Q&A med Emil Smith Nielsen

Q&A med Emil Smith Nielsen

VINK har sat sig ned med manden, som ikke gad filme Kanye West.

 

For et halvt år siden startede to Aarhus-knøse Out In The North. Konceptet var simpelt: De ville optage akustiske live sessioner med skandinaviske bands ude i guds frie natur. I dag tæller Out In The North seks personer, de har samarbejdet med SPOT Festival og filmet bands som Ice Cream Cathedral, Jonas Alaska og Ladylion.

VINK har inviteret den ene af medstifterne, Emil Smith Nielsen, på en kop kaf’ og en snak om norske fjelde, mandehørm og harmonium (og nej, det er ikke en ingrediens til en atombombe).

 

Hvad er jeres baggrund for at søsætteet projekt som Out in the North?

Vi har alle en stor passion for musik og har spilleti forskellige bands. Vi ville gerne hjælpe folk med deres musik og give dem et produkt, de kunne bruge til at komme frem i verden med. Out in the North skal fungere som et springbræt for især up-coming bands.

 

Er det ikke bare fordi, at I ikke selv slog igennem med jeres egne bands?

Haha, nej. Jeg har ikke spillet musik i en del år nu, men jeg har længe søgt en måde at arbejde med musik på. Jeg bidrager til musikindustrien med noget, jeg selv synes er fedt.

 

Ok, ok. Hvad kan gøre dig glad, når I er ude og filme?

Det er fedt, hvis bandsene har tænkt ud af boksen. Hvis de kommer og bidrager med noget nyt. Det er lidt kedeligt, hvis de bare kommer med studieversionen af deres singlei stedet for at komme med en alternativ udgave af sangen. Det skal være akustisk, og det stiller andre krav til musikerne.

 

Hvad kendetegner de bands, som I filmer?

Vi gider ikke lave noget med Kanye West, fordi han ikke kommer fra Skandinavien. Det kan han godt glemme, hæhæ. Så det har mest været folk- og indiebands, da de har en naturlig og akustisk tilgang til musikken. For tiden er der især tre instrumenter, som er meget populære. Omnikorder, harmonium og klokkespil. Det er skægge instrumenter.

 

Det tror jeg Hr. West ville være ked af at høre. Men fortæl mig, hvem har du mest nydt at filme?

Jeg var med Ladylion i Tivoli Friheden. De er ekstremt professionelle at arbejde med, fordi de er så passionerede og dygtige – det er en fryd. Ellers var svenske Golden Kanine også hyggelige, men det var også fordi, at sangen var helt fantastisk. Kites and Comets var ren mandehørm. De var syv mænd, så den fik gas.

 

I var stærkt til stede under sidste års SPOT Festival. Hvordan kom den i hus?

Vi sad til et møde med Spot Festival, hvor vi skulle pitche ideen til en mand, som bare syntes, at det var den fedeste idé i hele verden. Det gav et boost, vi følte virkelig, at vi sad med verdens bedste idé. Vi blev helt høje på vores egen idé.

 

Udover at spille akustisk og under åben himmel. Hvilke krav er der til at blive filmet?

Vi får en del henvendelser, men fordi vi simpelthen ikke har tid, kan vi ikke nå dem alle. Desværre. Desuden sigter vi efter up-coming bands. Hjælper den lille mand med guitaren, kan man vel sige, hæhæ.

 

Hvordan ser den ultimative succes ud for jer?

At komme ud og rejse. Out in the North tæller også resten af Norden. Lige nu er vi så kun i Danmark, men hvis vi en dag kunne stå på et norsk fjeld og optage det fedeste band. Det, må jeg indrømme, ville være vildt fedt!

 

Må du røbe, hvem I skal filme næste gang?

Vi er blevet kontaktet af Ulvetimen, som godt kunne tænke sig at lave noget. Udover detså kunne vi godt tænke os at lave en session med Mother Lewinsky, men det må tiden vise.

 

Skriv en kommentar