Det er ikke mere end et par varme sommermåneder siden, at den aarhusbaserede duo I Sky udgav deres debutsingle ”Afstand”. I dag udgiver de endnu en single med titlen “Alt jeg ikke kan være”. I sangen tager I Sky sin lytter med ind i et indadvendt lydunivers, der sætter ord på tvivlen og alt det, der kunne have været.

Selvom I Sky stadig er et forholdsvist nyt navn på den danske musikscene, har de hurtigt slået deres navn fast som nogle, man bør holde øje med. Duoen, der består af sanger Tara Fonnesbech Juhler og producer Frederik Meldgaard Jensen, var i foråret en del af dette års line-up på SPOT-festival. Og senest i juli havde de deres radiodebut på P3-programmet Vidundergrunden med det første singleudspil.

I Sky beskriver selv deres lyd som en form for intim, elektronisk popmusik med inspiration fra blandt andet kormusik, ambient og hyperpop. Og så skriver de sange, som tør ramme en nerve, og som dyrker og værdsætter det sårbare. Den nye single “Alt jeg ikke kan være” er her ingen undtagelse. Teksten er hudløs og stemmen varm og nærværende, når Tara Fonnesbech Juhlers vokal maler et musikalsk billede af frustrationen og det skrøbelige ved at tvivle.

// Foto: Søren Krog Krustrup

Fragmenter af tvivl

Med “Alt jeg ikke kan være” rammer duoen ind i en særlig universel følelse, som nok vil vække genklang hos mange lyttere. Nemlig det pinefulde i at tænke på alle de alternative udfald, som måske eller måske kunne have ændret alting. Om tankerne bag singlen lyder det fra I Sky:

“”Alt jeg ikke kan være” er en sang om, hvordan det hele kunne have været. Hvordan skænderiet kunne have gået, hvis man ikke var flygtet fra det. Hvor gode, man kunne være sammen, hvis man ikke sad fast i sine mønstre. Hvordan man ville være, hvis man kun var sig selv. Sangen forsøger at skildre, hvordan tvivl skaber mere tvivl. For når man først bliver usikker på noget, kan alt ses i et andet lys”.

Den form for usikkerhed ved ens egne beslutninger mærker man også i måden, singlen er produceret på. Selve teksten er opbygget af fragmenterede linjer, der afspejler virvaret af tvivlende tanker. Og den bliver leveret af en lige så opbrudt vokal, der selvreflekterende og intimt svæver over et roligt, pulserende beat. Som sangen udvikler sig, bliver den rolige stemning udfordret af korsvar og udråb, som afslører jegets fortvivlelse. Det føles ærligt, når I Sky sætter ord på tvivlens øjeblikke og skaber et rum, hvor der er plads til at omfavne dem.

“Alt jeg ikke kan være” er ude nu, og du kan lytte til den her.

 

 

// Coverbillede: Søren Krog Krustrup