VINK anbefaler: Mød Monti midt i en kreativ proces

VINK anbefaler: Mød Monti midt i en kreativ proces

Århusianske Monti står med en fod i undergrunden og en fod på vej mod noget større. VINK satte det lokale band i stævne i forbindelse med Spot Festival til en snak om den kreative proces, de musikalske eksperimenter og om Spot-koncerten på bandets hjemmebane. 

Jeg møder Monti på en varm solskinsdag ved deres øvelokale i UKH i Knudrisgade. Huset er midt i en flytteproces og ser derfor rimelig smadret ud efterhånden. Men midt i det halvanarkistiske roderi holder Monti stadig til – de er nemlig midt i deres forberedelser til dette års Spot Festival, hvor de spiller på Aarhus Volume scenen lørdag aften.

Ro og carelessness

Monti startede som et hiphopprojekt, der udsprang af en trang til at gøre et musikalsk oprør mod den hiphop, som dengang prægede musik- og radioscenen. For tiden er Monti midt i en kreativ proces, hvor de arbejder på nyt materiale. For tiden forsøger de i høj grad at udfordre og udforske genren – og dem selv. Om dette siger frontmand og vokalist Sebastian:

“Jeg tror også, at vi er kommet til et andet sted nu. Der var lang tid, hvor vi var sådan – okay vi skal ikke være ligesom resten af hiphopmiljøet. Nu er vi blevet meget mere flydende i vores proces og i vores udtryk. Lige nu er det faktisk også en svær ting for mig, og det tror jeg egentlig det er for os alle, at kalde det her projekt for hiphop. Vi kan godt høre, at the broad term – det er hiphop – men der  så meget forskelligt, og vi tør nu at sige, at vi kan sgu godt tage inspiration fra for eksempel en populær hiphopbølge eller en populær popbølge eller sådan noget. Det tør vi godt. Vi behøver ikke være dem, der hele tiden skiller sig ud.”

Der tegner sig altså et billede af et band, som i høj grad har fundet ro i en kreativ proces og i den eksperimenterende tilgang, som de arbejder med på deres nye musik. “Vi prøvede meget at skille os ud i starten, men det gør vi ikke mere. Vi er på en eller anden måde blevet lidt mere ligeglade og så bliver tingene bare meget mere ærlige og meget mere lige til.” påpeger Adam (bas), hvortil Karl-Emil (trommer) tilføjer “Vi er ligesom ved at udforske en masse forskellige følelser og forskellige stemninger lige nu.”

Med bandets egne ord skaber det en mere gakket proces, hvor de tager nogle helt andre valg end førhen. Der er lidt en fuck-nu-det-attitude og en carelessness over Monti og deres kreative proces. “Det er lidt sådan en barnlig leg lige nu. Det fede sker faktisk tit når nogen siger ”Jeg gør lige noget totalt åndssvagt”.” (Rasmus, producer) “Den der barnlige musikglæde er meget vigtig for os – det giver noget til vores proces, fordi vi bare synes, at det er mega sjovt.” tilføjer Adam (bas).

// Alle fotos: Eliott Becheau

SPOT Festival på hjemmebane

Monti er fra Aarhus. Og de gør det meget klart, at de er vilde med at spille i Aarhus. “Det er hjemmebanen” siger Adam. Her du oplevet Monti live før, så kan du ifølge bandet godt se frem til, at de rammer Aarhus Volume med et ekstra gear. Hele deres produktion har fået en overhaling og er på et nyt niveau.

“Vi går på scenen med et mindset der er do it for the crowd. Sidste år stod vi i en situation, hvor der kom 5-600 mennesker – og vi håber, håber, håber, at det samme sker i år.” siger Sebatian (vokalist) med en klar forhåbning i stemmen. For Monti glæder sig. Meget. “Vi vil gerne give folk en virkelig fed oplevelse.” (Karl-Emil, trommer).

Til koncerten kan du forvente et energisk og sprængfarligt liveset, der kommer til at sætte ild til Aarhus Volume (billedligt talt ofc.). Der er gamle numre med, der er sprit nye numre med – og et hold musikere, der lukker publikum med ind i den kreative bobbel, som de pt. er i. Og om koncerten tilføjer Sebastian (vokalist) afslutningsvist:

“Hvis der er én ting jeg gerne vil give folk med fra koncerten – og fra vores musik generelt. Hvis man på en eller anden måde kan inspirere folk til at tage nye chancer. Det har for mig altid været det største.”

 

Så smut forbi Aarhus Volume ved Godsbanen lørdag kl. 21.50!

 

Det bliver et brag af en koncert – og du kommer til at få et unikt indblik i en kreativ proces, der syder og bobler!

 

 

Varm op til koncerten her:

 

 

 

 

Skriv en kommentar