten der er tale om malerier, skulpturer, video eller større kunstinstallationer – det er 100% et besøg værd.

FREDAG

FYRAFTENS BAJER 

Sted: Der, hvor de har de bedste øl Kl.: Når du mener, du har fyraften Mønt: Afhænger af din øltørst

Jeg ved ikke med jer, men når det bliver fredag eftermiddag, så er jeg altså gået på weekend – og den bedste måde at byde weekenden velkommen på er med en kold øl og gode venner. Så her får du i hvert fald 3 anbefalinger på gode steder i Århus, hvor der langes gyldne dråber over disken: Vesterlauget på Vestergade, ÅBEN i Latinerkvarteret eller Nabo Kiosk på Frederiksbjerg.

FREDAGSBAR PÅ ARoS

Sted:  ARoS Kl.: 17-20 Mønt: Entrébillet til ARoS 

ARoS er skønt, når man har brug for lidt kultivering, men vidste du, at de også har en knaldgod tagterrasse? På fredag kan du få den fulde oplevelse af tagterrassen, hvor der bliver serveret lækre drinks til sprøde beats fra dj-pulten. Og nu, hvor man allerede er ved ARoS, hvorfor så ikke tage en tur rundt i museets 10.etage og opleve lidt kunst, så har man jo også noget at sludre om, når man sidder og nyder stemningen oppe på tagterrassen.

LØRDAG

LOPPEMARKED VED MØLLESTIEN

Sted: Møllestien Kl.: 10-15 Mønt: Gratis (med mindre du finder noget loppeguld)

Sommeren er lige så langsomt ved at stikke sin næse frem, og det betyder utvivlsomt, at der kommer udendørsmarkeder til byen. Flagstang Markeder har arrangeret netop sådant et loppemarked ved Møllestien – og så er det ellers bare at nyde den friske luft og komme i god tid, så man kan hapse nogle fine loppefund med hjem.

OUTPUT FESTIVAL

Sted: Ungdomskulturhuset (UKH) Kl.: 12-22 Mønt: Gratis 

Som sagt skulle Northside være løbet af staben denne weekend, men fortvivl ej, for en anden festival bliver afholdt denne weekend i Aarhus. Endagsfestivalen, som er arrangeret af organisationen Output, der arbejder med at udvikle og promovere unge danske artister, byder på et sammensurium af kunst, filmvisninger, musik, workshops, mad og ikke mindst billige øl til 15 bobs – what’s not to like?

SØNDAG

Foto // Kio Jørgensen 
Foto // Kio Jørgensen Ng

AARHUS CLEAN-UP WALK

Sted: Mølleparken Kl.: 12-14 Mønt: Gratis

På søndag kan du gøre en god gerning for klimaet og ikke mindst for Aarhus – for oprydning er der brug for. Jeg ved ikke, om du har prøvet at tage en gåtur i midtbyens gader en tidlig lørdag eller søndag morgen, når gaderne ligger stille hen og skraldet fra gårsdagens strabadser kommer til fuld skue, men det bliver hurtigt tydeligt, hvor meget skrald vi omgiver os med. Har du derfor lyst til at gøre noget godt, samtidig med at du får en masse dejlig frisk luft og ser nye sider af smilets by, så mød op i Mølleparken på søndag, hvor du får udleveret gribetange, affaldsposer, handsker og en flaske vand til gåturen.

GÅTUR VED DEN UENDELIGE BRO

Sted: Varna Strand Kl.: Når du vil Mønt: Gratis 

I følge vejrudsigten kommer solen frem på søndag, så en tur forbi Den Uendelige Bro med udsigt ud over Aarhusbugten må være på sin plads. Den Uendelige Bro er en kunstinstallation skabt af arkitekterne Niels Povlsgaard og Johan Gjøde til ARoS-udstillingen Sculpture by the Sea i 2015 og er det eneste værk fra netop denne udstilling, der har fået lov til at blive stående ved Varna Strand. Så hvad enten du har lyst til at trække i badetøjet og tage en dukkert eller nyde den smukke natur i Marselisborgskovene, så er et smut forbi Den Uendelig Bro et søndags-must.

 

Coverbillede // VINKaarhus