Sommerens festivalsæson har været i gang i ugevis. Og selvom vi allerede har fyret den af til NorthSide og danset løs foran Orange Scene på Roskilde, så kan vi da godt tåle lidt mere festivalmagi, right? Hen over sommeren skaber de kære danske festivaler en skøn midlertidig kulisse for ekstatiske udskejelser og euforiske oplevelser. Dét bliver man aldrig træt af! Festivalernes farverige, følsomme, og fantastiske univers kan dog hurtig blive en ret så dyr fornøjelse. Men hos VINK ønsker vi at slå et slag for, at festivaler ikke behøver at være så pokkers dyre! Derfor har vi brugt sommerdagene på at strikke en lille festivalguide guide sammen. Guiden præsenterer dig for en SU-venlig menu af små lokale festivalperler i det aarhusianske byrum med noget for enhver smag. Oplev blandt andet magisk musik ved Havnebadet og kunstneriske fremstillinger hos Frontløberne. Som en bonus har vi inkluderet en ‘must see act’ til hver af de tre benævnte festivaler. Læs med nedenfor, kære læser, og få dig et uforglemmeligt (og SU-venligt) festivalminde!

Output Festival: 29.-30. juli

Frontløberne, Jægergårdsgade 154C, 8000 Aarhus C

Vores lille festivalguide begynder med en tur hos Frontløberne. Her kan du i slutningen af juli opleve den sjette udgave af den multikulturelle og tværkunstneriske Output Festival. Over to dage byder festivalen på et væld af musikalske optrædener, kunstneriske udstillinger, visuelle fremstillinger, og poetiske oplæsninger. Du finder garanteret noget, som falder i din smag! Programmets arrangører gør en dyd ud af at promovere og støtte udviklingen af unge lokale kunstnere. Du kan derfor opleve nogle af Aarhus’ nyeste skud på kulturstammen. Output festival tilbyder ikke kun en overskøn kulturel oplevelse i nogle fede urbane omgivelser. Festivalen giver også et godt indblik i, hvad byens kulturvækstlag kan byde på anno 2022. Entréen til begge dage er gratis, og er derfor et tilbud, man ikke kan sige nej til! Der serveres desuden billig øl og vin, hvilket jo ikke gør festivalen mindre attraktiv!

Festivalens must see act: Me & Munich

Festivalens første dag afsluttes med en optræden fra rockgruppen Me & Munich. Aarhusbandet står klar kl. 22.00 til at skabe festivalens foreløbige kulmination med deres postpunk-inspirerede og alternative grungerocklyd. Gruppen bevæger sig i krydsningsfeltet mellem catchy indie-melodier og pulserende noise-riffs, og udtrykker igennem deres musik en stor kunstnerisk alsidighed. Me & Munich er valgt som festivalens ‘must see act’, da bandet har høstet betydelig national og international anerkendelse, er garant for gode liveoptrædener, og tør følge deres egen lyd. Me & Munich skal helt klart opleves!

Frontløberne skaber den perfekte kulisse for afslappende sommerfester. // Foto: Kio Jørgensen Ng

Stella Polaris: 30. juli

Botanisk Have, Møllevejen, Peter Holms Vej 10A, 8000 Aarhus

Hvis du vil supplere din festivalweekend i slutningen af juli med lidt tilbagelænede musikalske vibes i naturskønne omgivelser, skal du blot besøge Botanisk Have. Her kan du bruge en sommerdag på at nyde en af Aarhus’ skønneste grønne oaser i selskab med Stella-Polaris-festivalens behagelige dyrkelse af det musikalske chill-out-koncept. Som konceptet afslører, promoverer Stella Polaris dé kunstnere, som på bedst mulig vis kan bidrage til en afslappet, hyggelig og afstressende atmosfære. Festivalen er derfor oplagt at besøge, hvis du trænger til at komme helt ned i gear midt i sommervarmen og lade batterierne op til hverdagens genkomst.

Ét af hovedformålene med Stella Polaris er at omfavne så mange som muligt. Derfor kan du finde både et børnevenligt område til de helt små og en musikscene for folk i alle aldre. Tag dine venner, veninder eller familie under armen, og brug en dag i sommervarmen på at koble af til festivalens afslappende lo-fi-rytmer. Tidsrummet strækker sig fra kl. 12.00-21.00, og du kan naturligvis komme og gå, som du har lyst.

Festivalens must see act: JJ Paulo

Vi kunne sagtens inkludere mere end ét must-see-act til dette års Stella Polaris. Men særligt én kunstner skiller sig ud fra resten, og det er den spirende dansk-tanzaniske stjerne JJ Paulo. Kunstneren med det borgerlige navn Joram Johan Paulo forener på elegant vis sit afrikanske ophav i Tanzania med sin danske opvækst i Silkeborg. Hans musik er karakteriseret ved at integrere dansevenlige afrikansk-inspirerede grooves med stilfulde elektroniske beats. De sommervarme rytmer tilsættes en svævende og afbalanceret vokal, der tager lytteren med på en drømmerejse syd for ækvator. JJ Paulos tilbagelænede stil og groovy lo-fi rytmer inviterer lytteren til både at svinge hofterne og slappe af i de naturskønne områder i Botanisk Have. Kom forbi Stella Polaris og chill out i varmen sammen med JJ Paulo!

Aarhus Lydkunst Festival – Aquatic No. III: 12.-13. august

Havnebadet, Bassin 7, Aarhus Ø, 8000 Aarhus C

Efter en sommerskøn festivalweekend i slutningen af juli skal du blot vente et par uger på igen at kunne komme i festivalstemning. For i midten af august kan du helt gratis slentre ned til Havnebadet sammen med dine venner, og tage del i den eksperimenterende og alternative Aarhus Lydkunst Festival – Aquatic No. III. Over to dage indtages Havnebadet af en række talentfulde musikalske kunstnere. De har alle et formål om at dyrke det maritime rums betydning for musik og lyd på hver deres unikke facon. De inviterer dig, kære læser, til at udforske musikkens mange lyde både over, under, og igennem vandet. Programmets musikalske pakke begynder begge dage kl. 21.00, hvor tre kunstnere pr. aften optræder med hver deres fortolkninger af musikkens maritime sider. Du kommer med garanti til at få en lytte-oplevelse ud over det sædvanlige!

Festivalens must see act: Lowly

Blandt festivalens seks dygtige kunstnere er den Aarhus-baserede indiepopgruppe Lowly særligt værd at bide mærke i. Bandet har siden dannelsen i 2014 forsøgt at række ud over deres egen musikalske komfortzone og de almindelige pop-konventioner. Lowlys drømmende univers og afdæmpede melodiøse atmosfære trækker pop-genren igennem de dybe nordiske skove og helt ud til strandbreddens vuggende vandkant. Gruppens flydende fortolkning af ny-nordisk indiepop vil kun styrkes af Havnebadets bølgende blå overflade. Derfor kan du forvente en unik musikalsk såvel som kunstnerisk oplevelse, når Lowlys fem bandmedlemmer står klar ved Havnebadets bassin 7.

Havnebadets flotte omgivelser danner rammer for Aarhus Lydkunst Festival 2022. // Foto: Kio Jørgensen Ng

 

Coverbillede: // Line Elise Rosengaard Carlsen