Denne weekend holder Kødbyens Mad & Marked åbningsfest i Aarhus! VINK var forbi for at mæske sig i street food og mærke den gode stemning.

 

Det er snart ét år siden Kødbyens Mad & Marked, som normalt holder til i København, besøgte Aarhus sidst – og vi på VINK må erkende, at vi har savnet det lidt! Glæden var derfor stor, da det blev offentliggjort, at KM&M officielt åbner i Aarhus! KM&M vil være til stede forskellige steder i byen hen over sommeren – bl.a. under SPOT, Godsbanens forårsmarked, Sommer.Chillout.Aarhus og selvfølgelig under Kulbroen, som er dér, hvor det hele startede, og hvor markedet også befinder sig denne weekend!

Pizzaer bagt i stenovn - de så vanvittigt gode og sprøde ud! // Alle fotos: Pernille Thorup
Pizzaer bagt i stenovn – de så vanvittigt gode og sprøde ud! // Alle fotos: Pernille Thorup
Der var overraskende mange børnefamilier på pladsen. Måske havde det noget at gøre med, at vi besøgte markedet om formiddagen - det gjorde dog ikke oplevelsen dårligere!
Der var overraskende mange børnefamilier på pladsen. Måske havde det noget at gøre med, at vi besøgte markedet om formiddagen – det gjorde dog ikke oplevelsen dårligere!
IMG_2243
Økologisk koldpresset juice fra The Green Neighbour.

 

Området under og omkring Kulbroen er oplagt at bruge til markedet. Det giver nemlig den helt rette stemning, når maden fra de små gadekøkkener indtages i de rå og industrielle rammer. Det havde været en helt anden oplevelse, hvis markedet var placeret midt på Store Torv eller på andre befolkede pladser i centrum – ikke at maden havde været ringere af den grund, for oh my, det vi smagte var i hvertfald lige i øjet! Vi købte os en burger med crispy pulled pork fra Food Squad og en omgang fish’n’chips med tartar sauce fra Crazy Chips. Det var virkelig lækkert, men vi kiggede også langt efter bl.a. stenovnspizzaerne, tartar burgerne, de asiatiske bao buns, den grillede porchetta og selvfølgelig de store pandekager fyldt med økologisk nutella. Mmmmmmmh!

Den grillede porchetta i sandwich var ret populær.
Den grillede porchetta i sandwich var ret populær.

 

Vejret var desværre lidt kedeligt, da vi var forbi, men heldigvis regnede det ikke. Der er dog overdækkede spisepladser at ty til, hvis regnen skulle komme. Trods vejret er stemningen i top: det dufter skønt af en blanding af bacon, stenovn, friture og diverse krydderier. Med både live musik og DJ’s tager man ikke fejl af den helt rigtige markedsstemning.

Det var nemt at finde siddepladser ved middagstid, men mon ikke det strammer til, når solen bryder igennem? I så fald skal man ikke være for sart til at slå sig ned på en kantsten. 
Det var nemt at finde siddepladser ved middagstid, men mon ikke det strammer til, når solen bryder igennem? I så fald skal man ikke være for sart til at slå sig ned på en kantsten.
De her flødeboller så virkelig lækre ud! 5 stk. for 100 kr. De var store og 100% hjemmelavede. 
De her flødeboller så virkelig lækre ud! 5 stk. for 100 kr. De var store og 100% hjemmelavede.
IMG_2275
Ugandan street food – vi var ikke tæt nok på til at kunne se, hvad de serverede, men det duftede godt, og køen var lang.

 

Har du ikke været afsted endnu, så skyyyynd dig! Markedet har åbent igen søndag fra 11-17 – spis en østers og drik en økologisk pilsner for os!