“Julen har englelyd” lyder en gammel salme. Og i år får englene selskab af vokalmagi, når det aarhusianske kormiljø deler musikalske gaver ud. Sidste december stod i restriktionernes tegn, og mange kor og vokalgrupper måtte gå i vinterhi og gemme deres indøvede julerepertoire væk. Men nu kan de mange dygtige sangere endelig lufte stemmerne med koncerter i julens ånd. Kom derfor i stemning med VINKs guide til alle de spændende julekoncerter, du kan varme dig med i denne kolde, mørke tid. 

Julekoncert med SONO

UngK, søndag d. 28. november kl. 19.00-20.15. Entré: 50kr.

Første søndag i advent ligger allerede nu i november. Det betyder, at du kan tage forskud på juleglæden ved at tage til julekoncert med den Aarhusbaserede vokalgruppe, SONO. SONO har eksisteret i mere end 25 år og har haft stor indflydelse på meget af det kormiljø, vi i dag finder i alle kroge af Aarhus. Koret formidler pop, rock og elektronisk musik med udgangspunkt i skandinaviske originalartistre. Til julekoncerten kan du forvente en vokalgruppe i topform. Sangerne formår at smelte sammen til en musikalsk helhed, og koret bringer et energisk og dynamisk udtryk i alle deres numre.

Til koncerten fortolkes både nye og gamle julenumre blandet med andre sange fra vokalgruppens store sangkatalog.

 

360 graders julestemning – dobbeltkoncert med Naura og Lyt

Skt. Lukas Kirke, tirsdag d. 30. november kl. 20.00. Entré: 110kr. eller 75kr. for studerende

November afsluttes traditionsrigt. De to kor, Naura og Lyt, har sammen en årlig ambition om at give publikum “et kæmpe surround-julekram”. Efter lang tids mangel på nærvær, lyder det som en lovende måde at byde december velkommen på. Til dobbeltkoncerten med Naura og Lyt er der derfor lagt i kakkelovnen til at opleve varme, sprøde stemmer, der med garanti vil få selv den største Grinch til at vandre hjem med følelsen af jul i hjertet.

Lyt er et rytmisk a cappella-kor, der fortolker tekster fra både danske og skandinaviske sangskrivere. Med deres bløde klang synger Lyt sig ind i sjælen på publikum og får hele kroppen til at lytte efter de budskaber, koret formidler gennem sang. Naura er også et a cappella-kor, der dog inddrager rytmer fra human beatbox. Naura har sin inspirationskilde i det nordiske, hvor korets rene klang også kommer til sin ret. Ambitionerne i koret er store, og Naura forsøger hele tiden at finde nye, spændende måder at fortolke den nordiske lyd på.

 

Julekoncert med Vox11

Park13 – Danmarks Japanske Have, onsdag d. 1. december kl. 19.30. Entré: 125kr.

Vi starter december med det anerkendte, rytmiske vokalensemble, Vox 11. Vox 11 består, ikke overraskende, af 11 yderst rutinerede sangere, der synger a cappellamusik inspireret af moderne R&B, pop/rock og et skandinavisk univers. Gruppen bringer groovy musik, stærk indlevelse samt gennemført musikalitet og samklang med sig. Har du brug for at mærke julens snarlige kommen, så start din december ud her!

Illustration // Grete Mo

Dobbeltkoncert med POSTYR og Syng Selected

Langenæs Kirke, søndag d. 5. december kl. 16.00-17.30. Entré: 125kr. eller 100kr. for studerende

Vi er nu nået hen til 2. søndag i advent, og det fejrer vi med endnu en dobbeltkoncert. Denne gang med vokalgruppen, POSTYR, og det rytmiske a cappella-ungdomskor, Syng Selected, der synger dig ind i julevarmen. POSTYR består af 5 dygtige sangere, der giver vokalmusikken et moderne pust med hjælp fra computerelektronik og samplede beats. Gruppen har nået stor international anerkendelse for deres unikke lyd, og sangerne søger at eksperimentere med vokalmusikkens mange muligheder.

Syng Selected består af i alt af 29 sangere i alderen 18-30 år. Koret synger avancerede arrangementer med op til hele 8 ellers 9 forskellige stemmer. Syng Selected sigter efter et højt ambitionsniveau, og koret har blandt andet brugt coronapandemien til at gå i sangskrivningens retning. Til koncerten kan du derfor ikke blot opleve stærke versioner af kendte numre, men også korets allerførste originale musik, der vidner om stor musikalitet og kreativitet.

Julekoncert med BarbAros

Skjoldhøj Kirke, tirsdag d. 14. december kl. 17.00 eller 19.30. Entré: 100kr. eller 50kr. for studerende og unge u. 25 år.

I Aarhus finder du et vaskeægte barbershopkor, nemlig koret BarbAros. Denne tirsdag synger de hele to koncerter, og der plejer at være rift om pladserne. BarbAros’ sangkatalog spænder mellem alt fra juletræs-klassikere til de såkaldte “Christmas Carols” og alt derimellem. Alt sammen sunget i ægte barbershop-stil. BarbAros bringer et smil på læben, og det er umuligt ikke at lade sig rive med, når koret spreder glæde og ægte julestemning.

 

Julekoncert med Aarhus Pigekor og Maestra

Skt. Lukas Kirke, fredag d. 17. december kl. 19.30-20.45. Entré: 75kr. eller 50kr. for børn, unge og studerende.

Julen nærmer sig nu med hastige skridt og til at holde decemberhyggen i top, synger de to pigekor, Aarhus Pigekor og Maestra, en fælles koncert. Begge kor leverer topkvalitet og viser kormusikken fra forskellige sider. Julekoncerten er delt op i to afdelinger: Den første i et nordisk perspektiv med vinterlige sange. Den anden del fortolker danske salmer i nye udgaver og andre velkendte julemelodier. Korene synger hver for sig og sammen i en række fællesnumre. Du får derfor god mulighed for både at opleve de to kors individuelle lyd, men også at se de to korverdener smelte sammen.

 

Julekoncert med EVE

Skt. Lukas Kirke, lørdag d. 18. december kl. 20.00-21.15. Entré: 80kr. eller 60kr. for børn u. 12 år samt studerende.

Har du ikke mulighed for at tage til koncert om fredagen, så er der heldigvis mere julemusik i vente. Lørdag kan du opleve en julekoncert med det unge kvindekor EVE. Koret består af sangere i alderen 16-24 år og har et blandet katalog med både folkemusik, klassisk og rytmisk musik. EVE bringer dig denne december et klangunivers af juleklokker og funklende, hvid sne. Koret synger både dansk og nordisk julemusik og søger for at tænde lys i mørket med deres smukke stemmer.

 

Hos VINK håber vi, at du nu har fundet inspiration til at få julestemningen helt i top den næste måned!

 

Coverbillede // Grete Mo