Aarhus er ved at få en ny bydel – det er nok ikke længere en hemmelighed. Langt fra. Og den har været længe undervejs. Nu kræver den ord, hvis fundamenterne skal bestå. Og du skal være med til at skrive dem.

Foto: Daniel Boysen Pedersen. I ly af mørket viser havnen kun sin refleksion i skæret fra det kunstige lys.
Foto: Daniel Boysen Pedersen. I ly af mørket viser havnen kun sin refleksion i skæret fra det kunstige lys.

 

For det er jo netop, hvad ord gør: de hjælper til at give mening til nye ting, hive dem op fra det mørke dyb af meningsløshed og blive til et færdigt billede i vort sind. Ord er altså vigtige. Ord fremmer vores forståelse og er ofte også med til at beskrive en følelse.
Og det er netop følelsen projektet, Havnefortællinger, forsøger at indkapsle gennem en audiowalk, der tager én rundt i de nye områder på havnen. Derefter skal du lade dig føre gennem havnelandskabet og ellers lade din fantasi råde.
Og hvordan foregår det så?
Der findes fire forskellige strækninger, hvor man kan knytte sin fortælling til. ”Fortællingerne skal forholde sig til de konkrete omgivelser og til, at lytteren skal bevæge sig fra et sted til et andet”, som folkene bag Havnefortællinger skriver. For ægthedens skyld er det derfor en god idé at gå turen, så man bedre kan beskrive gennem sine sanser og ikke blot forholde sig til stederne gennem audiowalken.

 

Der er selvfølgelig en række formelle krav, som I kan få svar på ved at skrive til mariakroghjensen@hotmail.com. I udgangspunktet er genrevalget frit, så derfor kan de fleste være med, hvis de har ord på hjerte og en fri fantasi.
Så lad os komme i gang med at skrive havnen!

 

Hvad: Opråb til forfatterspirerne derude – havnen kalder på ord.
Hvor: På udvalgte steder rundt i havnelandskabet.
Hvornår: Deadline er den 17. november.
Hvorfor: Fordi du kan være med til at præge, hvordan havnen bliver beskrevet
Kontakt: mariakroghjensen@hotmail.com eller 51 20 16 28