En fan anmelder #3: Bikstok

En fan anmelder #3: Bikstok

NorthSide svømmer i professionelle koncertanmeldelser. VINK vil hellere høre, hvad de største fans har at sige om musikerne. Martin, Bror og Jane repræsenterer fans i tre stadier: inkarneret, halvlun og helt grøn. Nu får de muligheden for at udedele stjerner til lyddrengene.

Bikstok trodsede vejrguderne og bad om ”mere vand,” da de tidligere i dag gik på Grøn scene. Det er ikke en nem opgave at spille et NorthSide publikum op på tredje dagen, klokken tre, i regn og blæst. Upåvirket af vejret og akkompagneret af saxofon, trækbasun og regnbueparaplyer blæste røgdrengene humør i festivalen på sidste dagen.

Martin, Jane og Bror foran Grøn scene inden Bikstok går på // Foto: Jonas Kjærsgaard

Humor og rytme

Med undtagelse af tre skikkelser, der har sat sig i hjørnet helt oppe foran, er pladsen foran Grøn scene tom. De tre hedder Martin, Bror og Jane, og er de absolut første til at ankomme inden Bikstok går på 15.15. ”Bikstok er den koncert jeg har glædet mig absolut mest til,” siger Martin, der er den mest inkarnerede Bikstok fan af de tre. Bror glæder sig også, men forholder sig lidt mere afventende, mens Jane er helt grøn i Bikstok-regi. ”Det er de her to (Bror og Martin), der har trukket mig herned,” fortæller Jane smilende.

Martin hørte første gang Bikstok – dengang Bikstok Røgsystem – i 2005 på Roskilde, og har således lyttet til røglyde i 14 år. ”Genren er for fed. Det er humoren i teksterne og rytmen, der bider sig fast,” forklarer Martin mig begejstret. Det regntunge grå begynder så småt at nærme sig på himlen bag os, da jeg forlader de tre inden koncerten. Vi aftaler at mødes umiddelbart efter.

Pharfar, Eagger og Blæs Bukki fyrede op under lørdagspublikum med røglyde // Foto: Jonas Kjærsgaard

Bikstok: Røglyde gennem 14 år

Da Blæs Bukki, Eagger og Pharfar lukker showet på Grøn scene med ”Cigar”, er der ingen tvivl om at Bikstoks setliste – især fra Over stok og sten – er fyldt med bangers. Røglydene er fordampet og vejrguderne lader endnu engang vandet falde. Jeg møder mine tre Bikstok-informanter foran scenen. Selv i regnen er der store smil på læben.  

”Jeg føler, at jeg har genopdaget Bikstok her til eftermiddag. Selv efter en time med hold i nakken fra i går kunne jeg blive ved,” fortæller Martin og fortsætter, ”Det er sjovt hvordan alderen følger med. Jeg hørte Bikstok Røgsystem første gang på Roskilde i 2005. De er fantastiske, men både Bikstok, deres musik og jeg er blevet ældre.”

”Det var fantastisk!” fortæller Martin. ”Der var ikke andre end Bikstok, der kan få os til at danse med tømmermænd, uden promille, klokken tre om eftermiddagen i regnvejr,” konkluderer de tre og giver koncerten max point inden de går videre til næste koncert.

Således konkluderer vi vores serie af fananmeldelser. Tak til Camilla, Ingrid, Henrik, Susanne, Bror, Jane og Martin, der har hjulpet os med at repræsentere forskellige musikalske eventyr på NorthSide. Festivaler skal samle folk. Med de syv superfans hjælp, har vi været i stand til at fortælle, hvordan festivalkoncerter både er en individuel, subjektiv, men også kollektiv og fælles oplevelse.

Publikum trodser ufortrødent vejrguderne med Bikstoks hjælp  // Foto: Jonas Kjærsgaard

Skriv en kommentar