Ak, sikke et koncertfattigt år vi for nyligt har sagt farvel til. Dog begynder vi heldigvis at gå lysere tider i møde. Vaccinerne er rullet ud, og forårsdagene bliver længere og lysere. Vi kan begynde at kigge en smule fremad. I den anledning vil jeg kigge på, hvad vi kan se frem til af koncerter i Aarhus i foråret 2021. Der er selvfølgelig risiko for, at koncerter må udskydes eller aflyses. Vi må derfor krydse fingre og håbe på det bedste. Vi håber, at 2021 bliver et år i livemusikkens tegn!

Illustration: Julie Dam

2021 byder på en energisk aprilmåned

Yung – Kickstart dit forår til lyden af Yungs prægtige punklyd

Radar, torsdag d. 8. april kl. 21.00-23.00.
Pris: 140 kr.

Spillestedet Radar inviterer torsdag d. 8. april til en hæsblæsende og intens rockkoncert. Spillestedet får således besøg af den danske punkrockgruppe Yung med rødder i Aarhus, og et nyt album i bagagen kaldt Ongoing Dispute. Det er bandets andet album, og udgivet i begyndelsen af 2021. Vi kan dermed forvente, at gruppen i dén grad glæder sig til at præsentere deres nye sange på den absolut fedeste måde. Det jeg især forventer mig af Yungs optræden er en koncert, der spiller på mange af den omfangsrige rockgenres musikalske tangenter. Lyduniverset, som man bliver præsenteret for, indeholder en hård punk-inspireret kerne. De omkringliggende lag berører både 90’ernes grunge-lyd, heavyrockens svulmende energi, samt lidt mere melodiske pop-elementer. Alle disse stilarter formår Yung på flot vis at balancere imellem. Samtidig skaber Yung også sin egen alternative punklyd. Du kan derfor helt bestemt forvente en liveoptræden ud over det sædvanlige!

Zar Paulo – Forårets store partystarter!

Train Live, torsdag d. 29. april kl. 20.00.
Pris: 165 kr.

Denne koncert ser jeg personligt virkelig meget frem til. For den aarhusianske poprock-gruppe har ry for at levere brandvarme og storslåede liveoptrædener. Det er noget, som du for alt i verden ikke må gå glip af. Flere anmeldere har rost bandet til skyerne med bemærkninger om, at Zar Paulo er dømt til at blive et rigtigt stort navn i fremtiden. Samtidig har bandet i 2020 brugt meget tid i studiet på at indspille nyt musik. De nye udgivelser tager gruppen med sig, når de her i foråret 2021 drager på deres første Danmarksturné. Zar Paulo står klar d. 29. april til at blæse dig bagover, når de rammer spillestedet Train og kickstarter dit forår med et brag!

Gør dig forresten selv en tjeneste, og tag et lyt til den medrivende single “Stop Believing.” Den kan meget vel blive dét hit, der giver dit forår et ekstra boost af liv og energi!

Illustration: Julie Dam

Magiske musikoplevelser i maj

Hvalfugl – Nyd en skøn aften i selskab med dygtig jazz-trio

Elværket Åbyhøj, onsdag d. 5. maj kl. 19.30-22.00.
Pris: For medlemmer: 110 kr., unge under 25 år: 80 kr., andre: 130 kr.

Årets musikforår i Aarhus handler ikke kun om at lade drømmene få frit løb til poppede indie-fester, eller få afløb for sine Corona-frustrationer til hæsblæsende rockkoncerter. Forårets friske luft og indbydende idylliske stemning giver også plads til at stoppe op, og finde ro i både krop og sjæl.

Muligheden for dette glæder jeg mig til at få i de rolige omgivelser på spillestedet Elværket onsdag d. 5. maj. De får således besøg af den talentfulde jazz-gruppe Hvalfugl. Aarhustrioen har efterhånden etableret sig solidt i det danske jazzmiljø. De har skabt sig et navn, der står for friskhed og fornyelse af den danske jazz-lyd. Hvalfugl er således en del af en yngre generation, der eksperimenterer og bygger bro mellem forskellige jazz-stilarter og toner fra nordisk folkemusik. Trænger du derfor ligesom undertegnede til at nyde en skøn hverdagsaften i maj i selskab med bølgende jazz-rytmer og den nordiske folkemusiks naturidylliske atmosfære, kan du jo kigge forbi Elværket i Åbyhøj onsdag d. 5. maj. Her får du muligheden for at opleve Hvalfugls musikalske talent udfolde sig!

Liss – Afslut musikforåret med et brag!

Voxhall, onsdag d. 19. maj kl. 20.00.
Pris: 190 kr.

Mine musikalske forventninger til foråret 2021 kulminerer med blikket stift rettet mod onsdag d. 19. maj. Her kan du opleve den genreeksperimenterende popgruppe Liss indtage scenen på Voxhall. Gruppen fra Aarhus er ikke kun anerkendt som hamrende dygtige musikere i det østjyske lokalområde. I takt med stærke optrædener på bl.a. Smukfest og Roskilde Festival, har Liss konsolideret sig som et af de fremmeste danske popgrupper lige nu. Det jeg især hæfter mig ved hos Aarhusgruppen er, hvordan de hele tiden afsøger nye grænser for popmusikkens enorme rækkevidde. Liss’ musikalske repertoire spænder således fra groovy funkvibes til berusende popballader. Du kan derfor krydre den sidste forårsmåned i 2021 med en strålende liveoptræden af altid leveringsdygtige Liss. Efterfølgende kan du træde ud i den varme aftensol, og igennem solbrillerne kigge frem mod en skøn sommer, der venter forude!


Coverillustration: // Julie Dam