Clovis - cover
Den kolde vintertids regn og rusk har stadig godt fat i Aarhus og resten af Danmark. Dog må den ubehagelige kulde vige sin plads for en kort stund. For den danske afrobeat-artist, Clovis, har netop i dag udgivet sin nye single “Dominator”. Sangen bringer en ordentlig omgang tiltrængt livsglæde og solstrejf ind i stuen og helt ind i øregangene. Læs med nedenfor, kære læser, og få et smil bragt frem på dine læber!

Et kærkomment afrobeat-udspil

“Jeg føler virkelig, at der mangler noget afrobeat på dansk”. Ordene kommer fra Clovis selv, som indtil for nylig udelukkende har udgivet sin musik på engelsk. Men her i det nye år skulle der ske noget nyt. Der skulle afprøves noget andet. Og det må indtil videre siges at være en (sol)strålende succes!

Kombinationen af den dansksprogede lyrik og de sprøde afrobeat-rytmer bibringer både en følelsesmæssig nærhed og en uimodståelig trang til at bevæge sig. Og netop bevægelse er centralt i Clovis’ univers. Som tidligere professionel danser ligger det således kunstneren nært at skabe en lyd, der fanger øret og aktiverer kroppen. Det kommer tydeligt til udtryk på udgivelsens tilhørende musikvideo. Iklædt stilfuldt 50’er-inspireret tøj, slår Clovis sig løs til sangens livsbekræftende toner. Lytteren kan næsten heller ikke lade være med at danse med. Eller som minimum vugge rytmisk rundt i stolen fra side til side med et stort smil på læben!

I musikvideoen følger man også gladeligt sangens narrativ om de boblende følelser, der befinder sig i kroppen, når man er ægte sommernyforelsket – og evig optimist. Clovis formår på ægte klassisk gentleman-facon, stilfuldt og elegant at give lytteren en oplagt mulighed for at drømme sig væk fra februar måneds fimbulvinter og følge “Dominators” lokkende beat ind i en old school og hjertevarm kærlighedsfortælling.

Clovis' nye single er badet i sommervarme solstrejf , som når ind i stuens inderste afkroge. Foto: // Frederikke Brandt

Historien bag den store livsglæde

“Dominators” frigørende energi og legesyge livsglæde har dog ikke altid været ubetinget til stede i Clovis’ liv, tværtimod. For bag det store og ubekymrede smil, gemmer sig en turbulent barndom præget af borgerkrig i hjemlandet Burundi efterfulgt af en flerårig tilværelse i en flygtningelejr i Malawi. Et vigtigt og afgørende lyspunkt i barndommen for Clovis, med det borgerlige navn Osée Clovis Nkezabahiz, var dog lejrens kirkelige gospelkor. Det vakte en glødende interesse for musikkens udtryksfulde verden. Og det var noget, Clovis sørgede for at tage med sig, da han som 12-årig kom til Danmark med sin familie.

Musikken har siden da været et centralt omdrejningspunkt. Herfra har Clovis kunne sprede den store mængde positive energi, som gospelkoret har bibragt ham i barndommen. Og gospelkorets ekspressive og sanseberusende elementer har Clovis efterfølgende omsat til blandt andet den glædesbetonede nye single “Dominator”. På det nye dansksprogede afrobeat-track kan lytteren således læne sig tilbage, eller springe ud i dans, og nyde tonerne af en autentisk og oprigtig lyd produceret af en kunstner, som ønsker at dele sin taknemmelighed for livet med andre.

"Først og fremmest vil jeg gerne have, at folk får noget godt ud af min musik"

Med musikken som sin tro følgesvend igennem en årrække har Clovis blandt andet optrådt for danseglade publikummer på Voxhall i Aarhus – og givet koncerter for flere tusind mennesker i Chennai i Indien. Men uanset tid og sted, og omfanget af koncerterne, er Clovis’ mål med musikken altid den samme. “Først og fremmest vil jeg gerne have, at folk får noget godt ud af at lytte til min musik. Det tror jeg, jeg gør bedst ved at sprede god energi – og få folk til at danse”, har kunstneren udtalt i forbindelse med sin nylige single-release. Det må siges også at være tilfældet på “Dominator”, hvor det immervæk er svært at stå stille, og ikke at lade sig rive med af de friske vibes, som udgør sangens rygrad.

"Jeg vil gerne inspirere andre"

Bag ønsket om at få aktiveret kroppen hos lytteren, håber kunstneren samtidig også på at få igangsat publikums tanker og følelser. “Jeg vil gerne inspirere andre. Hvis jeg kan blive til noget med den baggrund, jeg har, så kan andre også. På den måde fylder min fortid meget i min musik. Jeg vil gerne vise, at man kan nå langt, hvis man arbejder hårdt”, fortæller den talentfulde afrobeat-artist.

“Dominator” er dermed ikke et nyt musikalsk udspil, der blot er skabt for at køre i baggrunden i radioen. Sangen vil med sit bekræftende syn på livet ud over streaming-stepperne og ind i stuerne for at leve blandt sit publikum. Clovis’ mål med lyden på “Dominator” er derfor både at bringe lytteren i en dansevenlig sommerstemning – og være en inspirerende stemme for andre, når tiderne er svære.

Giv Clovis’ nye single et lyt lige her, og begynd din weekend på den bedst mulige måde!

Coverbillede: // Frederikke Brandt