MADANMELDELSE: There’s a new kid in town! På hjørnet af Mejlgade og Graven er VACA åbnet. VACA serverer mexicansk finger-food – og hvis du ikke helt ved, hvad dét er, så læs med her!

 

Da Rub & Stub lukkede i Mejlgade 17, stod lokalerne tomme for en stund. En større ombygning var nemlig i gang, så Mejlgades nye spisested, VACA, kunne overtage. Og det har de så gjort – i april mere præcist. Den lille restaurant er blevet lysnet en del af hvide klinker på væggene og der er skabt et let udtryk med bl.a. et enormt menukort i glas, som fylder den ene væg. Forretningen virker gennemført med trykt logo på alt materiale og et stort neonskilt på gavlen. Bag VACA står i øvrigt samme ejer som Karma Sushi på Banegårdsgade. Konceptet hos VACA er dog noget anderledes – her kan du nemlig få mexicansk finger-food! Da hverken jeg selv eller den ledsagende fotograf fra VINK havde stiftet bekendtskab med denne genre før, besluttede vi os for at aflægge stedet et besøg.

IMG_9199_2
Et kig hen over disken hvor maden sammensættes, mens du venter // Alle fotos: Gruenbaum

 

Sammensæt selv din hovedret

VACA stræber ikke efter at lave traditionelle mexicanske retter. Stilen er mere frisk og knap så fedtet. Alle råvarer er friske og farverige og krydderurterne giver maden smag – især den lidt skrappe koriander. Konceptet er enkelt: du vælger en hovedret – enten burrito, tacos, con carne eller salat – alle til 58 kr. Hertil vælger du en hovedingrediens. Da VINK var forbi smagte vi både burrito med og uden kød samt en salat. Fyldet heri var mere utraditionelt end i eksempelvis en rullekebab. Der var bl.a. hjemmelavet tomatsalsa, ris, bønner og sprøde majs. Vi smagte derudover både pulled pork, marineret kylling og braiseret oksekød, hvilket virkelig var lækkert og mørt! I den kødfri variant kan der vælges mellem guacamole og bønnefalafel.

IMG_9245-001
En burrito med tomatsalsa, salat, ris og sprøde majs venter på sin hovedingrediens: marineret kylling

 

Snacks og starters

En hovedret er rigeligt til at stille sulten, men skal du sidde og hygge i et selskab derhjemme, så kan du med fordel bestille et par starters med. Prisen for starters ligger mellem 25-35 kr. og én starter kan sagtens deles af to. Som starter vil jeg særligt fremhæve bbq ribs’ne, som er virkelig saftlige. Derudover er majskolberne også lidt af en oplevelse. Efter de er blevet kogt, smøres de nemlig med mexicansk mayo og drysses med parmesan. Smagen er ret intens, men hvis man er vild med parmesan, så går man ikke helt galt i byen her. Udover ribs og majskolber kan du også tilkøbe tortilla chips og flæsesvær vendt i tomatkrydderi, som du kan snacke under eller efter maden.

IMG_9195-0011
Det enorme menukort giver et godt overblik over starters, hovedretter og tilbehør

 

Take-away

Og snacke det skal du! VACA lægger hvertfald op til, at maden skal smages og deles af flere. I restauranten er der kun opstillet et enkelt bord til gæsterne. Du er velkommen til at spise din mad her, men ellers fungerer det nærmere som venteplads, mens maden gøres klar. Meningen er, at du skal tage din mad med hjem, ned på havnen, til en solplet på torvet eller hvor du nu har lyst til at spise den. Alle retter pakkes sirligt ned i små foliebakker, som du nemt kan tage med dig. Vi valgte at tage vores mad med over på græshøjen på Graven, så vi kunne nyde solen og stemningen i gaden.

IMG_9376
Tag maden med dig og nyd den på dit aarhusianske yndlingsspot!

 

Cocktails i syltetøjsglas

Skal du have noget at drikke til maden, tilbyder VACA (udover softdrinks) cocktails, tequila og vin – alle med et mexikansk udgangspunkt. Margaritas, pahitos og hot chidas serveres i små lukkede glas, som udover at give et rustikt look også harmonerer godt med take-away-konceptet. De ryger som maden i en pose, som så nemt kan transporteres i eksempelvis en cykelkurv. Umiddelbart var den ene cocktail vi smagte en smule stærk – men måske var det bare fordi, at klokken var før 12 på en torsdag?

IMG_93822
En improviseret agua fresca og en hot chida soler sig i græsset

 

En anbefaling værdig

Prisen for mad hos VACA er egentlig fair. Som udgangspunkt kan én person godt blive mæt for 58 kr., men skal der prøves lidt forskellige starters og måske en cocktail også, så er prisen ikke helt billig længere. Beliggenheden er dog et kæmpe plus, da hjørnet af Mejlgade/Graven er super centralt og der tilmed er mange fine pladser i nærheden, hvor maden kan nydes. Personalet hos VACA er venligt og det er intet problem selv at designe sin mad, som man vil have den. Selv da VINKs fotograf havde allermest lyst til en sød og mild cocktail, som ikke umiddelbart var på kortet, blev der på et øjeblik bikset en sådan sammen. Når du træder ind i restautanten, bliver du dog ikke mødt af nogen speciel mexicansk duft, da al maden er tilberedt i forvejen. Det er lidt en skam, da duften af tomatsalsa eller braiseret oksekød in the making helt sikkert kunne tiltrække et par fra gaden.

IMG_93401
Det store neonskilt på gavlen hjælper dig med at finde vej til VACA

 

Hvem: VACA
Hvad: Mexicansk take-away
Hvor: Mejlgade 17, Aarhus C
Hvornår: Alle dage 11.30-21
Hvorfor: Hvis du er ude i noget sundt take-away og er glad for det mexicanske køkken, friske råvarer og koriander i rå mængder
Mønt: Hovedretter: 58 kr., starters: 25-35 kr., cocktails: 45 kr., tequila (500 ml): 128-145 kr.
Links: Hjemmeside og Facebook

 

VINK gør opmærksom på, at måltidet er sponsoreret i forbindelse med anmeldelsen. Når VINK anmelder mad, er det dog altid under den forudsætning, at besøget formidles, som vi oplevede det.