Fest grimt i Brabrand

Fest grimt i Brabrand

For 10. gang rammer festivalstemningen Brabrand. Fra på torsdag kan du feste grimt i udkanten af Aarhus, når Grimfest byder velkommen til tre interessante musikdage. VINK giver her hints til, hvilke nye navne man kan udforske den kommende weekend.

 

Foto: Pressefoto, Ordets magt, Grimfest 2012

Foto: Pressefoto, Ordets magt, Grimfest 2012

 

Det bliver ikke grimt på den grimme måde, men grimt som alternativ til de store og dyre festivaler. Er du en af de heldige, der skal være med, skal du stensikkert vrikke med på Barbara Molekkos kæmpehit ”Dum for dig” og snakke, ikke tale, bare snakke med Peter Sommer på ”Valby Bakke”.

 

Du skal også undersøge, hvad jubilæumsshowet byder på. Men der sker meget mere på Grimfest, og festivalen er kendt for at give plads til nyere navne. Flere bands varmede op under Roskilde Festival på upcoming-scenen Pavillon Junior, og er nu klar til at indtage Danmarks grimmeste scener.

 

VINK giver her et bud på, hvad du OGSÅ kan høre. Godt nok er jeg ikke musikekspert, men læs videre, og tag imod hints fra en helt almindelig musikinteresseret med passionerede ører.  

 

Dance With Dirt

Fire nordjyske fyre åbner Bonzai-scenen torsdag aften, og er du til sprød, ukompliceret og catchy rock med masser af guitar, så er det en koncert, du ikke må misse. Bandet vandt sidste år P3s KarriereKanonen og udgav i februar deres debutalbum ”We are Dance With Dirt”. Du skal glæde dig til at høre ørehængere som ”Flush” og ”In The City”.

 

 

So-so Echo

Lad dig fortrylle af So-so Echos elektroniske og drømmende poptoner fredag eftermiddag. Jeg har forelsket mig i nummeret ”Imaginary Worlds” under tilblivelsen af dette indlæg. De søde intro-toner fangede mig fra første hør, og forsangerens fine stemme bliver ekstra fin over for det faste elektrobeat.

Bandet dukkede op i januar og fik lynhurtigt succes og en række koncerter at spille som opvarmning for The Raveonettes. En københavnsk trio med stort potentiale. 

 

 

VINK har nævnt hende før, men hun er med igen. Hun hedder Karen Marie Ørsted og behøver snart ikke den store præsentation mere. MØ er vinder af dette års royale Stjernedryspris, og hun har fået international ros for sin unikke blanding af elektro, r&b og pop. Tidligere på sommeren har hun fyldt telte på NorthSide og Roskildes Pavillon Junior med flabet og groovy sceneattitude. Både ”Pilgrim” og ”Glass” er hitsingler, der giver forhåbninger om et svævende debutalbum. Oplev hende fredag aften.

 

 

Go Go Berlin

Aarhusianske Go Go Berlin spås til at lave en decideret rockfest på hjemmebane lørdag aften bl.a. med den aktuelle single ”Raise your Head”. De har turneret som opvarmning for The Blue Van i efteråret 2012, besøgt den omtalte Pavillon Junior og er nu i gang med at udforme deres debutalbum. Deres liveshows har, efter hvad jeg har kunne researche mig frem til, ry for at sparke r*v. De oser af energi og spiller beat-rock inspireret af klassiske rockdyder fra 60’erne og 70’erne.    

 

 

Mother Lewinsky

De betegner sig selv, som et indie classical band, der blander rytmisk pop/rock med strygere og strenge. Normalt er Mother Lewinsky en trio, men efter sigende skulle en strygergruppe hjælpe bandet med at blæse dig væk til live shows. De har tidligere i år spillet på SPOT og Roskilde Festival. Deres debut-EP udkom i foråret, og du kan rocke med på numrene ”Running Out the Door” og ”Some Kind of Fight”, om nogle af de sidste numre på Grimfest lørdag aften. Begge numres musikvideoer gør indtryk. Stir dig blindt på Mother Lewinskys munde nedenfor og se den anden, en live-video, der gav bandet stor opmærksomhed på de sociale medier i ind- og udland, her.

 

 

VINK ønsker dig gode oplevelser på Danmarks Grimmeste Festival. God tur til Brabrand.

 

Hvad: Danmarks Grimmeste Festival aka Grimfest

Hvor: Grimhøjvej 20, 8220 Brabrand

Hvornår: Fra torsdag d. 1. august til lørdag d. 3. august

Hvorfor: Fordi du kan møde passionerede, interessante og lovende kunstnere i starten af deres (forhåbentlige) store karriere.

Mønt:Adgang til musikplads og camp alle dage: 495 + gebyr. Adgang til musikpladsen alle dage: 395 + gebyr. Torsdagsbillet: 200 kr. Fredagsbillet: 250 kr., Lørdagsbillet: 250 kr.

Links:

Danmarks Grimmeste Festivals hjemmeside

Skriv en kommentar