I Sky udgiver dragende ny single fra deres kommende debut-EP Øjeblik

Foto // Søren Krogh Krustrup
På I Skys tredje single, "Månelys", viser den aarhusianske duo endnu en facet af deres dragende lydunivers. Her skruer I Sky helt ned, tager en dyb indånding, zoomer ind og giver sig hen. Læs (og lyt) med og få et indblik i det seneste stykke af duoens intime lydunivers fra deres kommende debut-EP Øjeblik.

På “Månelys” skræller I Sky deres musikalske udtryk helt ind til nerven. Om nummeret skriver de i en pressemeddelelse, at vokalen står nøgen og “næsten helt alene, og fortæller sin egen lille fortælling, måske for nogen, måske bare for sig selv”.

Sammenlignet med duoens dansevenlige singler “Afstand” og “Alt Jeg Ikke Kan Være”, går I Sky med “Månelys” på sin vis i den modsatte grøft. Men selvom “Månelys” stikker i en noget anden retning end disse mere radiovenlige singler, matcher den tydeligt dén atmosfære og nerve, der kendetegner duoens lydunivers. 

Det er denne sammenhæng, der gør, at de tre singler fra I Sky kunne tjene som soundtracket til hver sit kapitel af den samme halvmelankolske og hjertesorgsramte fredag aften.

Til “Afstand” gør du dig klar til en eskapistisk bytur med en håndfuld støttende venner. Måske græder du lidt på en skulder og forsikres om, at der i aften er plads til, at den veltrængte adspredelse afbrydes af svære følelser, der pibler frem.

Til “Alt Jeg Ikke Kan Være” står du i din halvbagte brandert og danser for dig selv med lukkede øjne. Du lukker verden ude og lægger din krop i hænderne på det elektroniske beat. Du lytter til teksten på den måde, man kun kan gøre det, når den rammer én lidt for hårdt.

Byen lukker langsomt ned, og på din hjemtur tager du en omvej for at bestige et højdepunkt med udsigt over byen under stjernehimlen og månen. Til en svag lyd af sejlivede efterfester i det fjerne finder du dine headphones frem og sætter “Månelys” på. 

Du ånder ud, lader Taras gåsehudsfremkaldende vokal holde om dig og giver dig selv lov til at lade tårerne trille. Du giver dig hen og mærker den første snært af følelsesmæssig afklarethed.

Cover art // Christian Søby Pedersen - Foto // Tara Fonnesbech Juhler

I  en pressemeddelelse skriver duoen, at sangen “udtrykker et ønske om et uforstyrret øjeblik i et rum, hvor tankerne knitrer, hvor hvert åndedrag mærkes i luften, hvor ordene giver genlyd i jorden og bryder den følsomme stilhed”. Denne særlige stemning intensiveres af nogle enkelte smukke og elegante effekter, akkorder og andenstemmer, der får nummeret til at sitre og kravle ind under huden på én. Lyt til singlen her og glæd dig sammen med VINK til, at I Sky udgiver debut-EP’en Øjeblik!