INTERVIEW: Ved du ikke, hvad din pinseferie skal gå med? Det ved vi! Pinsen byder nemlig på et helt særligt, nyt initiativ i Aarhus: Botanisk Havefestival. Her kan du enten fyre op for technoarmen til elektronisk musik eller hvile ørerne til poesioplæsning, så der er et hav af muligheder sådan en højhellig søndag. I anledningen har VINK taget kontakt til arrangørerne bag projektet og er blevet klogere på, hvad det nye og spændende egentlig handler om. Kig med her!

 

//Foto: Tilsendt til VINK af FEUMs arrangører.

 

Først og fremmest: Hvem/hvad er FEUM?

“FEUM (foreningen for elektronisk undergrundsmusik) er en Aarhusbaseret musikforening med et særligt fokus på elektronisk musik. Det er en frivilligt drevet forening, som blev stiftet i 2015 med henblik på at højne kvaliteten af de elektroniske musikevents i Aarhus. Foreningen har ligget i dvale det seneste år, men vi er nu tilbage med en række ambitiøse events i 2017.”

 

Så hvad vil I sige, jeres vision med musikforeningen er?

“Visionen er at skabe en platform, som kan udbrede de elektroniske genrer, der typisk bliver overset i det Aarhusianske musikmiljø. Vi har i 2015 lavet events på Godsbanen med artister som Bjørn Svin, Hunee og Unkwon, og vi glæder os til skabe en masse spændende musikoplevelser med forskellige interessante samarbejdspartnere i 2017 og fremover.”

 

Hvad er så jeres tanker bag dette nye, spændende projekt, Botanisk Havefestival?

“Botanisk Havefestival er tænkt som Jyllands nye svar på en elektronisk endagsfestival. Nogen vil mene, at det er en pendant til Distortion, men inspirationen kommer mere fra festivaler som Søndagsvenner, Fusion Festival m.m., hvor elektronisk musik bliver blandet med gøgl, poesi og teater og derved skaber en større oplevelse, som rammer alt fra børnefamilier til ældre kaffegæster.

Idéen kom, da vi tilfældigt havnede til en lille fest ved netop Amfiscenen i Botanisk Have og tænkte ‘wow, det her er muligvis det flotteste sted i Danmark’. Vi har derfor brugt de sidste måneder på at lave et 16 timers musik program og har inviteret forskellige aktører ind, som f.eks. skrivekunstskolen, for at det hele ikke skal gå op i nørdede beats og nichesnak om crispy hihats.”

 

//Foto: Tilsendt til VINK af FEUMs arrangører.

 

I har de tre scener, Amfiscenen, Slap af-scenen og til sidst ORDscenen: Hvordan adskiller de scener sig fra hinanden?

“Amfiscenen er vores hovedscene – også kaldet dansescenen. Her er beatet i fokus, og der vil blive spillet alle former for beatdrevet dansemusik.
Slap af-scenen er en chill scene, hvor man kan læne sig tilbage og nyde parken med alt fra ambient til elektronisk jazz i øregangene.
Til sidst har Kasper Knudsen Muusholm været hovedarrangør af ORDscenen, som vil præsentere historier og digte oplæst af et bredt udsnit af forfattere fra Danmark.”

 

Flere af kunstnernavnene til jeres festival lyder en anelse ukendt – i hvert fald for mig. Kan I afsløre lidt om, hvad det er for nogle kunstnere, I har booket til netop dette event? Hvad kan vi forvente at komme til at høre?

“Vi har forsøgt at booke kunstnere så bredt som muligt inde for de elektroniske genrer, så der burde være lidt for enhver smag. Dog har vi holdt os fra de mere ekstreme genrer som trance og noise, da denne festival gerne skal være en feel good festival, hvor de fleste kan være med. Man vil kunne opleve et bredt udsnit af artister fra ind- og udland, som spiller alt fra eksperimenterende ambient til dyb techno.
Nogen artister er up-coming, og andre har været solidt plantet i den danske undergrund i 20 år.

Vi glæder os helt vildt til at kickstarte FEUM på ny og bringe interessante elektroniske musikevents til Aarhus. Så vi ses på søndag!”

 

Følg evt. FEUM på Facebook og bliv opdateret om kommende arrangementer.

 

Her er alt, du behøver at vide for at deltage i Botanisk Havefestival:

Hvor henne: Botanisk Have

Hvornår: Søndag d. 4. juni, kl. 8:00 – mandag (2. pinsedag) d. 5. juni, kl 00:00

Mønt: Gratis, men vær cool og køb et Go-Stil-armbånd. Festivalen bliver nemlig finansieret af disse go-stil-armbånd, som koster 50kr.