Coverbilleder (17 von 22)
Så venner, nu skete det endelig! Januar har syntes at vare en evighed. Men nu kan vi vende det første kalenderblad, og før vi ved af det, vil det dufte af forår. Indtil da må vi tælle ned én weekend ad gangen. Og så er det jo godt, at Weekendguiden kan hjælpe dig til at fylde dagene, så de flyver afsted! Denne gang kan du opleve masser af musik, poetryslam, kunst og måske en øl eller to. Læs med, og find inspiration til din weekend!

TORSDAG

STED: Radar ▰ KL.: 20:00 ▰ MØNT: 150 kr.

Hvordan lyder det, hvis man blander gospelmusik med jazz? Det kan du finde ud af denne torsdag, når det Aarhusianske band, Clapper, fornyer jazzgenren ved at blande gospel med fusionsjazz. Bandet består af yderst rutinerede musikere, som har spillet sammen i mange år: f.eks. i det kendte band Abekejser. Du kan derfor godt regne med, at der er lagt op til en spændende og nytænkende musikalsk aften. 

Hvis du er nysgerrig og klar på at udvide din musikalske horisont, så må du ikke snyde dig selv for denne torsdagskoncert!

Opdatering 2. februar kl. 17.30: Arrangementet er desværre blevet aflyst, men vender tilbage igen 2. marts – så hold øje!!

STED: Studenterhuset ▰ KL.: 19:30 (Dørene åbner kl. 19:00 ▰ MØNT: 30 kr.

HAPS – Hele Aarhus’ Poetry Slam har indtaget Studenterhuset for at gøre plads til det talte ords ultimative kampsport: poetry slam. Der er åbent slam, og det betyder, at alle er velkomne – gemmer der sig en lille poet i din mave, har du altså nu mulighed for at folde dine kunstneriske og skarpe evner ud. Reglerne er meget enkle:

  1. Du skal komme med dine egne tekster.
  2. Du må ikke være klædt ud eller bruge rekvisitter (Nøgenhed er et billigt trick, så det dur heller ikke).
  3. Du har lige præcis tre minutter og ti sekunder.

Er du ikke lige den fødte poet, så kom og vær med som publikum! Det er nemlig publikums opgave at gøre dommerne opmærksomme på, hvilke poetry slams der er ekstra gode. Så tag en ven under armen, spis måske et pizzaslice i Studenterbaren og lad dig underholde af den poetiske nerve. 

FREDAG

plakatramme-1
Foto // Fatter Eskil

STED: Fatter Eskil ▰ KL.: 22:00 (Døre kl. 20:00) ▰ MØNT: 80 kr.

Det er blevet fredag, og så er tiden kommet til at svinge hofterne på floor. Hvis du leder efter en rigtig dansefest, så tag forbi Fatter Eskil, hvor partybandet Snack Patrol spiller op. 

På Fatter Eskils begivenhed skriver de, at Snack Patrol “spiller alle dine yndlingsnumre og helt sikkert en guilty pleasure eller to.”

Så saml alle dine venner og dans natten lang, mens I skråler med på alle de danseværdige sange. 

STED: Volume Village (Thomas Koppels Gade 201) ▰ KL.: 22:00 ▰ MØNT: Gratis

Hvis du endnu ikke kender til Volume Village, så er det ikke et sekund for tidligt at præsentere dig for det. Volume Village er et multifunktionelt spillested, der tager Aarhus’ kulturelle vækstlag til nye højder. Det huser alt fra festivaler og koncerter til fester og ferniseringer. Volume Village præsenterer med andre ord den ene fede begivenhed efter den anden. Og du skal med!

Denne gang står aftenen på undergrunds-rap. Hele 12 aarhusianske rappere skal på scenen og præsenteres af 8KILO, ZENITH og 8WAVE. 

Det bliver en fest fyldt med Hip Hop, Trap og Drill, så skal fredagen slutte af med et brag, så er Volume Village the place to be!

LØRDAG

STED: Godsbanen ▰ KL.: 12:00 ▰ MØNT: Entré 30 kr. + dine genbrugskøb

Nogle blander slik, andre blander tøj – du ved det efterhånden: Aarhus er fyldt med muligheder for at gå på vintage-jagt. Er du en af dem, der hellere vil snolde den med nyt (gammelt) kluns end labre larver, så skynd dig til Hello Vintage på Godsbanen. 

Du betaler dit tøj i hele kilo. 300 kr. pr. kilo tøj – og så er det både sjovt og bæredygtigt! Hvis du ikke har brugt alle dine hårdt optjente penge på at tøffe rundt til januarudsalg, så har du nu muligheden for at gøre dig et godt køb. 

STED: Hantwerk ▰ KL.: 12:00 ▰ MØNT: Hvor mange øl kan du drikke?

Hantwerk har nu skænket øl og serveret mad til folket i 6 gode år, og DET skal fejres!

Derfor åbner de dørene til fødselsdagsfest, hvor du kan få lov til at smage 6 nye øl fra Humleland (psst – de første 150 gives gratis). Og ingen fødselsdag uden kage, så det er der selvfølgelig også sørget for. 

Hantwerk lover derudover musikalske indslag og andre overraskelser. Tag derfor en tur til havnefronten, så du kan deltage i fejringen! 

Skærmbillede 2023-01-28 kl. 20.28.28
Foto // Viktor Birgiss

STED: Café Støj ▰ KL.: 21:00 ▰ MØNT: 100 kr.

Tsunnami giver dig skumbrusende pop-poesi fra islandsk ophav. Bag Tsunnami er Sunna Guðlaugsdóttir, som brød med den hverdag og retning, der lå foran hende, og skabte projektet Tsunnami. 

Tilbage i oktober 2022 udkom debut-EP’en Efterår som den første af et konceptuelt, firdelt værk og manifest Et års tid. Tsunnami forener danseable popmelodier med sårbare og ærlige tekster. Det er et musikalsk univers, hvor bølgerne kan gå højt og blive voldsomme, men som afløses af en stille eftertænksomhed. 

Tsunnami er et band, du ikke må gå glip af. Bandets styrke ligger i, at de både formidler livets tungsindige sider, samtidig med at de ikke er bange for “at kunne tage lidt pis på sig selv og det kæmpe kaos, som livet egentlig er.”

Få fat i billetter med det samme, så du er klar til at mærke bølgernes styrke. Og gør også dig selv den tjeneste at lytte til EP’en Efterår. Det vil du ikke fortryde!

SØNDAG

STED: Turkis ▰ KL.: 16:00 (Døre kl. 15:30) ▰ MØNT: 100 kr. – doneres til Amnesty International

Turkis er kendt for at omfavne verdens forskellige musikalske historier og udtryk. I dag er ingen undtagelse. 

Denne søndag eftermiddag er der støttekoncert for den iranske frihedskamp. Den er arrangeret af en række lokale iranske musikere, som ønsker at skabe mere opmærksomhed på situationen i Iran. Musik har før vist sig at kunne samle og forene på tværs af kulturer. Derfor har koncerten fokus på at vise den smukke persiske musikkultur som en måde at rette opmærksomhed på landets svære situation og kamp for menneskerettigheder. 

Vil du være med til at bakke op om det iranske folk, så kan du finde billetter her

STED: Frontløberne ▰ KL.: 16:00 ▰ MØNT: Gratis

Slut søndagen af med at komme helt ned i gear. Malekunsthyggeklubben inviterer til – ja, hvad ellers – malekunsthygge!

Malekunsthyggeklubben er et kreativt og socialt fællesskab for unge mellem 18 og 35, som mødes ved Frontløberrne for at male, kunste og hygge en gang om ugen. De har gratis grej til akvarel og akryl, men du må også gerne medbringe dit eget kit. Er du nybegynder eller prof, så er der plads til alle. Du skal bare komme, som du er, med grej eller ej – og lade dig opsluge af hyggen og kreativiteten. 

Med de ord er der vist kun tilbage at sige: Rigtig god weekend!

Coverbillede // VINKAarhus