Ingen Smukfest uden billet, eller hvad?

Ingen Smukfest uden billet, eller hvad?

Hvem siger, man skal have billet til Danmarks Smukkeste Festival for at finde smukke og finurlige oplevelser i Skanderborgs bøgeskov? VINK havde det sjovt til onsdags-Smukfest. Uden billet. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Fest og farverige rytmer pryder Bøgeskoven i Skanderborg ugen ud. Har du tid til at læse med her, er du nok ikke en af de heldige med billet til Danmarks Smukkeste Festival. Der meldes udsolgt alle dage undtagen søndag, men hvem siger, at man behøver en billet for at finde smukke oplevelser under bøgetræerne?

 

Så vidt jeg ved, er der aldrig nogen, der har sagt sådan. Derfor besluttede jeg at vende snuden forbi Sherwoodvej på festivalens første officielle åbningsdag. Fuld af forventning, selvom mit håndled måtte undvære dette års armbånd. Klar på at se noget af det, jeg ikke ville få set, hvis armbåndet havde været der.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Armbånd eller ej. Noget, man med garanti ser, er det smilende område ved Sherwoodindgangen. Her byder diskokugler under trætoppene op til dans. Kæmpemæssige lamper lyser i mørket. Kræmmergaden er lang som en gågade, og barerne er eventyrlige.

 

En er formet som Hammerslags-hus, en anden er pakket ind i et verdenskort lavet af øldåser. Resten skal du selv opdage. Stedet summer af liv. Finurligt liv med detaljer, der gør Skanderborg Festival til Danmarks smukkeste og stemningen til en af de bedste.

 

Spiledåsen spiller gratis

Sherwood, og resten af festivalen for den sags skyld, er som et lille maskineri alla julemandens værksted. Nisserne er dog skiftet ud med udklædte festivalgængere.

 

På min smukke onsdag mødte jeg både Skipper Skræk, en skotte, hula-piger, teletoppies og en flok klædt ud som purple rain i lilla fra sko til paryk. De var klar til Prince, som indtog Bøgescenen senere onsdag aften.

 

Endnu mere spøjst blev det, da jeg fandt frem til Spilledåsen. En scene, med det gamle navn Blusen, uden for festivalspladsen, som er åben for alle. Også mig og mit nøgne håndled.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Her blev jeg overfaldet af Dogmerevyen. Overfaldet af latter. En trommende chili i bandet og et sketchshow forberedt på 24 timer, der bød på dansende aber, der med et forvandlede sig til en flok tosser i pludderbukser af glimmerstof.

 

Forbi kom også franske bakterieeksperter og en afdanket sanger, som insisterede på at synge ”We will rock you”, selvom han bare ikke kunne gennemføre. Det var mærkeligt, sjovt og jeg kunne lide det.

 

Spilledåsen kan spille alt fra blues til rock til ”Mads & Monopolet”. Se programmet for Spilledåsen her.

 

Du kan også slappe af foran det største TV, jeg nogensinde har set. TV Scenen i Sherwood sender festival-TV fra pladsen og andre sjove indslag.

 

Husk, du er ”OffSite”

For ikke at skabe dårlig stemning og træls karma på den glade festival, så skal du som ”gæst” investere i et OffSite-armbånd til festivalen, hvis du vil parkere, bruge garderoben, køre i shuttlebus og besøge dine venner på campingpladserne. Læs meget mere om OffSite-armbåndet her.

 

Når du har haft en smuk dag i Bøgeskoven er bus 200 klar til at køre dig direkte fra Hotel Skanderborghus ved festivalspladsen til Aarhus Rutebilstation.

 

Smukfest uden billet? Hvis nogen stadig tvivler, så lad mig gøre det klart: Bøgeskoven er også smuk og fuld af ting at se, selvom du ikke har en billet. God fornøjelse.

 

// Alle fotos: Nanna Jakobsgaard Nielsen

 

Hvad: Smukfest, Danmarks Smukkeste Festival

Hvor:Birkevej 20, 8660 Skanderborg

Hvornår: D. 7-11. august 2013

Hvorfor: Fordi Smukfest også er smuk og fuld af (musik)oplevelser, selvom man ikke har en billet.

Mønt: Det koster ingenting at have en armbåndsløst håndled, men så må du hverken låne gaderoben, køre i shuttlebus og besøge dine venner på Campingpladsen. OffSite-armbåndet koster 100 kr.

Links: Smukfestens hjemmeside

Skriv en kommentar