Rektangulær grafik med mørkegrøn baggrund, julekugler i guld, sne og julelys. Tekster siger "Julekoncerter 2023", og der er en mund, der synger noder. Der står VINK nede i højre hjørne.
Jeg ved ikke med dig, kære læser. Men for mig er det ikke rigtigt december, før jeg har været til mindst én julekoncert. Heldigvis er Aarhus et sandt Mekka, når det kommer til at synge julen ind, men hvor skal man starte, og hvem skal man høre? VINK tager dig i hånden i denne artikel, hvor vi vil guide dig til alle de spændende julekoncerter, du kan varme dig med i denne kolde, mørke tid.

360 graders julestemning med Naura og Lyt

STED: Tirsdag den 5. december, Skt. Lukas Kirke ▰ KL.: 20:00 ▰ MØNT: 110kr. for alm. billet eller 75kr. for børn/stud./pens.

Vi starter guiden traditionsrigt. De to kor, Naura og Lyt, har sammen en årlig ambition om at give publikum et kæmpe surround-julekram. En aften hvor nærværet og julestemningen er i centrum. Til dobbeltkoncerten kan publikum derfor se frem til at opleve varme, sprøde stemmer, der med garanti vil få selv den største Grinch eller Ebenezer Scrooge til at vandre hjem med følelsen af jul i hjertet. 

Lyt er et rytmisk a cappella-kor, der fortolker tekster fra både danske og skandinaviske sangskrivere. Med deres bløde klang synger Lyt sig ind i sjælen på publikum og får hele kroppen til at lytte efter de budskaber, koret formidler gennem sang. Naura er også et a cappella-kor, der dog inddrager rytmer fra human beatbox. Naura har sin inspirationskilde i det nordiske, hvor korets rene klang også kommer til sin ret. Ambitionerne i koret er store, og Naura forsøger hele tiden at finde nye, spændende måder at fortolke den nordiske lyd på.

Find billetter her.

Krystaller falder med Sing It og Airo

STED: Fredag den 8. december, Skt. Johannes Kirke ▰ KL.: 20:00 ▰ MØNT: 85kr. for alm. billet eller 65kr. for studerende. Børn/unge under 18 er gratis

Måske du har skrålet med, når Peter Frödin synger sangen ”Krystaller” i julekalenderen Jesus & Josefine. Om ikke andet så skal Airo og Sing It nok sørge for, at iskrystallerne lander blødt denne fredag aften. Til koncerten byder de to kor velkommen med deres respektive julerepertoire, som indeholder et bredt udvalg af julesange lige fra salmer i gamle og nye klæder samt de seneste års pop-hits.

Sing It er et rytmisk a cappella-kor med 20 stærke sangere. De synger både danske og udenlandske numre og bevæger sig i genrer lige fra funk og pop til soul og folk-numre arrangeret for 6-8 stemmer og beatbox. Airo består af 35 unge stemmer, og sammen fortolker de både den danske sangskat, men også stemningsfyldte pophits, så du ikke kan sidde stille på stolen. 

Find billetter her.

Sprøde toner med WondAros' julekoncert

STED: Søndag den 10. december, Risskov Kirke ▰ KL.: 17.00 og igen klokken 19.30  MØNT: Fra 50kr.

Måske du kender til barbershop-genren og dens sprøde harmonier. Men har du nogensinde hørt et kvindeligt barbershopkor? Hvis ikke er det bare med at komme afsted. 

Aarhusianske WondAros holder hele to julekoncerter samme dag, så her er der rig mulighed for at blive sunget i julestemning. Koret består af 34 energiske sangere, som alle brænder for barbershop. Til koncerten præsenterer de et mix af barbershopklassikere, musik fra andre genrer, de har barbershopificeret og ikke mindst julemusik. WondAros har et skarpt program klar og lover, at publikum går fra koncerten i et strålende barbershop-julehumør!

Find billetter her.

GRATIS julekoncert med Guess What!

STED: Mandag den 11. december, Skt. Lukas Kirke ▰ KL.: 20.00 ▰ MØNT: Æk’ en skid!

*snif snif snif* Hvad er den af? Er det mon hjemmebag? Nej det’ den søde duft af nederlag GRATIS JULEKONCERT. Hvis der er noget, vi alle kan blive enige om, så må det være, at julen kan være en kostelig affære. Så er det godt, at koret Guess What! Har gjort det meget billigt for dig at tage til julekoncert i år. 

Det koster dig nemlig ikke en rød reje at tage til julekoncert denne mandag aften. Tag en ven, et familiemedlem eller en helt tredje med under armen og mærk julefreden sænke sig til tonerne af Guess What!’s sange, der både tæller de julede og de knapt så julede. 

Billede // Line Elise Rosengaard

Funklende julekoncert med Vox 11

STED: Onsdag den 13. december, Park13 ▰ KL.: 19.30 ▰ MØNT: 140kr. for voksne og 95kr for børn/stud.

Ikke nogen julekoncert-guide uden Vox 11. Traditionen tro giver det rytmiske vokalensemble Vox 11 koncert på Park 13 – Den Japanske Have. Gruppen synger a cappellamusik inspireret af moderne r&b, pop/rock samt et skandinavisk univers. Til koncerten kan du forvente groovy musik, stærk indlevelse samt gennemført musikalitet. Har du brug for at mærke julen ekstra meget på denne Lucia-aften, så kan du finde den på Park 13 med Vox 11. 

Find billetter her.

Billede // Line Elise Rosengaard

Magiske juletoner med Local Vocal

STED: Torsdag den 14. december, Langenæskirken ▰ KL.: 20.00 ▰ MØNT: 90kr. for alm. billet og 60kr. for stud. og pens.

Vi nærmer os snart den søde juletid, men der er stadige masser af julemusik at opleve. Brug for eksempel denne torsdag aften på at lægge vejen forbi Local Vocals julekoncert i Langenæskirken! Local Vocal er endnu et Aarhus-baseret rytmisk a cappella kor med omkring 30 friske sangere. 

Til julekoncerten kan publikum se frem til, naturligvis, at høre koret udfolde sit skønne julerepertoire, men derudover er der også sange fra andre kunstnere på menuen som blandt andet Sara Bareilles, Meghan Trainor, Adele og Dadi Freyr.

Find billetter her.

Hjertevarm julekoncert med SONO

STED: Lørdag den 16. december, Møllevangskirken Aarhus ▰ KL.: 15.30

MØNT: 130kr. for voksne, 75kr. for stud. og børn mellem 10-17. Gratis for børn under 10

Guidens andetsidste foreslag til en varm og hjertelig julekoncert er koret SONO. SONO har eksisteret i mere end 25 år og har haft stor indflydelse på meget af det kormiljø, vi i dag finder i alle kroge af Aarhus. Koret formidler pop, rock og elektronisk musik med udgangspunkt i skandinaviske originalartister. Til julekoncerten kan du forvente en vokalgruppe i topform. Sangerne formår at smelte sammen til en musikalsk helhed, og koret bringer et energisk og dynamisk udtryk i alle deres numre.

Find billetter her.

Juleglade harmonier med BarbAros

STED: Tirsdag den 19. december, Skjoldhøj Kirke ▰ KL.: 17.30 og igen 19.30 ▰ MØNT: 100kr. for alm. billet og 50kr. for unge under 25 samt studerende

Vi er nået til årets sidste julekoncert, og med kun seks dage til jul på dette tidspunkt, synes jeg, vi har været godt omkring. Vi slutter med et andet dygtigt barbershopkor som – du gættede rigtigt – også har base i Aarhus, nemlig BarbAros. De 40 mandlige sangere i alderen 20 til 40 er klar til at iklæde sig den varme julesweater og synge julen ind. Deres repetoire spænder lige fra juletræsklassikerne til de såkaldte Christmas Carols og alt derimellem. Naturligvis alt sammen sunget i ægte barbershop-stil. Med BarbAros er du med garanti kommet i julestemning, når koncerten slutter. Og så er der kun tilbage at ønske rigtig glædelig jul!

Find billetter her

Coverbillede // Line Elise Rosengaard