GRØN MAD – GRÆSKARTÆRTE MED SPINAT OG GEDEOST
Mad

GRØN MAD – GRÆSKARTÆRTE MED SPINAT OG GEDEOST

Græskar kan bare noget særligt med sin bløde og lidt søde smag, og sammen med gedeost er det et match made in heaven. Tærten er lækker lun til aften med en god salat til, eller du kan spise den kold dagen derpå. Og hey, tærten bliver mega pæn (insta-potential)!

 

Til 4 portioner.

 

Det skal der i

Bund
100 g hvedemel
100 g grahams- eller rugmel
1 tsk fint salt
½ dl yoghurt
½ dl olie
½ – 1 dl vand

Fyld
5 æg
100 g frossen spinat, optøet
1 ½ dl yoghurt eller creme fraiche
salt og peber
½ hokkaidogræskar
ca. 75 g gedeost (kan erstattes med feta)

 

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader.

Begynd med at lave dejen: Bland alle ingredienserne og saml dejen uden at ælte den for meget. Rul dejen ud på et meldrysset bord og beklæd en tærteform med dejen. Prik bunden med en gaffel og bag bunden midt i ovnen i cirka 10 minutter.

Rør æggemassen sammen af æg, yoghurt og lidt salt og peber. Knug vandet grundigt ud af spinaten og rør i massen.

Halver hokkaidogræskaret og skrab kernerne ud. Skær i cirka 1 cm tynde skiver, så du får en masse ’buer’. Skær eventuelt over på midten. Læg et lag af græskar-buer på den forbagte bund og hæld æggemassen over. Læg endnu et lag græskar, så de kommer til at ligge i overfladen og skaber et flot mønster i tærten.

Pluk gedeost i mindre stykker og fordel over toppen. Bag græskartærten i 30-35 minutter, til den er gylden og gennembagt. Lad gerne tærten hvile i 20 minutter inden servering, så den bare er lun og spis eksempelvis med en god salat til.

 

//Illustration: Ingrid Møinichen

Skriv en kommentar