GRØN MAD – SPELTOTTO MED BUTTERNUTSQUASH OG FETA
Mad

GRØN MAD – SPELTOTTO MED BUTTERNUTSQUASH OG FETA

Risotto er bare vildt lækkert. Men det kan dog blive en lidt fed omgang, og så skal man røre i det hele tiden. Og det er bare ikke altid, man har 20 minutter til at holde skarpt opsyn med en varm pande i hverdagene. Så er speltotto meget nemmere at have med at gøre. Den behøver nemlig ikke helt samme form for opmærksomhed, og så kan du sagtens bytte speltkerner ud med perlebyg, hvis du trænger til at få tømt spisekammeret.

Til 2 portioner.

DET SKAL DER I

1 løg
3 fed hvidløg
1 stor porre
½ butternutsquash i tynde skiver
3 dl speltkerner
1 l grøntsagsbouillon
100 g feta
salt og peber
en smule olie til stegning

SÅDAN GØR DU

Sæt 1 liter grøntsagsbouillon til kog.

Hak løg og hvidløg fint og steg det i lidt olie på en dyb pande. Tilsæt efter et par minutter porren og steg videre under omrøring et par minutter. Tilsæt speltkerner og butternutsquash og rør det hele godt sammen. Tilsæt vand en halv deciliter ad gangen og rør rundt til alt vandet er absorberet af speltkernerne.

Fortsæt sådan til speltkernerne er møre.

Smuldr feta ned i speltottoen og smag til med salt og masser af sort peber. Server med det samme – gerne med friske krydderurter drysset over.

//Illustration: Ingrid Møinichen

Skriv en kommentar