I dag, fredag, udgiver det aarhusianske indieband, SALLY, deres anden single, “Fred”. En sang, der inviterer til at granske sit inderste til et lydbillede af eftertænksomhed og foranderlighed.

SALLY er et band, der trækker sin lytter ind i et lyrisk, dansksproget univers fyldt med dualiteter. Universet er opstået ud fra en fascination af det tabubelagte og konfronterende. Gennem deres tekster sætter SALLY ord på universelle følelser såsom vrede, sorg, ømhed, forventningspres samt ønsket om at frigøre sig fra omverdenens krav til, hvem man skal være som individ. Det er således bandets vision at skabe et rum, hvor der er plads til blot at være sig selv med alt, hvad det indebærer. Deres nyeste single, “Fred”, fortsætter samme tematik med en tekst, der ved hjælp af få ord formår at sætte sig fast i lytterens indre.

OM AT TURDE VÆRE NOGEN FØR MAN KAN BLIVE TIL NOGET

Teksten i “Fred” er skrevet ud fra en bevidsthed om livets forandringer og nuancer, og den er samtidig et opgør med den sociale arv, vi alle bærer rundt på. I teksten synger forsangerinde og tekstforfatter, Sally Errebo-Brandt, blandt andet: “Spejlbillede i skyggen, mørke øjne glimter, kød og blod, vrister sig fri, af den arv der følger med”.

Det kan umiddelbart føles dystert, men i sangens slutning gemmer der sig et håbefuldt ønske med ordene: “Din stærke kerne lyser”. På den måde fremmaner singlen et budskab om, at det er muligt at finde fred med sin egen identitet. Sally Errebo-Brandt uddyber:

“Jeg husker tydeligt, da det gik op for mig, at mine forældre også bare er mennesker med fejl og mangler ligesom alle os andre. Det var både skræmmende og på samme tid enormt frigørende at finde ud af. Skræmmende fordi der åbenlyst ikke findes én rigtig måde at finde sit fuldendte jeg på og bare leve lykkeligt. Frigørende fordi det derfor gjorde det muligt at finde min helt egen personlige vej i den søgen”.

// Foto: Anders B. Rothmann

EN MUSIKALSK INDKAPSLING AF DUALITETER

“Fred” er præget af et arrangement, der konstant skifter mellem et skrøbeligt og spinkelt lydbillede, der styres af et legende samspil mellem guitar og keys, til et mere insisterende, pulserende beat drevet af trommer og bas. Flydende oven på det hele ligger Sallys blide stemme. Med sine kontrollerede stemmeknæk forstærker hendes vokal sangens intense søgen efter mening og et ståsted i verden.

Det er en indkapsling af de dualiteter, der kan finde sted i en identitetsskabende tilstand. Og sangen opfordrer nærmest sin lytter til at reflektere over sig selv og sin egen plads som menneske. En sund selvransagelse i en tid, hvor andres forventninger kan blive overvældende og tyngende.

“Fred” er ude nu, og du kan lytte til sangen lige her.

Du kan ligeledes tjekke SALLY ud på både Instagram og Facebook!

 

Coverbillede: // Therese Vadum