Evigby's "Far"
På Evigbys kommende single, "Far", viser det sci-fi-inspirerede projekt en ny side af deres dragende univers. Her bliver vi budt på dybtfølte melodiske flows over et melankolsk trap-beat. Gennem projektets hovedperson “John Tonic”, bearbejdes universelle menneskelige problemstillinger såsom skyld og den uundgåelige ondskab.

Projektet Evigby påbegyndte i 2019 og er en sammenfletning af hiphop, tegnefilm og sci-fi-fiktion. I forsøg på at bringe et indre skænderi til forsoning ved at lade stemmerne komme til orde, skabte de fantasiverden Evigby. Stemmerne blev materialiseret til fire konkrete personligheder, der igennem projektets kreative udtryk kommer til live. Gruppen benytter hiphop-genrens store fokus på lyrik til at skabe et eventyr – i deres helt eget fiktive univers.

På projektets seneste single “Far”, reflekterer fortællingens hovedperson “John Tonic”, over sin paradoksale og umulige tilværelse i den uendelige, dystopiske Sci-fi metropol der er Evigby.

Coverart // SØNC

Singlen “Far” tillægger nye aspekter til Evigbys alsidige lyd og tekster. Singlen er inspireret af den amerikanske subgenre EmoRap, der kan ses gennem sangens stærke melodiske flows på det melankolske trap-beat. Teksten bliver sunget, som var der tale om et tankemylder under et angstanfald. “John Tonic”s indre monolog manifesteres i følelser af skyld og magtesløshed, og det umulige valg om at flygte fra sig selv eller forblive i det uudholdelige.

Projektet Evigby ønsker at skabe en episk fortælling i deres helt eget format, hvortil singlen “Far” fungerer som klimaks for den videreudviklende historie i albummet. Med deres tredje og seneste single anvender Evigby deres unikke koncept til at illustrere og bearbejde nogle universelle menneskelige problemstillinger. Evigbys “Far” demonstrerer dermed tyngden af projektets ambitiøse og omfattende fiktion.

Evigby fastslår deres hiphop-eventyrs enorme ambitioner gennem deres sårbar rap-ballade “Far”. Så hop ind og lyt til singlen nu og glæd dig sammen med resten af VINK til at se hvad, der sker med “John Tonic” i slut april.

Coverart // SØNC