Med ny EP i bagagen og et bagkatalog, der har været tro mod sine rødder, besøger Liserstille Train den 5. december. Der er dømt store episke konstruktioner fra det århusianske rockorkester. Og så har forsanger Martin Byrialsen stadigvæk ikke glemt Vandril, den surrealistiske kunstner fra Randers, der satte det hele igang.

 

Foto: www.politiken.dk/// Liserstille er Martin Byrialsen på vokal, Tue Rasmussen på Guitar, Asbjørn Helboe på Bas og Jon Gotlev på trommer.
Liserstille er Martin Byrialsen på vokal, Tue Rasmussen på Guitar, Asbjørn Helboe på Bas og Jon Gotlev på trommer.
“Lige så stille”
Tiden er til mp3-downloads af enkelte sange, og en EP er noget, et band laver i overgangen til kommerciel succes. Pink Floyds fokus på det sammenhængende værk er skiftet ud med radiohits på mellem 3 og 4 minutter. Bare ikke for det århusianske, progressive rockband Liserstille, der er på gaden med deres femte udspil. De er alt andet end ‘lige så stille’, for de skruer op for forstærkeren og op for det dramatiske islæt. De har lavet noget så særpræget som episk rock. Flight of Belljár hedder det nyeste album. Om jordens undergang. Og konsekvenserne.
At undertegnede nævner Pink Floyd er ikke tilfældigt. En rockjournalist fra det anerkendte magasin, Rolling Stones, har sammenlignet de danske rockdrenge med det tidlige Pink Floyd. Ikke mindst albummet The Piper at the Gates of Down. En efterårsaften i september ringer jeg til Tue fra bandet for at høre mere om undergangs-EP’en, og hvad de i øvrigt har gjort ved den surrealistiske tegner, Vindril, der som samarbejdspartner satte hele rockprojektet i gang. I begyndelsen var det Vindril og forsanger Martin Byrialsen, der bar navnet.
“Vi samarbejder ikke med Vindril mere. Det sidste, vi ved om ham, er at han er flyttet til London og vist nok er startet en karriere derovre,” siger Tue, der dog understreger, at de ikke har droppet det visuelle udtryk i deres optræden, som man vil blive vidne til, hvis man tager på Train for at høre dem den 5. december.
Efter Vindril kom ud af projektet, har det primært været musikken, det har handlet om, fortæller Tue, der har sat hele bandet på gehør, men som med stor entusiasme vælger at køre hele interviewet med mig på vegne af de andre i bandet. De skramler lidt i baggrunden. De virker hyggelige og har ikke dommedagsrøster.
2
Undergangsprofeti og konsekvenser
Flight of Belljár indeholder tre trin, tre fortællinger. Først berettes der om få sekunder før jordens totale ødelæggelse, så følger historien om, hvad der førte til den endelige undergang – og endelig sluttes der med en hymne fra den tomme jord, hvor intet menneske nu lever. Sådan har Martin forklaret det til medierne under lanceringen af albummet.
Publikum vil blive vidner til en teatralsk rockkoncert, der bryder med de gængse rockkonventioner, og som bevidner om, at dansk rock kan andet end at krænge sit hjerte ud til ære for knuste hjerter og hverdagslyrik. Denne gang er lyrikken blevet til pompøse prosaflammer, og elguitaren tager os på en rejse tilbage til en tilstand af Big Bang.
3
På Liserstilles nyeste EP udfordrer de deres eget udtryk ved at bytte musikalske roller, og det kommer der et spændende lydlandskab ud af. De tager masser af nyt materiale med til Train, når de gæster stedet den 5. december. De lover en brav af en rockfest!
Hvad: Koncert med Liserstille
Hvor: Train
Hvornår: Torsdag den 5. december kl. 20.00
Hvorfor: Fordi du skal høre episk rock der bryder grænser
Mønt: 98 kr. + gebyr
Link: Læs mere og køb billet her

Foto: www.liserstille.com/// Selvom de ikke samarbejder med den surrealistiske tegner Vindril mere, kan man stadig spore det groteske og absurde i Liserstilles visuelle udtryk.

Hør smagsprøve fra det nye album her