GRØN MAD – PIZZA MED RØDBEDE OG OLIVEN
Mad

GRØN MAD – PIZZA MED RØDBEDE OG OLIVEN

Jeg kan godt lide at eksperimentere lidt med mine hjemmelavede pizzaer, så det ikke altid bliver det samme. Mange undgår vegetarpizzaer, og når det kommer til ‘pizzeriaversionen’, kan jeg godt forstå dem. Det bliver altså let en tam omgang med en hulens masse dåsemajs!? Lad dig i stedet inspirere af italienernes tynde, sprøde pizzaer med få, men nøje udvalgte ingredienser. Her har jeg lavet en super tynd pizzabund og toppet den med rødbeder, oliven, chili og cheddar.

Til 2 portioner

DET SKAL DER I

Pizzadej
15 g gær
3 dl lunkent vand
2 tsk sukker
1 tsk salt
2 spsk olivenolie
1 dl durummel
5-6 dl pizzamel

Topping
4 store rødbeder
1 spsk olie
1 stor dåse tomatpuré
1 glas grøn pesto
200 g revet cheddar
1 stort rødløg i tynde skiver
2 store håndfulde oliven uden sten
salt og peber
chiliflager

SÅDAN GØR DU

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt sukker, salt og olivenolie. Tilsæt durummel og pizzamel lidt ad gangen. Ælt dejen grundigt, til den er smidig – ca. 10 minutter.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. en time.
Tænd ovnen på 180 grader.

Skræl rødbederne og skær dem i tynde skiver. Fordel skiverne jævnt på en bageplade, og dryp lidt olie over og vend det godt sammen. Drys salt og peber over. Bag rødbedeskiverne i ca. 20 minutter eller til de er møre. Sæt derefter ovnen på 220 grader.

Når dejen er hævet, del den da i to og rul dem tyndt ud til 2 store pizzaer. Fordel tomatpuré og pesto jævnt ud over dejen.
Fordel osten ligeligt og derefter de bagte rødbedeskiver.

Skær rødløg og oliven i tynde skiver, og fordel dem på pizzaerne.

Krydr med salt, peber og chiliflager.

Bages midt i ovnen til kanterne er gyldne, og osten er smeltet – 5-10 minutter.

Server evt. med en håndfuld rucolasalat på toppen.

//Illustration: Ingrid Møinichen

Skriv en kommentar