cropped-VINK-logo-sort.png

Om få dage løber årets længe ventede SPOT Festival endelig af stablen. Der er dømt musik, magiske aftener og megafede oplevelser. Et tætpakket program fordelt på kun to dage kan dog nemt frembringe stor fortvivlelse hos selv den mest garvede festivalgænger. For programmet prydes både af en stor flok etablerede navne, men også af en række mindre velkendte kunstnere, som under SPOT Festival har en alletiders mulighed for at shine. Hvilke koncerter skal man prioritere? Hvad må man ikke gå glip af? Og hvordan finder man de skjulte sangskatte blandt programmets mængde af nye, fremadstormende og mindre kendte kunstnere? Spørgsmålene er mange, men du er i trygge hænder hos VINK. Vi på musikredaktion giver vores bud på de skjulte musikalske perler til årets SPOT Festival, som du absolut ikke må gå glip af. VINKs musikredaktion ønsker dig god læsning, og god festival!

 

Mikkel anbefaler

 

Undertekst

Amfiscenen, Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Allé 2, 8000 Aarhus C, den 16. september kl.16:30.

Denne torsdagskoncert skal prioriteres højt, hvis du ønsker at dyrke lyden af den følsomme og forvirrede ungdom, nattens poetiske dobbelthed, og den forjættede, uspolerede kærlighed. Drengegruppen fra Aarhus formår, med dragende indiepop melodier og skrøbelige dansksprogede tekster, at indfange og udtrykke de mange elementer, der gør os til mennesker: håb og fortvivlelse, drømme og ængstelighed. Undertekst udgør nærmest et pragtsymbol på nutidens energiske, reflekterende og ukuelige danske ungdom. Den fremadstormende pop-gruppe står klar til at brage igennem lydmuren, og det vil man da ikke gå glip af!

 

Between Mermaids And Me

Klubscenen, Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Allé 2, 8000 Aarhus C, den 17. september kl.23:30.

Dybt inde i programmet fredag aften præsenterer Det Jyske Musikkonservatorium et eksperimenterende og fascinerende elektronisk udspil. Duoen Stine Drejer og Andreas Pilgaard under navnet Between Mermaids and Me står klar til at indtage Klubscenen på Musikhuset Aarhus. Deres futuristiske univers af beats, bas og glitchy synths er en rejse, hvor tid og rum flyder sammen med ekstase og eufori. Musikken sigter mod at bryde med det typiske, forventelige, og velkendte i livet. Between Mermaids and Me træder gerne ud, hvor man ikke kan bunde. Denne aften kan du følge dem i deres farverige rejse, når de, til tonerne af deres glitch pop-lyd, begiver sig ud i det ukendte, interstellare rum.

Illustration // Anne-Louise Trebbien Christensen

Line anbefaler

EmmaDop

Foyer, Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Allé 2, 8000 Aarhus C, den 16. september kl. 19:30.

Har du brug for et ægte skud pop-energi og mærke den der boblende fornemmelse, når musikken virkelig spiller? Så må du ikke misse EmmaDop, når du bevæger dig rundt til SPOT. Det er næsten umuligt ikke at lade sig rive med, når den aarhusianske trio forfører sin lytter med deres eminente indie-pop-lyd. EmmaDop inviterer dig ind i en verden, hvor store lydlandskaber og sitrende energi har hjemsted. De har fingeren på pulsen, og deres produktioner rammer lige der, hvor musik anno 2021 lyder allerbedst. Deres seneste single “VEGAN” er ingen undtagelse. Du kan glæde dig til at blive løftet til et højere luftlag med forsanger Line Søndergaards overbevisende vokalpræstation. Så gør dig selv en tjeneste torsdag aften og besøg EmmaDops musikalske univers.

 

SALLY

Klubscenen, Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Allé 2, 8000 Aarhus C, den 17. september kl. 16:00.

Det er ikke mere end en lille måned siden, vi bragte en artikel om SALLY, og nu står de klar til at indhylle en masse festivalhungrende mennesker i deres lyriske indie-rock-univers. SALLY leverer en musik, der er kompromisløs, og som tør at konfrontere og gøre op med tanker og følelser, mange af os bærer rundt på. Det er tankerne om forventningspres, om at føle sig tynget af samfundets krav til hvem man skal være som individ, og om, til sidst, at bryde fri fra det hele og acceptere sin egen identitet med alt hvad den indebærer. SALLYs lyd er kontrastfyldt og aldeles gennemført produceret. Vil du opleve et indie-rockband, der forstår at skabe en lyrisk atmosfære med plads til at være sig selv, så tøv ikke med at opleve SALLY.

Hvis du vil vide mere om SALLYs univers inden fredagens koncert, så kan du læse om deres nyeste single her.

Amanda anbefaler

Aquasonic – An Underwater Concert

Godsbanen, Radar Backyard, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C, den 16. september kl. 21:00.

Torsdag aften præsenterer den Aarhus-baserede ensemble Between Music deres helt nye kunstfilm med undervandskoncerten Aquasonic, hvor undervandsmusikere sænket ned i enorme vandtanke spiller for fiskere og lokalbefolkning i Nr. Vorupøre – understøttet af lydene fra Vesterhavet i baggrunden. Filmen vises på rampen ved Godsbanen, hvor et 7-meter-bredt lærred og en specialudviklet 3D-lyd sættes op til lejligheden. Der er lagt i ovnen til en oplevelse helt ud over det sædvanlige. Har du brug for et lille afbræk, er Aquasonic et godt bud på en forestilling, som adskiller sig fra det øvrige SPOT-program og aktiverer hele sanseapparatet.

 

AySay

Roots&Hybrid, Vester Allé 15, 8000 Aarhus C, den 16. september kl. 18:00.
//
Akustikken, Jægergårdsgade 154b, 8000 Aarhus C, den 18. september kl. 14:45.

Den Aarhusianske trio AySay formidler det musikalske møde mellem to forskellige musiktraditioner og kulturer – inspireret af frontkvinden Luna Ersahins egen opvækst med en dansk mor og en kurdisk far. Ved at forene den nordiske lyd og vestlige popmusik med en, for mange danskere, fremmed tonalitet, som især står tydeligt frem i Ersahins måde at bruge sin stemme og skabe melodier, udfordrer trioen kunstigt opstillede grænser mellem genrer og kulturer. Trioen er snart albumaktuel med deres første fuldlængdealbum, som udkommer d. 5. november på Nordic Notes.

AySay spiller hele to koncerter til SPOT, en fuldlængdekoncert på Roots&Hybrid-scenen og en kortere gratiskoncert som del af City SPOT, hvor udvalgte kunstnere indtager byrummet og spiller i butikker og caféer rundt omkring i det aarhusianske byrum.

 

De anbefalede kunstnere, og resten af programmet, kan tjekkes ud lige her!


Coverbillede //  Anne-Louise Trebbien Christensen