Klar, parat, start, NorthSide!

Klar, parat, start, NorthSide!

Hvad skal der ske, når det er tid til et pusterum fra musikken? VINK guider dig til de fedeste oplevelser på NorthSide Festival. 

 

unsplash_5252bb51404f8_1

// Foto: Daniel Robert

 

Hvis du glæder dig lige så meget til NorthSide som os på VINK-redaktionen, så har du helt sikkert også nøje planlagt din musikrute rundt på festivalen allerede. Men hvad skal du lave, når du trænger til en pause fra musikken? Hvor skal du danse, smage, drikke, se, lytte, hænge ud og feste? VINK varmer op til festivalen, ved at give dig de bedste tips til alt det, du skal opleve ud over musikken.

 

camino

// Foto: Lacey Raper

 

Tag på opdagelse på Caminoen med en gå-bajer

Ved at følge Caminoen fra Carl Blochs Gade til Vestre Ringgade, kan du komme i den helt rigtige stemning, allerede inden dig og dine venner rammer selve festivalsområdet. Caminoen løber langs Århus å, gemt væk fra bilerne og byens larm. I stedet er der fyldt med grønne træer, pynt, musik, summende festivalshumør og rig mulighed for at hænge ud og hygge. Stien byder på nye finurlige oplevelser hvert år, som er sjove at gå på opdagelse i, også hvis man trænger til en lille pause fra festivalspladsen, inden den næste koncert går i gang. I år er der bl.a. et samarbejde med Aarhus Brætspilscafé, der har planer om at lege Twister med et twist og Ultimate Werewolf under åben himmel, hvor du kan komme og være med.

 

Sniksnak på Mikroscenen

Hver aften på NorthSide mellem kl.18-19 inviterer de kreative hoveder bag Pecha Kucha til en række oplæg med forskellige spændende mennesker, der hver har 20×20 sekunder at gøre godt med. Oplægsholderne deler deres tanker, idéer og visioner inden for vidt forskellige emner. Bl.a. kommer de seje piger fra Skateducate forbi og taler om kunsten at lære at stå på skateboard som pige. Derudover kan du eksempelvis høre om alternative boformer, kærlighed og kapitalisme og fortællinger fra Cairo. Pecha Kuchas line-up på NorthSide kan findes på deres Facebook-event her.

 

#NS15 – Del dine oplevelser med strøm på mobilen

Du ved helt sikkert, hvordan det er at være løbet tør for strøm på din telefon, lige når du skal ringe og aftale, hvor dig og din ven skal mødes og drikke en øl, eller lige i det øjeblik du skal til at sende en snapchat-video af den koncert, du har set allermest frem til. Men det bliver heldigvis ikke noget problem i år. NorthSide har nemlig lavet et samarbejde med det danske firma Volt, der sørger for, at du kan lade mobilen op, mens du har den med i lommen eller tasken. Opladeren er transportabel, som betyder, at du ikke behøver efterlade din telefon ved Volts biks ved indgangen eller garderoben, men i stedet kan du tage den med dig, så det altid er muligt at få fat på dine venner og dele dine festivalsoplevelser. Smart!

 

mad

// Foto: Monstruo Estudio

 

 

Spis dig mæt i ølpølser og kyskager  

NorthSide er ikke bare en festival fyldt med fantastisk musik, den er også proppet med lækre madboder, hvoraf det meste er mad, der er lavet med gode økologiske råvarer. Jeg er absolut ikke den store grisekødsfan generelt, men efter at have smagt en bid af min venindes flæsestegssandwich sidste år, var jeg solgt. Og hvis sandheden skal frem, så har jeg glædet mig til at smage den igen lige siden – Så er det tip hermed givet videre! Men ud over den lækre sandwich, er der også et væld af andre spændende smagsoplevelser at kaste sig over. En lille del af udvalget består bl.a. af porchettaburger, smoothie, tapas, pandekager, fish and chips, bygotto, østers, quinoasalat, grød, BBQ ribs, sushi, ølpølser, thai wok og mulligatawny (aner ikke, hvad det sidste er, men det lyder spændende). Så er det bare med at starte fra en ende af.

 

Hvil de ømme fusser på interaktive møbler

Trænger du til at smække benene op, mens du drikker din drink, eller har du brug for et bord til at indtage din bøfsandwich? Så kan du selv bygge det med NorthSides interaktive og bæredygtige møbler. Møblerne består af 20 moduler inspireret af legoklodser, som man kan flytte rundt og samle på forskellige måder afhængig af kreativitet og behov. Som en del af legen ændrer klodserne farve og lyser op, når der bliver rykket rundt på dem, for at signalere at det er hensigten, at man interagerer med dem. Det skal nok blive flot, når mørket falder på over festivalspladsen.

 

Køl ned med en økologisk NorthSide-is

Vejret bliver selvfølgelig stegende hedt på festivalen i år, så der er god grund til at finde et lækkert sted i skyggen, hvor du kan få sveden af panden med den officielle NorthSide-is. I samarbejde med Skarø is og festivalens gæster, er der kommet mange forskellige bud på, hvordan isen skulle smage og se ud, og en del af buddene blev præsenteret med gratis smagsprøver på Godsbanen ved Musik Århus Festival i år. Det endelige valg faldt på en sommerlig blanding af økologisk sorbetis med hindbær og havtorn, som du kan glæde dig til at sætte tænderne i inden længe.

 

11021068_10153098785627970_1136164739813698215_n

// Foto: Tumblr

 

 

Smag håndlavet gin

Gin er blevet hipt, og derfor er NorthSide naturligvis med på moden med en ny gin-bar, hvor du kan sidde og råhygge. Og ikke nok med det, så er ginen, der bliver serveret i baren dansk og lavet med urter plukket i naturen, for hvad ellers kunne man forvente af den kvalitetsbevidste festival? Firmaet der leverer varen hedder Spirit of Njord og serverer tre forskellige slags gin under navnet Njord gin, som du både kan drikke i cocktails og on the rocks. Tre bartendere fra Århus konkurrerede om at lave NorthSides signatur-cocktail med Njord gin, og vinderen blev ’The Moment’, som består af gin, blåbær og skumfidus som er ristet i rosmarin. Jeg har svært ved at forestille mig, hvordan det smager, men det lyder i hvert fald spændende og anderledes.

 

Hæng ud på sofapyramiden

Som et nyt, innovativt og bæredygtigt projekt har festivalen i år opfordret folk til at donere deres gamle sofa til festivalen hos Reuse. De indsamlede sofaer kommer til at udgøre en sofapyramide på toppen af festivalpladsen, og bliver et dejligt blødt hyggeområde, hvor man kan hænge ud og slappe af. Dem der har afleveret en sofa har desuden haft mulighed for at skrive deres navn, så de bliver tilføjet projektet, der derigennem viser at pyramiden er bygget i fællesskab.

 

tumblr_nowrc4ViJf1uqj0ypo1_500

// Foto: Tumblr

 

 

Lyt til ord i Outside-området

Er du vild med ord, så skal du besøge mikroscenen i NorthSides outside-område, hvor Litterær Lounge kigger forbi alle tre dage festivalen finder sted. Her er der mulighed for at falde hen og svæve med ind i forskellige forfatteres fortællinger om livet og døden og alt derimellem. Gruppen bag Litterær Lounge har et ønske om at fremme muligheden for, at vækstlagets forfattere kan komme ud på forskellige scener og optræde med deres skriverier. Sidste år optrådte en række forfattere også på NorthSide med stor succes, og i år vil herlighederne gentage sig med en række nye forfattere. Du kan læse mere om programmet og de forskellige optrædendes profiler og skrivestil her.

 

Drik øl med skodkarma

Der er både penge at spare og mulighed for god samvittighed ved at samle cigaretskodder på NorthSide. Hvis du fylder et helt ølglas med skodder kvitterer festivalens pantbod nemlig med en ølbillet til en kold fadøl. Så hvis det kniber med at få pengene til at række til alt det sjove, så er der god grund til at hjælpe med oprydningen og bidrage til at skabe en ren og bæredygtig festival.

 

s

// Foto: Morgan Sessions

 

 

Vi ses snart! 🙂

Skriv en kommentar