GRØN MAD – NEM BLOMKÅLSSUPPE MED URTEOLIE OG ÆBLETERN
Mad

GRØN MAD – NEM BLOMKÅLSSUPPE MED URTEOLIE OG ÆBLETERN

Nogle gange må det godt bare være lidt nemt, uden at det nødvendigvis betyder pasta med ketchup. Og det bliver næsten ikke nemmere end at lave en grøntsagssuppe. Hvis det bare skal være helt simpelt, så lav suppen og spis brød til. Står du så alligevel og får en følelse af indre overskud, og dukker der en gourmet op i dig, så kan du jo lave lidt topping, mens suppen alligevel koger. Prøv urteolien, lav lidt æbletern eller rist nogle kerner. From zero to hundred.

Til 4 portioner.

DET SKAL DER I

Blomkålssuppe
600 g blomkål
1 fed hvidløg
1 stort løg
2 spsk olivenolie
1 liter bouillon
1-1,5 dl piskefløde
salt og peber

Urteolie
1 bundt friske krydderurter – brug det, du bedst kan lide, eks. basilikum eller persille
1 dl olivenolie
1-2 tsk. citronsaft
1 nip salt

Desuden
1 æble i små tern
godt brød til

SÅDAN GØR DU

Pluk blomkålen i mindre buketter. Hak hvidløg og løg fint, og varm olien op i en gryde. Når olien er varm, tilsættes løget og steger et par minutter, til det er klart. Tilsæt blomkålsbuketterne og hæld bouillon over, til det dækker, og lad det koge under låg i ca. 20 min. Lav imens urteolien.

Blend olie og krydderurter godt sammen og smag til med citronsaft og salt.

Blend suppen glat med en stavblender og tilsæt piskefløde efter smag – juster evt. konsistensen af suppen med mere bouillon, hvis du synes, at den er for tyk. Smag til med salt og peber.

Server den dampende varme suppe dryppet med grøn urteolie, drysset med friske æbletern og spis godt brød til.

 

//Illustration: Ingrid Møinichen

Skriv en kommentar