For nyligt annoncerede den reggae-inspirerede gruppe Total Hip Replacement, at de næste år ikke alene drager på turné rundt i Danmark, men også har et helt friskt album med i bagagen. De sidste detaljer mangler dog stadig at blive finpudset før udgivelsen næste år. Heldigvis er det lykkedes VINK at få et lille kig bag om arbejdet med det nye album. Vi kan afsløre allerede nu, at du kan se frem til at opleve et spændende resultat af en helt særlig arbejdsproces. Den nye udgivelse byder på både groovy-funkbeats, sprøde reggaerytmer, og stilarter fra den ghanesiske highlife musikscene. Samtidig indeholder de kommende sange en række budskaber, der sætter tiltrængte medmenneskelige værdier på dagsordenen. 

I de tidlige vintermåneder i år drog Total Hip Replacement fra Aarhus til hovedstaden Accra i Ghana. De skulle ud i verden og finde lyden til deres nye album. I Ghana brugte de tiden på at skrive og indspille nyt musik i samarbejde med en bred vifte af dygtige og talentfulde musikere fra den ghanesiske musikscene. Samarbejdet i Ghana tæller blandt andet highlife legenden Pat Thomas og hip-life rapperen Worlasi, som hver især har tilføjet deres egen varme og opløftende stil til den kommende udgivelse. Dette omfattende og tætte samarbejde vidner om, at reggae-orkestret har lagt voldsomt mange kræfter i dette særdeles ambitiøse, men også interessante, tværkulturelle projekt. Total Hip Replacement er klar til at blæse dig bagover, når vi rammer april!

Total Hip Replacements kommende udgivelse er et resultat af et tæt samarbejde med en gruppe dygtige kunstnere fra den ghanesiske musikscene. // Foto: Ekownaad Entertainment

Fællesskabets vigtighed

Arbejdet i Ghana har resulteret i et album, som forener bandets velkendte lyd af groovy fusionsreggae med en række ghanesiske stilarter. Særligt highlife musikkens energiske glæde og nysgerrighed på livet skinner igennem på den nye plade. Under den feststemte og livsfejrende overflade på den kommende udgivelse finder man imidlertid en dybde, der rækker ud over den øjeblikkelige ekstase og eufori. Total Hip Replacement ønsker, med sine nye sange, ikke kun at pirre til den umiddelbare menneskelige nysgerrighed på livet. De søger også efter at genetablere de tabte forbindelser mellem kulturer på tværs af kontinenterne: Vi skal bevæge os væk fra en verden af fordomme og ulighed, og i stedet genfinde vores medmenneskelige værdier.

Fejringen af mangfoldighed

Et centralt budskab på det kommende album er at stå imod dét pres, som mange af vores menneskelige værdier har lidt under de seneste år. Dagsordenen hos os selv og hinanden skal på ny vægte kulturel mangfoldighed, gensidig respekt og dyrkelsen af diversitet. Vi skal nedbryde fordomme, og forsøge at forstå og sætte pris på hinanden. Albummets livsglade atmosfære lægger op til at møde livet og verden med et varmt smil i stedet for en kold skulder. Bandet ønsker at slå et slag for global samhørighed og sameksistens. Sangene på det nye album skal bibringe befolkningsgrupper verden over noget musik, der går på tværs af vores forskelligheder. 

På tour i 2022 – Værdien af livemusik

Kulminationen på hele processen finder sted, når Total Hip Replacement til næste år drager på turné i april og maj. Hele 15 danske byer kan glæde sig til at lægge lokaler til et festfyrværkeri af sprøde reggae-rytmer og hede highlife-toner. Det er dog ikke kun det danske publikum, der kan glæde sig til et festfyldt forår. I løbet af turnéen kommer bandet også forbi Grønland og Sverige.

Publikum kan se frem til et topmotiveret og tændt band, der er klar på feste og skabe uforglemmelige øjeblikke. Livemusikkens værdi er da heller ikke til at tage fejl af, når man spørger Total Hip Replacement. “Musikken er helt klart skrevet med henblik på at blive spillet live og forhåbentlig skabe ekstatiske øjeblikke mellem os musikere og et dansende publikum”, udtaler forsangeren Victor West Hosbond. De nye sange er som skabt til at blive spillet live for fuld udblæsning.

Når gruppen fra Aarhus til april tager rundt i Danmark aflægger de selvfølgelig også hjembyen et besøg. D.15. april gæster det ti-personers-store orkester nemlig Voxhall, og inviterer til en hæsblæsende reggae-fest. Der er bestemt noget at se frem til, da Total Hip Replacement før har blæst taget af Voxhall. Dette kan du læse mere om lige her!

Glæd dig til et forår i reggaemusikkens tegn!


Coverbillede: // Ekownaad Entertainment