Tak, Northside!

Tak, Northside!

Northside Festivalen 2014 er nået til sin sidste dag. Og dermed er jeg nået til mit sidste dagbogsnotat fra en festival, der på mange områder leverede varen i løbet af hele weekenden. Jeg er blevet forkælet med musikalske oplevelser, økologiske øl, konfettiregn og solskin. Kort sagt, jeg har nydt hvert og et sekund af denne weekend.

 

Kl. 10.11

Kære Dagbog! I går blev det sent. Igen og hold nu op, det kan mærkes! Trætheden gnaver i hele min krop og mine øjenlåg føles tonstunge.
Lidt mad og en kop kaffe gør dog underværker, og så har jeg jo endnu et lækkert musikalsk line-up i vente på denne uigenkaldelige sidste dag på Northside 2014.

 

13:16

Kære Dagbog! Starter dagen ud med Lulu James på P6 Beat scenen. En af de kunstnere, jeg har set frem til, og hun skuffer ikke. Jeg synes virkelig godt om hendes vokal. Desuden er det godt tænkt at hyre hende til om søndagen, hvor man ønsker at starte blidt ud.

 

IMG_8363

Daniel Boysen åbner ballet om søndagen til Litterær Lounge // Foto: Emilie Brodersen

 

14:35

Kære Dagbog! I dag skal Emilie og jeg forbi Litterær Lounge, hvor der er oplæsning. Et lidt særligt arrangement, der afviger fra festivalens øvrige events. Det er dog slet ikke dumt, og vi er fint underholdt. Desuden er Outside-området et behageligt område, hvis man  trænger til lidt luft. Jeg udnytter den afdæmpede stemning, imens jeg mærker solens stråler, der er i fuld gang med at tilføre mit ansigt et dusin fregner. Solcreme asap!

16:13

Kære Dagbog! Flogging Molly!! Oh my.. En flok irske musikanter med Guiness i blodet og fuld fart på guitar og violin. Det, der for få timer siden lignede en optakt til en rolig søndag, bliver gjort fuldkommen til skamme med Flogging Mollys sindssyge sceneshow. Musikken er en skæv blanding af rock og irsk folkedans. Sejt og sjovt!

 

IMG_8413

Nogle hører irsk rock, andre slapper af blandt solsikker // Foto: Emilie Brodersen

 

19:23

Kære Dagbog! Jeg har fundet mig en solskinsplet og nyder de sidste stråler i selskab med en quinoa-salat fra Cafe Glad, øko-øl og et par veninder. De to sidste musikalske indslag for mit vedkommende bliver Arcade Fire og Queens of The Stone Age. Jeg kender kun en af sidstnævntes sange, men får at vide, at deres musik kan karakteriseres som gammel-rock, vores fædre ville have lyttet til i deres unge dage. Javel!
Efter min mening, har de forskellige kunstnere og bands alle leveret en godkendt indsats, nogle mere mindeværdige end andre, men jo, bestemt en acceptabel indsats.

 

21: 01

Kære Dagbog! Arcade Fire leverede som ventet et gakket sceneshow bestående af genremix, udklædning og konfettiregn udover publikum. Der var underholdning for alle pengene. Det blev især understreget med Madness’ sangen ”Our house”, hvor bandmedlemmerne lige pludselig optrådte med papmachée-hoveder, der bl.a forestillede Obama og Paven. Sjovt indslag.

 

IMG_8644

Der er kun kærlighed at finde til koncerterne på Northside // Foto: Emilie Brodersen

 

22: 55

Kære Dagbog! Klokken er ved at være mange og jeg begynder at småfryse under Queens of The Stone Age-koncerten. Jeg beslutter derfor at tage hjemad. Jeg har ambivalente følelser over at skulle tage afsked med festivalen, men alt godt har jo en ende. Og dog. På vej mod udgangen fanger lyden af Wild Beasts koncert mig. Jeg er et let offer og bevæger mig ned til P6 Beat Scenen og snupper den aller-aller sidste koncert. Tempoet er langsommere og appellere i den grad til mig.

 

IMG_8760

Solen går ned over Ådalen, og de sidste toner bliver bliver nydt i kulden // Foto: Ken Pedersen

 

00:46

Kære Dagbog! Så er der ikke mere Northside for denne omgang, og allerede nu kan jeg konkludere, på trods af en del logistiske og tekniske problemer i løbet af festivalen, at det sandsynligvis bliver til et gensyn til næste år.
Musikdelen har mættet mig med både nyt og velkendt musik, som jeg har haft en fest til. Derudover har jeg, under hele festivalen, haft en følelse af at være med til en privatfest, hvor alle kender alle. Meget mærkelig fornemmelse, men det bekræfter, at Northside, på trods af et højt ambitionsniveau, formår at bevare sin personlighed og kontakt til os festivalgæster. Det skal de blive ved med!

 

Northside, tak for i år!

// Emilie & Maria

Skriv en kommentar