I en sommer fyldt med festivaler og skønne lokale kulturoplevelser, er det let at fare vild. Hvad skal man vælge? Et utvetydigt bud fra VINK skal her lyde: Du skal til Danmarks hyggeligste havefest – også kendt som landets absolut grimmeste festival. Er du en af de heldige, der fik billetter, men har du ikke helt overblik over, hvad der kommer til at ske på Grimhøjvej i Brabrand denne weekend, har vi sammensat en oversigt til dig over det, vi i hvert fald ikke vil gå glip af.

 

FREDAG

Jada gæster festivalen fredag aften. // Foto: Sarah Liisborg

 

Bersærk

Kl.: 18.00   Sted: Bonzaiscenen

Gutterne fra Bersærk er, som mange af de optrædende bands, lokale. Med en stærk energi og en gennemkomponeret lyd spiller de Bonzaiscenen i gang denne fredag, så det kan mærkes helt ned i hårrødderne. Bersærk har netop i år udgivet deres andet album, så vil du se, hvad der sker af nye ting og sager i det aarhusianske metal-miljø, er det her et godt sted at starte.

 

IAMJJ

Kl.: 20.00   Sted: Bonzaiscenen

IAMJJ komponerer mørk, groovy pop-musik, der med en insinuerende, anklagende, lokkende vokal og fængende, dansable omkvæd trækker publikum helt ind til kernen af musikken. Vi både hører efter og lader os rive med. Det er dragende, det er lækkert, det er one-to-watch, og det er kl 20 på Bonzaiscenen.

 

Jada

Kl.: 22.00   Sted: Bonzaiscenen

JADA har taget Danmark med storm, siden hun udgav sin første single tidligere på året. Med utallige festivaloptrædener (fangede du hende på SPOT?) har hun skabt begejstring vidt og bredt, og på fredag bliver det Brabrands tur. Hun skriver, producerer og performer nytænkende elektronisk popmusik med kraftige r’n’b indflydelser af en imponerende kvalitet. Det her er et navn, der skal opleves live, og det kan ikke gå hurtigt nok.

 

I’ll Be Damned (billedet) indtager fredag Skovscenen sammen med Baest. Det bliver ialt til ti mand på scenen. // Foto: illbedamned.dk

 

Baest & I’ll Be Damned

Kl.: 23.oo   Sted: Skovscenen

Kl. 23 sker der noget helt særligt, når disse to bands indtager Skovscenen. Der er lagt op til en intens oplevelse, når alle ti musikere samles til en kraftudladning af dimensioner, som lover at blæse publikum omkuld og give ømme nakkemuskler i dage fremover. De to århusianske metalbands, der lige nu turnerer sammen, vil spille materiale fra deres nye udgivelser, men hvad der ellers kommer til at ske på scenen denne aften, vil tiden vise – alle muligheder er åbne. Den eneste garanti er, at det bliver mørkt, det bliver ondt, og det bliver smadret. Vel mødt!

 

Lydmor

Kl.: 00.00   Sted: Skovscenen

Det er muligt, at du har set Lydmor optræde før, men noget af det magiske ved denne kunstner er, at hver eneste gang er en ny oplevelse. Hver Lydmor-koncert jeg har forladt har givet mig en længsel efter at gå tilbage i tiden bare for at opleve det hele igen. Jenny Rossanders energi, sceneshow og musikalske talent er helt enestående, og noget du ikke må gå glip af, når hun optræder på Skovscenen fredag nat.

 

LØRDAG

Uffe Lorenzen/Lorenzo Woodrose spiller på GrimFest med sit soloprojekt på lørdag. // Foto: GrimFest.dk

 

Poetry Slam

Kl.: 11.00   Sted: Klubgrim

Ingen festival uden ekstra-musikalske arrangementer – vi lever vel i oplevelsesøkonomiens tidsalder. Udnyt din formiddag på Grim Fest til fulde med alt fra vegansk brunch og morgenyoga til poetry slam. Kl. 11 går HAPS (Hele Aarhus Poetry Slam) på klubscenen og gør sit for at berige og underholde din halvbrugte festivalshjerne. Det er en glimrende start på dagen, og du kan endda få lov at sidde ned, hvis benene ikke er helt opladte endnu. Er du mere til stand-up, skal du bare blive hængende til kl. 12.

 

Skate Contest

Kl.: 14.00   Sted: Klubgrim

Skate-konkurrence er en fast tradition på danmarks grimmeste festival, og i år er ingen undtagelse. Der er bygget nyt skateområde ved bonzaiscenen, hvor du kan se de professionelle skatere gøre deres ting, mens du i ro og mag nyder en kold øl i skyggen. Der er udsigt til en overskyet lørdag eftermiddag, så du behøver ikke engang jagte festivalen rund efter en solfri plet – bare sæt dig ned, og slap af.

 

Uffe Lorenzen

Kl.: 17.00   Sted: Skovscenen

Uffe Lorenzen, også kendt som Lorenzo Woodrose, er mest kendt for at være frontfigur i bands som Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. På lørdag optræder han imidlertid med sit soloprojekt, der sidste år kastede pladen Galmandsværk af sig. Sammensmeltningen af de mange forskellige instrumenter (blandt andet drejelire, violin og sitar) skaber en psykedelisk helhed, der omfavner lytteren og trækker os ind i Lorenzens univers helt og holdent. Kom med og lad dig opsluge.

 

ESPICHICOQUE serverer smooth, gennemkomponeret r’n’b direkte fra Århus – hold øje med hende! // Foto: GrimFest.dk

 

Mike Andersen

Kl.: 19.00   Sted: Skovscenen

Mike Andersen er en produktiv herre med et imponerende bagkatalog, og trods dette skal jeg ærligt indrømme, at jeg aldrig havde hørt om ham før for ganske nyligt. Det er blues, rock og soul i skøn forening, med en tilstedeværende, rå og sårbar vokal. Grimfest beskriver det musikalske udtryk (både live og indspillet) som fyldt med ”nerve, nærvær og liv”. Det lover en koncertoplevelse, jeg i hvert fald ikke vil gå glip af. Ses vi?

 

ESPICHICOQUE

Kl.: 20.00   Sted: Bonzaiscenen

ESPICHICOQUE spiller op med ægte smooth r’n’b lørdag aften på Bonzaiscenen. Med bare to singler ude er hun allerede højt besunget i musikpressen – især efter sin optræden på SPOT festival 2017. Når hun optræder på GrimFest er det sammen med et 100% kvindeligt crew på scenen, og selvom dette næppe skaber balance i festivalens overvejende mandlige program, er det en forfriskende tilføjelse. Kom forbi til en lækker omgang af det bedste fra 00’erne i en ny og opdateret version.

 

Tako Lako

Kl.: 01.00   Sted: Skovscenen

I år lukker Tako Lako ballet klokken 01.00 på skovscenen. Du har muligvis set dem før, men en god svingom på dansegulvet (eller gårdspladsen) med de her gutter er aldrig af vejen. Det er skørt, det er eksplosivt, det er altid den bedste fest. Efter en festival, hvor du er kommet rundt i diverse musikalske afkroge, fortjener du en nat med balkan. Jeg garanterer, at du danser hele vejen hjem – eller i hvert fald til du falder om i dit telt.

 

God festival derude – og hold det grimt!