GRØN MAD – WOK MED TOFU, RISNUDLER OG GRØNT
Mad

GRØN MAD – WOK MED TOFU, RISNUDLER OG GRØNT

Wokretter er simpelthen en gave på de travle hverdage og i de dovne weekender, hvor sofaen trækker mere end køkkenet. Får du gæster, og vil du gøre lidt ekstra ud af det hele, så pift retten op med ananas eller mango og server med koriander, hakkede peanuts og en sukkersød drink med masser af lime.

Til 2 portioner

DET SKAL DER I

300 g fast tofu
4 spsk jordnøddeolie
2 spsk soya
1 spsk usødet chilisauce
3 fed hvidløg
1 stort løg
2 gulerødder
2 store håndfulde frosne bønner
en bakke bønnespirer
100 g tørrede risnudler
1 æg
3 spsk fiskesauce
1 tsk rørsukker
1 lime
1 håndfuld hvide sesamfrø

SÅDAN GØR DU

Skær tofuen i stænger og varm olie, usødet chilisauce og soya op i en wok eller dyb pande. Steg tofuen til den er sprød på alle sider. Læg den derefter til side.

Skær hvidløg og løg i tynde skiver og gulerødderne i tynde stave. Steg hvidløg, løg og gulerødder i den resterende olie på panden. Steg under omrøring et par minutter.

Tilsæt to store håndfulde frosne, grønne bønner og steg under omrøring ca. 5 minutter.

Kog risnudlerne i en gryde ved siden af, og skyl dem derefter i koldt vand. Kom risnudler og bønnespirer på panden og rør godt rundt.

Skub indholdet i wokken til den ene side. Slå derefter et æg ud og skru lidt op for varmen på komfuret. Rør rundt, så æggemassen bliver godt fordelt og langsomt stegt ind i grøntsagerne og nudlerne, ca. 2 minutter.

Tilsæt fiskesauce, rørsukker og limesaft.

Vend tofuen i, og drys med sesamfrø.

Server straks, evt. med lidt ekstra soya dryppet over og med nogle ristede jordnødder ved siden af.

 

//Illustration: Ingrid Møinichen

Skriv en kommentar