Pligtskyldig eksamensforberedelse, specialeskrivning og arbejde møder lokkende solskin, inviterende sommerarrangementer og en spillevende by. Weekenden uge 21 står for døren, og byens kulutrelle arrangørerer har ikke hørt, at vi alle har vildt travlt i forvejen, for der er masser at give sig til. Her følger 12 bud på, hvad du kan bruge dit velfortjente pusterum i weekenden på – for selvfølgelig skal du jo også huske at holde lidt fri.

 

Torsdag 24. maj

Sprudl – Gratis kunstfestival på Sydhavnen, hele weekenden uge 21 (Foto: Facebook-begivenhed)

Sprudl Kunstfestival (tre dage)

Sted: Sydhavnen/Jægergårdsgade 154K, 8000 Aarhus C. Kl.: 16:00-20:00. Mønt: Gratis

I hele weekenden kan du slå et smut forbi det skønt rå bymiljø på Sydhavnen og få kunst på opleveren. I små atelierer, værksteder, kontorer og kroge i de gamle erhvervsbyggerier gemmer sig et væld af kunstnere og kreative sjæle. Torsdag fra 16:00 – 20:00 og fredag og lørdag fra 13:00 – 20:00 åbnes døre og vinduer op, og kunsten strømmer ud. Det hele er gratis.

 

Sanketur med Smag på Aarhus

Sted: Skansens Hus og Have, Strandvejen 38, 8000 Aarhus C. Kl.: 14:30-18:30. Mønt: Gratis

Tag med Smag på Aarhus, 4H og Skansens Hus og Have ud i naturen omkring Frederiksbjerg. Der skal indsamles vild mad og i fællesskab tilberedes et lækkert måltid af de indsamlede ingredienser. Klassisk Nak & Æd, bare uden så meget nakken – måske mere sådan ”Pluk & Æd”!

 

Klar Parat Impro! – teatersport for alle

Sted: Grønnegade 93E, 8000 Aarhus C. Kl.: 20:00-21:00. Mønt: 25kr.

Impro-teater for alle der har lyst til at lege og møde nye mennesker i et medrivende kreativt flow. På dette ugentlige hold er fokus på det kreative møde i improvisationen, evnen til at tænke hurtigt og lysten til at mødes om latter, hygge og leg. Sluk for hjernen og tænd for din indre dramatiker. Månedens tema er ’Karakterer og historier’. Prisen er blot 25kr., første gang du deltager. Husk at melde dig til senest onsdag via eventet.

 

Skjold og Isabel

Sted: Øst for Paradis, Paradisgade 7-9, 8000 Aarhus C. Kl.: Hele dagen. Mønt: 95kr.

Hvis du ikke er følelsesladet og sommerforelsket nok i majvarmen har Emil Næsby Hansens film ’Skjold & Isabel’ premiere i Øst for Paradis. En dokumentarisk skildring af den første kærlighed og det første breakup. Filmen har god vind i ryggen fra CPH:DOX* og er af anmelderne blandt andet blevet kaldt, ”et berusende, sørgmodigt og sanseligt breakup-digt”. Så er du sikker på at være helt rundt på gulvet, når på vej ind i weekenden.

 

Fredag 25. maj

VINK fejrer 5-års jubilæum og fejrer Aarhus by – kom og vær med!

VINK 5-års Jubilæum: En Fejring af Byen

Sted: Dome of Visions, Pier 2 Aarhus Havn, 8000 Aarhus C. Kl.: 15:00-23:00. Mønt: Gratis

Fredag eftermiddag og aften er der ingen grund til at være andre steder end i fællesskab med dejlige VINK. Vi fylder 5 år og fejrer det og byen sammen med alle jer. Kom i Dome of Visions til en spændende eftermiddag og en festlig aften. Programmet byder på en svært velbesat paneldebat om kulturens kår nu og i fremtiden i Smilets By, og fortsætter om aftenen med Creative Networking, danseperformance af Alley Dance Company og koncerter med drengene fra Parasol og derefter dejlige Søren Manscher. Kom og mød VINK, drink en øl og fest for Aarhus. Vi ses!

 

PROLOG-festival

Sted: Den Danske Scenekunstskole (visninger og forestillinger rundt i Aarhus C). Kl.: 11:30 – 23:00. Mønt: 20kr. (pr. forestilling)

Inden du kommer forbi VINKs store 5-års fest, er der dog stadig rig mulighed for at få stillet dine kulturelle behov. PROLOG-festival, der arrangeres af Den Danske Scenekunstskole Aarhus, åbner nemlig fredag klokken 11:30, og løber hele weekenden over. Alle fire årgange vil være repræsenteret på de forskellige scener (Kvindemuseet, Teater Gruppe 38, Skolegade 19B), og billetpriserne er forsvindende små, så hvorfor ikke tage ud og opleve noget spirende scenekunst? Læs hele programmet (der rummer alt fra skuespil til filmvisninger over talks til debatter og andre events) her.

Lørdag 26. maj

Intet Menneske er en Ø! Kom til dansefest på Tape for kun 20 kr.! (Foto: Facebook-begivenhed)

Latinerfestival 2018

Sted: Latinerkvarteret, 8000 Aarhus C. Kl.: 11:00-17:00. Mønt: Gratis

Fest på fransk midt i Aarhus. Den syvende Latinerfestival løber af stablen på lørdag med en overflod af god stemning, livemusik, tjenerløb, gratis morgenbord, designmarked og meget andet. Det er alt det, vi værdsætter ved Latinerkvarteret og så bare mere af det hele. Lad cyklen blive hjemme – der bliver nok ikke plads til at trække den igennem Graven på lørdag.

 

Godsbanens Forårsmarked 2018 (to dage)

Sted: Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C. Kl.: 11:00-17:00. Mønt: Gratis

Godsbanen slår dørene lørdag op til deres store, hyggelige, særlige, finurlige og helt fine forårsmarked. To dage med kunst-, design- og håndværksboder (alt sammen produceret på Godsbanen), åbent hus i værkstederne og på Institut for (X). Selvfølgelig er der også masser af lækker mad. Lørdag vil der desuden være åbent på Radar til gratiskoncert med The Boy That Got Away. Tjek det fulde program ud på facebookbegivenheden.

 

Åbent Hus hos SUP’R – Prøv SUP gratis

Sted: Fiskerivej, 8000 Aarhus C. Kl.: 10:00-15:00. Mønt: Gratis

Tag ud på vandet med SUP’R, når de holder åbent hus på Den Gamle Træskibshavn. Stand Up Paddle er – for dem, der ikke skulle vide det – stående (helt stille og rolig-ingen bølger-agtigt) surf på det flade, åbne hav. Du har garanteret set det før, på Aarhus Å eller i havnebassinerne omkring Aarhus Ø og tænkt, at det ser vildt lækkert ud. Nu har du muligheden for at prøve det gratis. Der er fem hold i løbet af dagen, men kig forbi tidligt og skriv dig op, så er du sikret et board og en paddel.

 

Intet menneske er en Ø – en Danse Fest

Sted: Tape, Mejlgade 53, 8000 Aarhus C. Kl.: 20:00-03:00. Mønt: 20kr.

Kollektivet og musikfællesskabet ØEN inviterer gode mennesker til dans, samvær og flere gode mennesker på Tape. Kollektivet holder sædvanligvis til på det yderste Nørrebro i København, og tager til Aarhus for at dele ud af 5 års erfaring med fester, udstillinger og elektronisk musik. Dans lørdagen væk på Tape med musik til hjernen, hjertet og fødder. Entré er kun 20 kroner!

 

Søndag 27. maj

Gør et fund til Marked i Parken, smag på lækker gademad og nyd kunst i byrummet. Solen kigger vist også forbi (Foto: Facebook-begivenhed)

Marked i Parken

Sted: Byparken, Thomas Jensens Allé 1, 8000 Aarhus C. Kl.: 10:00-15:00. Mønt: Gratis

Lokalt loppemarked krydret med livemusik, gademad og kunstinstallationer. I samarbejdet mellem Musikhuset, Aarhus Mad & Marked, Flagstang Markeder og ARoS afholdes over fire sommer-søndage marked i Byparken. Kom og hyg dig igennem de mange boder, smag på lækker mad, god musik, dejlig kunst og sommeren i Aarhus, når den er i laveste gear. En helt stille og rolig søndag i midtbyen.

 

Yoga by the Sea

Sted: Navitas Træterrasse Inge Lehmanns Gade 10, 8000 Aarhus C. Kl.: 13:00-14:30. Mønt: 50kr.

Hvis du er til mere fysisk aktivitet, kan du nyde sol, havudsigt og sved i øjnene på træterrassen ved Navitas. Stræk weekendens strabadser ud af kroppen sammen med Yoga by the Sea, der inviterer til en omgang alsidig og let tilgængelig yoga, med fokus på styrke, åndedræt, holdning og leg. Det bliver drønvarmt, men du kommer også til at have det drøngodt – og så er der jo ej heller langt på cykel til Bellevue bagefter til et lille dyp i baljen.

 

God weekend fra VINK – vi ses på fredag i Dome of Visions!