D. 18 marts udkom sanger og sangskriver ISSE med sin nye single “Din Verden Brænder”. En sang med et budskab om altid at være der, når det brænder på, men samtidig lade dem, du holder af, gå deres egne veje. 

“Din Verden Brænder” er anden single fra ISSES kommende debutalbum. Nummeret opstod på en tur til Samsø og tager sin inspiration fra sangerens eget liv:

“Jeg oplevede at se på, at en af mine nærmeste gik igennem en hård periode, jeg selv gik igennem, da jeg var yngre. Det gjorde nærmest mere ondt at se en anden gå igennem det, end da jeg selv skulle igennem det, fordi jeg ved, at jeg ikke kan tage smerten fra personen,” lyder det fra ISSE om den nye single.

Sangen udtrykker et behov for at komme af med det sorgfulde og frustrerende i at se en nær relation være i knæ.

MED KÆRLIGHEDEN I RYGGEN

“Din Verden Brænder” er et pop-rocket-nummer med en sitrede energi, der bliver båret af ISSES nærværende stemme. Sangen pakker ikke tingene ind, men er skrevet hudløst ærligt. Det står særligt skarpt i omkvædet, som blandt andet lyder:

Du må gå din egen vej/ For jeg kan ikke gå den for dig/ Din verden brænder nu/ Du ved jeg altid står her og venter.

Pressefoto: // Gabriel Uth Jacobsen

Versene har et mere roligt udtryk, mens en mere insisterende og rå stemme tager over i omkvædet. På den måde understreges det ulidelige i at være vidne til en nær relations ulykke og smerte. Men selvom “Din Verden Brænder” handler om at stå klar, hvis gulvet smuldrer væk, så er det også et sang, der fortæller vigtigheden i at give sine kære plads til selv at komme igennem dét, de kæmper med: “Vi bliver alle stærkere af de ting, vi går igennem, og den her sang er netop en sang, som gerne skulle give styrke og sige: ‘jeg er her, når du har brug for mig, men du skal finde din egen vej gennem livet,'” skriver ISSE.

Det handler om at lade sine kære vide, at de altid har kærligheden i ryggen. Eller som ISSE også synger det:

Svæv gennem natten/ Over byen/ Væk herfra/ og kom, kom tilbage/ Men ikke før, du er klar.

 

Singlen er som bekendt allerede ude, og du kan lytte til den Spotify eller din foretrukne musiktjeneste.

Coverfoto: // Isse Sandorf Uth Jacobsen