Det nye Aarhus-baserede rockprojekt er klar til at slå døren ind til det lokale rockmiljø med debutsinglen "Institution"
I dag udkommer det første udspil fra det nye aarhusianske soloprojekt HEY ODEE! Anført af musiker og sangskriver Martin Kongsted, puster HEY ODEE! nyt liv i rockmusikkens alternative grunge-strømninger fra 90’erne, og bringer 00’ernes melodiøse pop-punk ind i 2023. Det nye Aarhus-baserede rockprojekt er klar til at slå døren ind til det lokale rockmiljø med debutsinglen "Institution", der lover godt for fremtiden. VINK har haft sangen på repeat hen over weekenden, og måske det samme sker for dig senere i dag!

Der har uden tvivl været gang i det aarhusianske rock-vækstlag i løbet af den seneste håndfuld år. I 2022 udgav den erfarne Shoegaze-rockgruppe Catch the Breeze et solidt nyt album. Lokale new wave- og indierockgrupper som Zar Paulo og Undertekst har efterhånden cementeret deres status som stærke livebands i den aarhusianske musikbevidsthed. Og up-coming navne som Modest, Antiplanet, og Gaardens har med nylige udgivelser leveret adskillige ambitiøse bidrag til Aarhus’ vækstende rockscene. Nu er turen kommet til musiker og sangskriver Martin Kongsteds soloprojekt HEY ODEE!. På den ene side læner projektet sig op ad de eksisterende alternative rockstrømninger i Aarhus’ lokale vækstlag. På den anden side tilføjes et friskt 00’er-inspireret pop-punk element. Det trækker lytteren ind i et energisk univers, hvor de store temaer gemmes væk for en stund til fordel for den rene, sprudlende poprocklyd.

Martin Kongsteds soloprojekt bakkes op af en fast bandkonstellation bestående af de aarhusianske musikere Nikolaj Lippert (bas), Johannes Hieronymus (guitar) og Markus Jönsson (trommer). Foto: // PR.

”Institution” – En farverig lyd af rockmusikkens dynamiske puls

Ved den første afspilning af “Institution” mødes lytteren af en grunge-inspireret intro. Det ekspressive guitar-riff suppleret med tunge, taktfaste trommer vækker mindelser om indflydelsesrige alternative rockbands som Nirvana og Foo Fighters. HEY ODEE! skruer imidlertid ned for den dystre og destruktive grunge-atmosfære. Til gengæld går de ikke på kompromis med genrens hårdtslående fandenivoldskhed og dynamiske fremtoning. Alligevel skabes der undervejs plads til melodiøse frirum. For godt et minut inde i sangen er der et momentant ophør i det tunge, og temposkiftende grunge-flow. Det giver plads til en kort, men fængende, funk-inspireret bas. Man når i ét splitsekund at se Flea fra Red Hot Chili Peppers foran sig inden den energiske guitar igen overtager. Sangen ledes dernæst ned af et mere catchy pop-rocket spor á la Blink-182 og Wheatus. Undervejs dukker bassens poppede funk-vibes flere gange op som en underliggende melodiøs kontrast til sangens gennemgående ekspressive udtryk. Som lytter mærker man tydeligt, at “Institution” vil flere ting på én gang. Og man fornemmer hurtigt, at det lykkes ret godt.

De store musikalske ambitioner på “Institution” frembringer en tydelig og velfungerende musikalsk dobbelthed. Det kraftfulde, seriøse grunge-udtryk understøttes af lette, eksperimenterende pop-nuancer på en balanceret catchy måde. Det lykkes på glimrende vis for Kongsted og resten af bandet at frembringe en klar, legende og farverig lyd drevet af rockmusikkens traditionelle hæsblæsende dynamiske puls. Kombinationen mellem denne dedikerede ‘go with the flow’-tilgang til inspirationskilderne fra 90’erne, og en eksperimenterende søgen efter sin egen melodiøse og catchy lyd indkapsles bedst i Martin Kongsteds egen musikalske selvforståelse som “en late bloomer, men fortsat et stort barn”. Kongsted og bandet bibeholder således det indre barns rebelske trang til legende musikalsk fantasi, og lader det komme til udtryk i et ambitiøst og gennemarbejdet rockprojekt, der har været længe undervejs – og som i 2023 endelig kan blomstre!

En vellykket brobygning mellem grunge og poprock

Den mangeårige søgen efter sin egen 90’er inspirerede grunge-lyd, blomstringen som melodiøs rockmusiker, og det indre barns ustyrlige fandenivoldskhed komplementerer hinanden på fornem vis ved gennemlytningen af “Institution”. Bandets debutsingle bringer på både frisk og nostalgisk vis 90’er-rockens dynamiske og temposkiftende rocktilgang ind i 2023 med en iboende ambition om at give den, til tider, storladne seriøsitet et kærligt los bagi. Med en 00’er inspireret rytmisk pop-vibe genskaber HEY ODEE! således ikke blot en tidligere lyd fra en svunden fortid fra årtusindskiftet. Det nyopstartede Aarhus-projekt bidrager samtidig med en lyd, der rusker op i det lokale rockmiljø. For HEY ODEE! viser således, at der sagtens kan bygges bro mellem grunge-stilens dybe tungsind og det indre barns lette leg med musikken.

Martin Kongsteds nye soloprojekt lægger således godt fra land med den 90’er- og 00’er-inspirerede pop-rock debutsingle “Institution”. Senere i foråret har de rockinteresserede lyttere muligheden for at stifte et endnu bedre kendskab til HEY ODEE!, når debut-EP’en Paraducks and Other Birds VOL 1 udgives. Indtil da kan du finde debutsinglen “Institution” lige her. Smid den på repeat, og glæd dig til forårets EP-udgivelse!

Coverbillede // PR