GRØN MAD – TOMATSALAT MED GRANATÆBLER OG SALTE MANDLER
Mad

GRØN MAD – TOMATSALAT MED GRANATÆBLER OG SALTE MANDLER

Det her er altså en vanvittig flot salat! Vil du gå all-in på de røde farver, så skift løget ud med et rødløg og den friske oregano ud med rød basilikum. Salaten er super nem at lave – især hvis du som mig kan lokkes til at købe granatæblekernerne fra køleboksen for at undgå, at hele køkkenet ligner noget fra en Tarantinofilm. Det vigtigste er at røre dressingen godt sammen, så salt og rørsukker er helt opløst, og at mandlerne først tilsættes lige inden servering, så de ikke bliver bløde og kedelige. Du kan give den lidt ekstra fylde ved at drysse smuldret gedeost eller sprødstegte brødtern over lige inden servering.

Til 2 portioner

DET SKAL DER I

Salat:
500 g tomater – gerne forskellige sorter
1 rød peberfrugt
1 granatæble
1 løg, snittet fint
en håndfuld saltede mandler
et bundt frisk oregano

Dressing:
4 spsk. god olivenolie
1 spsk. hindbæreddike
2 fed hvidløg, hakket fint
1 tsk. rørsukker
salt og peber efter smag 

SÅDAN GØR DU

Rør dressingen grundigt sammen og lad den stå og trække, mens du forbereder salaten.

Skyl tomater og peberfrugten, og skær dem i små tern.

Hak løget fint. Kom tomat, peberfrugt, løg og granatæblekerner i en skål og hæld dressingen over. Salaten må gerne stå og trække nogle timer i køleskabet, men sørg for, at den ikke er for kold, når den skal spises.

Drys med mandler og oregano lige inden servering.

 

//Illustration: Ingrid Møinichen

Skriv en kommentar