GRØN MAD – GRØNKÅLSSALAT MED TAHINDRESSING
Mad

GRØN MAD – GRØNKÅLSSALAT MED TAHINDRESSING

Grønkål er en vintergrøntsag og skal dermed spises nu, inden foråret er over os og får grøntafdelingen i butikkerne til at bugne og indbyde til at lave friske salater. Udnyt derfor kål og i særdeleshed grønkål, som udover sin flotte dybe grønne farve, er aldeles rig på vitaminer og kostfibre. Grønkål mætter godt og er velegnet som hovedret tilsat en god dressing med masser smag.

Til 2 personer

DET SKAL DER I

Salat:
4 håndfulde skyllet og finthakket grønkål
½ pære
½ rødløg
kernerne fra ½ granatæble
mandler eller hasselnødder
feta

Dressing:
4 spsk olivenolie
1 spsk tahin
1 spsk soyasovs
en smule honning
1 spsk spidskommen
1 spsk karry

SÅDAN GØR DU

Vask grønkålen grundigt, skær stilkene fra og hak det groft.

Pæren skæres i både og rødløg snittes i fine strimler.

Rør dressingen og vend den sammen med grønkål, pærer, rødløg, feta og kernerne fra granatæblet. Drys med hakkede mandler eller hasselnødder.

//Illustration: Ingrid Møinichen

Skriv en kommentar