cropped-VINK-logo-sort.png

Ny single fra I Sky sætter ord på tvivlen og de mange "What if's"

Af: Line Kjærgaard Hansen

Kopi af I SKY 1
Det er ikke mere end et par varme sommermåneder siden, at den aarhusianske duo I Sky udgav debutsinglen "Afstand". I dag er de aktuelle med singleudspillet "Alt jeg ikke kan være", som tager lytteren med ind i et indadvendt lydunivers.

I Sky har hurtigt formået at slå deres navn fast som nogle, musikbranchen bør holde øje med. Duoen, der består af sanger Tara Fonnesbech Juhler og producer Frederik Meldgaard Jensen, var i foråret en del af dette års line-up på SPOT-festival. Og senest i juli havde de deres radiodebut på P3-programmet Vidundergrunden med det første singleudspil.

 

I Sky beskriver selv deres lyd som en form for intim, elektronisk popmusik med inspiration fra blandt andet kormusik, ambient og hyperpop. Og så skriver de sange, som tør ramme en nerve, og som dyrker og værdsætter det sårbare. Den nye single “Alt jeg ikke kan være” er ingen undtagelse. Teksten er hudløs og stemmen varm og nærværende, når Tara Fonnesbech Juhlers vokal maler et musikalsk billede af frustrationen og det skrøbelige ved at tvivle.

 

Kopi af I SKY 2
// Foto: Søren Krog Krustrup

Fragmenter af tvivl

Med “Alt jeg ikke kan være” rammer duoen ind i en særlig universel følelse, som nok vil vække genklang hos mange lyttere. Nemlig det pinefulde i at tænke på alle de alternative udfald, som måske kunne have ændret alting. Tara Fonnesbech Juhler uddyber: 

"'Alt jeg ikke kan være' er en sang om, hvordan det hele kunne have været. Hvordan skænderiet kunne have gået, hvis man ikke var flygtet fra det. Hvor gode man kunne være sammen, hvis man ikke sad fast i sine mønstre. Hvordan man ville være, hvis man kun var sig selv. Sangen forsøger at skildre, hvordan tvivl skaber mere tvivl. For når først man bliver usikker på noget, kan alt ses i et andet lys."

Usikkerheden i at træffe livets beslutninger mærker man også i måden, singlen er produceret på. Selve teksten er opbygget af fragmenterede linjer, der afspejler virvaret af tvivlende tanker. Og den bliver leveret af en lige så opbrudt vokal, der selvreflekterende og intimt svæver over et roligt, pulserende beat. Som sangen udvikler sig, bliver den rolige stemning udfordret af korsvar og udråb, som afslører jegets fortvivlelse. Det føles ærligt, når I Sky sætter ord på tvivlens øjeblikke og skaber et rum, hvor der er plads til at omfavne dem.

“Alt jeg ikke kan være” er ude nu, og du kan lytte til den her.

// Coverbillede: Søren Krog Krustrup