Aflyst, aflyst, aflyst. Festugen er aflyst. Sådan lød det i kølvandet på stigningen i Corona-smittetilfælde, som for et par uger siden kulminerede her i byen.

Dén situation er efterhånden under kontrol. Det er i sig selv – af alle mulige årsager – en god ting. Men også fordi der stadig findes en masse arrangementer, som hverken arrangeret eller finansieret af Festugen. Og som derfor heller ikke er aflyst.

Mange står stadig klar til at sprede musikalsk glæde til os alle sammen. Med håndsprit, god afstand og de nødvendige restriktioner. Derfor har VINK musikredaktionen bedrevet en samling af musikalske anbefalinger det Festuge-formede hul i dit hjerte. Du kan læse dem herunder.

Af sted med dig.

 

Michelles anbefalinger

Aarhus Sommeropera
Aarhus Domkirke den 2. september klokken 19.30. Gratis entré.

Aarhus Sommeropera har på grund af Covid-19 måtte nytænke deres koncerter, som i år er helt gratis. På en helt almindelig onsdag kan du forsøde studiestarten med en sommeropera på en af de smukkeste locations i Aarhus, nemlig Domkirken. Koncerten byder på både Mozart og Carl Nielsen, og er dermed både for de erfarne operagængere og de knap så overbeviste. Der er et begrænset antal pladser, og pladserne fordeles efter først til mølle-princippet.

 

Ocean of Sound # 5 – Viral Spiral “Hypnagogia” & CR Hougaard
Radar den 3. september klokken 20.00. Entré 80 kr.

AUT – eller Aarhus Unge Tonekunstnere – er en nonprofitorganisation for lydkunst, som sammen med Radar har arrangeret en koncertrække kaldet Ocean of Sound. I denne femte udgave af Ocean of Sound spiller gruppen Viral Spiral, som spiller musik ud fra devisen om, at alting går i ring. De skaber audiovisuelle oplevelser og udforsker drømmeverden og virkelighed gennem musik, tekst og video. Føler du dig en anelse understimuleret i disse coronatider, får du her en oplagt mulighed for at få sat fut i sanserne.

 

Annes anbefalinger

Hjemme Disco x Bedre Dage: Lørdagsbonanza #3
Bedre Dage den 29. august klokken 16-00. Gratis entré.

På vinbaren Bedre Dage på Sydhavnen kan du lørdag komme til Lørdagsbonanza arrangeret af Hjemme Disco. Der er intet mindre end to livekoncerter og et dj-set på programmet, og du kan hænge ud med et lækkert glas orangevin eller en thy pils imens. De Løse Sider er et eksperimenterende sangskriverprojekt af Sara Mouritzen, hvor hun tager sine musikskitser med ud i verden og giver dem liv. Denne lørdag møder De Løse Sider det dansksprogede popprojekt Ubåd. Du får altså mulighed for at se nærmere på sangskrivningsprocessen i levende live. Det bliver fedt! Derudover kan du opleve det aarhusianske band Little Winter, der er garant for lo-fi indie og vokalharmonier en masse. Tjek det ud!

 

Tape & Sun Ship: SOLW x Thomas Eiler 
TAPE den 5. september klokken 20.30. Entré 85 kr. 

Spillestedet TAPE og koncertforeningen Sun Ship har slået pjalterne sammen: og det ser sindssygt lovende ud. Her får musikken, som ellers ikke får alverdens plads på den aarhusianske musikscene, lov til at folde sig ud live. Du kan opleve SOLW, der består af saxofonisten Sonja Labiance og guitarist/billedkunstner Heine Thorhauge Mathiasen. SOLW arbejder i et grænseområde mellem det konceptuelle og det improviserede, hvor det minimale møder det volumiøse. Derudover kan du opleve Thomas Eiler, som du måske kender fra projekter som SVIN, Dancer og Bad Astma. Tjek det ud! Det er dog værd at bemærke, at der kun er 40 billetter til denne koncert, så du skal måske være hurtig på billetlinket!

 

Mikkels anbefalinger

Live Foyn Friis
Café Støj den 29. august klokken 09.30 og igen 13.00. Entré 250-300 kr – inklusiv mad.

Begynd din lørdag til tonerne af en rolig, stemningsfuld og afslappende omgang jazz, når Live Foyn Friis sammen med stedets egen hustrio optræder i de indbydende rammer på Café Støj. Med en harmonisk kombination af jazz, folk, singer-songwriter og country skaber den norskfødte artist et ideelt lydtæppe for den perfekte start på weekenden. Har du ikke mulighed for at være til den tidlige formiddagskoncert, kan du heldigvis glæde dig over endnu en optræden senere på dagen kl.13.00.

OBS: Begge koncerter er inklusive spisning i form af enten morgenmad- eller en tapastallerken

Kajsa Vala
Symfonisk Sal i Musikhuset den 4. september klokken 20.00-21.55. Entré 205 kr.

I begyndelsen af september får du mulighed for at opleve den talentfulde sangskriver Kajsa Vala folde sig ud sammen med sit band, når hun kommer og optræder i Musikhuset Aarhus. Den dansk/islandske singer-songwriter med lokale rødder i Åbyhøj skaber intime øjeblikke på sine akustiske numre, som især udspringer af hendes effektfulde og rørende vokal. Hun holder sig dog ikke tilbage for også at bevæge sig over i den mere poppede genre, hvor hendes band tilføjer en ekstra dimension til Kajsa Valas musikalske univers.

 

Karolines anbefalinger

Blood Sweat Drum + Bass, Concierto de Scheherazade
Musikhuset Aarhus den 3. september klokken 20-22. Entré afhænger af billettype.

Har du nogensinde hørt jazz blandet med mellemøstlig musik? Nej? Så har du muligheden allerede på næste torsdag! Det musikalske samarbejde mellem danske Blood Sweat Drum + Bass og de tre syriske solister Moslem Rahal, Maher Mahmoud og Maemon Rahal blev stablet på benene for snart 10 år siden. Blood Sweat Drum + Bass’ musikalske leder Jens Chr. Chappe Jensen besøgte Damascus og skrev det musikalske værk ‘Concierto de Scheherazde’ på baggrund af borgerkrigens udbrud i Syrien. Hvis du er åben for nye jazzede fusioner og klar på at mærke historiens vingesus, skal du skynde dig – billetterne er der nemlig få tilbage af!

 

’De Grimmeste Aftener’ med Aarhus Jazz Orchestra og AddisAbabaBand
Grimhøjggaard den 4. september klokken 17.00. Entré afhænger af billettype – og mad kan tilkøbes.

Konceptet ‘De Grimmeste Aftener’ opstod i kølvandet på coronaens krævende restriktioner – siddende koncert med afstand. Det har dog været intet mindre end en kæmpe succes, og den 4. september er det så endelig Aarhus Jazz Orchestras tur til at indtage Grim-scenen i de grønne omgivelser. Med sig har de bandet AddisAbabaBand, og i alt vil 26 musikere underholde publikum med alt fra afrogrooves, bigband til funk og free jazz. Mon ikke energien og de vilde rytmer fra bandet nok skal sparke gang i det siddende publikum? Billetter kan købes for 140 kr. Og dertil kan der både tilkøbes mad- og drinksbillet som serveres af aftenens mange frivillige.