Her på redaktionen elsker vi mad. Derfor har vi samlet en liste over vores absolutte favoritmåltider i byen. Hvad end din krop trænger til snask eller salat, så har vi det her. Bon appetit!

 

Stuen th

Elsket af: Therese

Fordi: Har især en fantastisk bønnesalat. De har et godt udvalg af sunde retter med friske råvarer. Maden er en fryd for ganen. Stedet er velegnet til en drop-by-snack såvel som en lang aften med tre retter og tilhørende vin.

 

Shawarma King

Elsket af: Karen

Fordi: Det redder dig fra tømmermænd dagen efter, når du er på vej hjem fra byen, ja ja. Men prøv den, når du er ædru: De laver din durum, mens du står der, så brødet er friskt, blødt og lækkert! Ikke noget tørt bras, som mange andre steder langer over disken. Derudover skal du vælge Shawarma King, fordi de bruger rødløg og persille i rullen. Uanset om du vælger falafel eller kebab, kan det anbefales – det lyder anderledes, ja, men klart på optursmåden. Haps, haps, haps.

 

Kowloon i Frederiksgade

Elsket af: Thea

Fordi: Byens bedste takeaway china box! De fylder den godt op, og i modsætning til andre wok-houses kan man vælge alle retter på én og samme tid – det handler om, hvor meget man kan stoppe i boxen. Råvarerne er friskere og lækrere, og hele stedet og oplevelsen er bare mere autentisk, på sin helt egen måde. Der er masser af grønt, sovs og muligheder for vegetarer!

 

Lun dig med risotto eller bygotto fra GRØD. // Foto: GRØD’s facebook-side

 

KJ minh

Elsket af: Therese

Fordi: Fantastisk lille perle af en vietnamesisk restaurant (og takeaway), der gemmer sig ved banegården. Der bliver kælet for maden, der laves med kærlighed, og kvaliteten er i top.

 

Café Englen

Elsket af: Caroline

Fordi: Deres croque madame er simpelthen byens ultimativt bedste franske toast. Den svømmer i lækker ostesovs, sennep, tomat, smørstegt brød og spejlæg on the tops! Og hos Englen er de søde til at fjerne skinken, hvis man er vegetar. Og så er Englen bare et charmerende sted med lækker kunst på væggene og en god Aarhus-historie bag sig.

 

GRØD hos Aarhus Central Food Market

Elsket af: Pernille

Fordi: Deres risotto er to die for, og så er det bare lækkert med sådan en omgang varm grød i denne kolde tid!

 

Rodfast

Elsket af: Cecilia

Fordi: Den skal altså have et skud! Det er virkelig lækker mad af god kvalitet (langt det meste er lokalt og øko). En morgenmads-/frokoststue er et nyt koncept i Aarhus, men det ser ud til at fungere! Og så kan man ikke klage over surdejstoast, friskpresset juice og kaffe til 60 kr.

 

Trænger du til en smuk, smagfuld og frisk salat? Så er Fika et super godt bud. // Foto: Fika’s facebook-side

 

Ren & Stærk

Elsket af: Katrine

Fordi: Det er virkelig lækkert. Især deres ‘Bær- og nøddesalat’ gør det så godt med knasende nødder, masser af tørrede og friske bær, salat, avocado og fennikel. De har også altid en lækker ‘månedens ret’. Stedet bærer præg af at servere måltider, der er sunde og friske, og jeg synes, man får et vildt lækkert måltid til prisen.

 

Chido

Elsket af: Katrine

Fordi: De laver mexicansk mad, der er tilpas snasket og friskt. Jeg har oftest fået deres bowls med en blanding af bønner, salat, ris og langtidsstegt kød – toppet med guacamole og salsa.

 

Super Bao ved Aarhus Street Food

Elsket af: Julie

Fordi: Det er virkelig lækker asiatisk mad. Du kan både få ramen-suppe stopfyldt med nudler og grøntsager, små forårsuller og ikke mindst: Bao buns. Bao buns er en lille dampet bolle, som har en helt fantastisk blød konsistens. De små buns bliver fyldt med pulled pork eller pulled duck, toppet med friske grøntsager og krydderurter. Det. Smager. Så. Godt.

 

Globen Flakket

Elsket af: Amalie

Fordi: Deres veganske falafelsalat med persilledressing og ristede mandler er nok en af de bedste salater, jeg har smagt! Og hvis man er mere sulten (ikke at jeg tror, det er muligt, for den smager så godt, at man spiser rub og stub), så kan stedet også tilbyde kagebuffet. Dog vil jeg anbefale, at man tjekker kagerne ud, inden man bestiller – nogle dage er kagerne bare bedre end andre.

 

En snasket burger fra Mikuna. Fristende, ikke? // Foto: Mikunas facebook-side

 

Café Fika

Elsket af: Maja

Fordi: Det er sundt og lækkert og 90-100 % øko. Samtidig er det til at betale! Specielt deres salater, som man selv kan blande, er gode, og så har de et stort udbud af friskpresset juice. De sælger også deres interiør i caféen.

 

Klassisk Fisk

Elsket af: Maja

Fordi: Hvis det skal være lidt dyrere og ekstra lækkert, så er Klassisk Fisk virkelig dejligt. De har rejegilde hver mandag, hvor man sidder ved langborde og spiser pil-selv-rejer, friskbagt brød, aioli og drikker bobler – det hele ad libitum.

 

Vesterlauget

Elsket af: Amanda

Fordi: Vesterlauget er blandt mine favoritsteder i byen. Det er som at være hjemme i din bedste vens dagligstue, for denne hyggelige madbodega i Vestergade er både afslapning og kvalitet. Foruden et spændende udvalg af frokostmadder er der én dagens ret om aftenen, og den kan du nyde for under 100 kr. Englene synger ekstra højt, når deres berømte confit de canard er på menuen. Det er fransk landmad, når det er bedst. Skal du forkæle dig selv, så bestil dagens dessert eller nyd en gin & tonic til 40 kr. – made with love.

 

Mikuna

Elsket af: Karolina

Fordi: Deres smørrebrød er det bedste, der længe er sket for mit forhold til mad. Det er snasket, crunchy, sundt og akkurat ligesom det skal være, hvis du spørger mig: uden dyr. Vanvittigt lækkert. Tre skiver for under en hund. De er perfekte til en skovtur! Man går heller ikke helt galt i byen, hvis man bestiller en burger herfra. I min bog vinder menukortet for at være både snasket og vegansk. Yay!

 

… Hvad er dit favoritmåltid?

 

// Forsidefoto: Pernille Thorup Nørbo.