Soulshine lancerede en onsdag aften i november et nyt tiltag i form af en blanding mellem musik, mad og tøj. Det blev en aften med en sammenblanding af god stemning, unikt tøj, lækkert mad og smukke sangerinder, der fik sjælene til at skinne fra en baggård i Graven.

Foto: Julie Thuen
Alle fotos: Julie Thuen

 

Det normale: tøjet

Soulshine bugner af spændende tøj, hvis man er til vintagestilen. Skjorter til mændene og kjoler til kvinderne. Hver eneste tøjdel med sit særpræg, der kan komme til at pryde det aarhusianske bybillede. Med forskellige farver, størrelser, historier og til næsten enhver stilart. Til punkeren, indiefolket, de sære, de normale – til fine sammenkomster og til hverdag.

 

Og stemningen med de turkisblå gulve, rock ‘n’ roll musikken gennem højtalerne, og folkene der altid har tid til en snak om både de store og de små ting i livet. Selv denne aften, hvor butikken var fyldt med mennesker.

 

Det nye: maden

De er begyndt at servere mad dernede. Man kan købe en sandwich til 30 kr., lækker kage, kaffe & the og økologiske drikke. Denne aften prøvede jeg én af deres sandwichvarianter for første gang. Med den røde pesto, chorizo og forskellige typer af salat. Eftersmagen bestod af en mild stærkhed, der plantede sig sikkert og præcist rundt om mine smagsløg. Jeg kan klart anbefale maden dernede.
2

 

Det ekstraordinære: musikken

Aftenen bød også på musik fra tre kvinder: Greta Geschenk, Cecilie Lund & Hannah Fredsgaard Larsen, der havde hver deres udtryk, men alle sang smukt. Som jeg blev nødt til at sige til Nikolaj, der er én af ejerne af Soulshine: ”Der sker noget særligt med en kvinde, når hun kan synge på den måde. Jeg kan simpelthen ikke lade være med at forelske mig en smule.” Og han nikkede anerkendende.

 

Og de kunne synge, kunne de. Ganske glimrende, med sjæl og indlevelse. Det lykkedes altså at kombinere tøjsalg med mad og musik. Et ganske spændende koncept, der gerne må blive gentaget mange gange i fremtiden. Det er simpelthen godt for kulturlivet, at det bliver spredt lidt ud i nye omgivelser.
3

 

Budskabet

Men bag al godheden denne aften, gemmer der sig også et vigtigt budskab. Soulshine fokuserer på det enkelte menneske, ikke på typen, befolkningen som sådan, men på det enkelte individ. Det er et sted, der gerne vil skabe gode muligheder for mennesker, der f.eks. har været ramt af stress. Derfor håber jeg, at folk har lyst til at tjekke stedet ud, nyde deres varierede udvalg af tøj, smage på deres mad og dukke op til deres events.

 

Aarhus har brug for steder som Soulshine, og de kan kun eksistere, hvis vi besøger dem. Somme tider er der ikke noget negativt at sige, og denne gang er sådan.

 

Hvad: Vintagebutik, mad og events

Hvor: Graven 24, baggården

Hvorfor: Der er mange gode grunde, én kunne være afbrækket fra en travl hverdag, én anden kunne være tøjet.

Mønt: Aftenens event var gratis. Tøjet koster alt mellem 50-1.500 kr.

Link: Facebook og Hjemmeside