Jazzy live session

Jazzy live session

FOTOREPORTAGE: Hvordan skabes en live session video? VINK giver dig her endnu et indblik i, hvordan en live session video skabes. 

 

Jeg blev i starten af oktober sidste år kontaktet af Jonas Kardyb, trommeslager for bandet Carl & Gry, som VINK tidligere har haft æren af at arbejde sammen med i forbindelse med produktionen af fire live session videoer til koncertfænomenet “Concert-in-stallation”.

// Foto: Gruenbaum

// Alle fotos: Gruenbaum

Jonas spurgte, om jeg ville være med til at filme endnu en live session til hans eget band “The Hip Bop Band”. Han forklarede ganske kort hans tanker bag projektet – et håndholdt kamera, der lister rundt, mens bandet spiller musikken live. Jeg blev naturligvis nysgerrig, og spurgte ham, om han kunne sende mig noget de havde lavet, så jeg kunne få en fornemmelse af projektet, og om det var noget for mig. Herefter sendte han mig et super fedt Jazz nummer, der gjorde, at en lille stemme inde i mit hovede sagde: “Det her… Det skal du bare sige ja til. Fuck det er fedt!” Jeg siger ja til projektet, og vi aftaler, det hele skal skydes d. 1 november.

Der går lidt tid, og jeg møder helt tilfældigt Jonas, da jeg en aften går en tur på havnen. Vi snakker ganske kort om projektet, og jeg spørger ham om det er i orden, jeg inviterer en VINKfotograf med på set, så vi kan lave en “behind the scenes”-artikel til VINK. Det får jeg lov til, ligesom jeg får lov til at improvisere på set med selve filmningen af sessionen.

“Musik, kamera, action!”

Dagen oprandt, hvor jeg stod ude foran døren til aftalt tid klokken 14 med et shoulderrig, 2 videokameraer og en VINKfotograf. Jonas kommer ned til os og byder os pænt velkommen, og vi hilser pænt på hinanden, giver hånd og går op til resten af bandet. Vi kommer ind i et meget lille studie fyldt med ledninger og instrumenter, hvor Jonas introducerer os for resten af bandmedlemmerne.

Der er en rigtig positiv stemning i lokalet. Jeg har et lille Sony Action kamera med (jeg kalder det et GoPro-wannabe), som vi begge synes skal monteres i loftet, så vi får en sjov og lættere skæv vinkel, hvor man ser hele sessionen i en vinkel, der kunne ligne noget fra GTA II. Mens bandet stiller op og gør sig klar, går Jonas og jeg i gang med at overtape mit lille kamera med gaffatape, og da vi endelig får det til at sidde fast, er vi næsten klar. Bandet manglede et par småting samtidig med, at jeg skulle også lige skulle lave et par indstillinger på mit “håndholdte kamera” (ISO, lukketid, og blænde. Alt det der kedelige fotografhalløj, I ved. 😉 )  

Vi snakker om, hvordan vi får alle instrumenterne med på optagelserne. // Foto: Jonas Kjærsgaard

Vi snakker om, hvordan vi får alle instrumenterne med på optagelserne. // Foto: Jonas Kjærsgaard

 

Da vi alle er klar, bliver der sagt “værsgo”. Herefter slår Jonas rytmen an på bedste trommemanér, og en groovy jazzrytme markerer begyndelsen af 1. take.

 

 

// Foto: Gruenbaum

// Foto: Gruenbaum

 

1. take forløber super fint. Der er et par enkelte småfejl. Men vi bliver allesammen enige om, at vi både har masser af tid og masser af energi. Derfor beslutter vi os for at tage nogle flere takes for at få det helt perfekt.

 

 

// Foto: Gruenbaum 

// Foto: Gruenbaum

 

2. take var nærmest perfekt musisk. Billedmæssigt manglede det dog lidt krydderi. Jeg blev spurgt, hvordan det så ud med optagelserne, og jeg svarede, at jeg synes, vi skulle tage det en gang til. Bare for en sikkerhedsskyld – og for at se, om vi kunne få det hele endnu mere perfekt.

 

3. take var lige som det skulle være. Billeder og musik i ren harmoni – det blev skide godt!

 

 

// Foto: Gruenbaum

// Foto: Gruenbaum

 

Alt i alt var det en super fed oplevelse, og vi fra VINK takker naturligvis Jonas og resten af bandet for en hyggelig dag!

 

Og skulle man ønske at se den færdige video, så kan man se den her:

 

Skriv en kommentar

Født og opvokset i Kølkær (Herning), fik mit første DSLR kamera da jeg blev 16 og har lige siden taget billeder af alt jeg finder interessant. Min billedestil er typisk meget mørk, jeg elsker billeder i gadelys. Flyttede til storbyen (Aarhus) i foråret 2013, hvor jeg egentlig er faldet ganske godt til.