En fan anmelder #1: Tove Lo

En fan anmelder #1: Tove Lo

NorthSide svømmer i professionelle koncertanmeldelser. VINK vil hellere høre, hvad de store fans har at sige om musikerne. For Ingrid og Camilla var Tove Lo den største grund til at komme på årets NorthSide og derfor har de fået muligheden for at uddele stjerner til deres svenske popidol.

”Ej, hvor jeg glæder mig!” udbryder en ung kvinde.

”Ja, jeg håber virkelig ikke det skuffer!” Svarer hendes sidekvinde.

Camilla og Ingrid er begge 26 år og begge fans af den svenske popstjerne Tove Lo. Hun er mindst halvdelen af grunden til, at de to veninder er taget på NorthSide. Festivalens første koncert på Grøn Scene er også kæmpefanen Ingrids første koncert med Tove Lo og forventningerne er høje. De var de allerførste til at sætte sig opad det metalhegn, der adskiller musikerne med publikummet. De skal vente halvanden time på, at få den forløsning de forventer og håber på.

”Jeg vil gerne give hende fem eller seks stjerne på forhånd, men jeg er også bange for at blive skuffet,” siger Camilla.

Tove Lo i røg og damp
Flere og flere mennesker slutter sig til Camilla og Ingrid og snart er pitten fyldt med hoveder, der venter på at høre hits som ”Cool Girl” og ”Bitches.” Menneskeklumpen domineres af unge kvinder, men enkelte steder rager de mandlige fans op over mængden.

Jublen spreder sig da de første elektroniske lyder dunker ud af højtalerne. Duften af konstrueret røg rammer det forreste publikums næser og ud af den hvide sky kommer kvinden, alle har ventet på. Tove Lo træder ind på scenen i en oversize cowboyjakke og bare ben.

Koncerten er i gang og starter med hittet ”Disco Tits,” til stor glæde for tilskuerne. Ingrid og Camilla er begge vendt mod scenen og optaget af deres idols dans. Lige inden omkvædet vender de ansigterne mod hinanden og synger med på Tove Los sang.

“I say hi, you say hi, we stay high. You look so pretty, yea.”

“Det er fedt, når hun viser sine bryster, for det er jo bare bryster. Halvdelen af befolkningen har dem,” siger Camilla. Tove Lo har for vane at “flashe” under sangen “Talking Body” // Alle illustrationer: Jakob Birk

Et seksuelt idol
For de to fans er Tove Lo mere end en god sanger, der synger velklingende popbangers. Hun er en inspiration for det kvindelige køn.

”Hun er ikke begrænset af samfundets normer, om det at være kvinde, og det synes jeg er inspirerende. Hun er ligeglad,” siger Ingrid.

Om der er fordi Tove Lo er ligeglad, eller måske det modsatte, når hun halvvejs inde i koncerten vælger at løfte op i den hvide croptop og flashe sine bryster til hele Northside, er ikke til at sige. Men det rykker ifølge Ingrid ved nogle grænser for, hvad kvinder kan og må, når det kommer til seksualitet.

”Man hører oftest at mænd er det dominante køn i forhold til seksualitet, men sådan bør det egentlig ikke være, for kvinder kan ligeså godt være ligeså seksuelle som mænd.”

Uendelige stjerner
Efter nøjagtigt en time slutter Tove Lo af med hendes første og måske også største hit ”Habits,” og det lægger op til en næsten rørende alsang blandt musiker og fans.

”Tack så mycket,” slutter en begejstret Tove Lo af og sammen med sit tremandsband forlader hun scenen. Knapt er Northside 2019 begyndt, før Camilla og Ingrids højdepunkt er slut. Men det var det hele værd. Både ventetiden, pengene og den spændte forventning.

”Det var som jeg forventede, hvis ikke bedre,” siger Ingrid, der hørte de sange, som hun håbede på at høre. Kun koncertens længde er under kritik hos de to piger. En time var ikke nok. De ville gerne have hørt endnu mere.

”Vi giver hende alle de stjerner, som vi kan!” slutter Camilla.

 

Skriv en kommentar