REPORTAGE: Det gratis musikevent Stella Polaris løb af stablen for 19. gang i weekenden og fungerede perfekt som soundtrack for århusianernes lørdagspicnic i Botanisk Have. VINK var med på dit skovturstæppe, din beerpong og din frisindede dans. Her kommer vores indtryk af stemningen og musikken.

 

Formiddagen startede susende ned af Viborgvej. Umiddelbart virkede Aarhus sommersløv som sædvanlig, men da jeg drejede mod Botanisk Have gik en diskret mængde mennesker i retning mod lyden af musik. Efter Væksthusene ændrede billedet sig pludselig – højen var fyldt med mennesker på tæpper, og en lille gruppe dansede barfodet rundt i mudderet foran scenen. Det forholdsvist upcoming band M.I.L.K. var lige gået på, og folk vippede med fødderne på hver deres lille grønne matrikel.

 

CHR_7069

Foto: Mads Christensen

 

M.I.L.K., med Emil Wilk i forgrunden leverede flødet, tropisk drømmepop, der passede perfekt til den afslappede og tjekkede stemning i Botanisk. De var taknemmelige for at være der, og Emil sendte en masse smil og grin i retning mod den store flok på højen. De præsenterede flere af deres hits samt et par nye sange, og musikken balancerede fint med picnic-konceptet.

CHR_MILK

M.I.L.K. // Foto: Mads Christensen

 

JÆRV, der også er ny på den danske musikscene, og blandt andet har spillet Trailerpark og UHØRT i år, indtog scenen senere på eftermiddagen. Hun leverede en nervefyldt og passioneret omgang elektronisk, dansksproget musik – det selvom det mudrede “dansegulv” foran scenen kun rummede et par danseglade typer. Tilskuerne på bakken virkede dog fokuserede – måske fordi hun havde en meget insisterende og karismatisk performance. Det var et imponerende set, men virkede måske en smule malplaceret i den meget chillede atmosfære, fordi det skreg på en form for feedback fra publikum.

CHR_7026

JÆRV // Foto: Mads Christensen

 

At Stella Polaris er et folkeligt event blev især fastlagt, da Lis Sørensen gik på scenen sammen med Mads Bjørn. Pludselig var sceneområdet fyldt med dansende og glade mennesker, og festen blev for alvor skudt igang. Der er ingen tvivl om, at der var ligeså stort dansepotentiale i M.I.L.K.’s koncert, men måske var det en kombination af tidspunkt (mængden af indtagede øl) og målgruppe.

CHR_7029

De dedikerede dansere, der var på plads til alle koncerterne. // Foto: Mads Christensen

 

I hele parken summede den rolige stemning, og blandet med et par beerpong borde, et legeområde for børn – inklusiv DJ-turntables – og et par foodtrucks med alt fra hotdogs til argentinsk streetfood havde man den perfekte opskrift på en super chilleren lørdag.

CHR_7108

Seje DJ’s // Foto: Mads Christensen

 

CHR_7059

Breezer-pong // Foto: Mads Christensen

 

Solen skinnede hele dagen, og festen kulminerede hos Double Rainbow, der inviterede til efterfest om aftenen. Stella Polaris var altså igen i år en Nordstjerne, der trak alle former for århusianere i sin retning.

CHR_7140

Foto: Mads Christensen