GRØN MAD – CREMET PASTA MED ØSTERSHATTE

GRØN MAD – CREMET PASTA MED ØSTERSHATTE

Ugens grønne ret er en lækker pastaret med svampe. Den er cremet og har en varm og mild smag fra flødeost og østershatte, som både holder faconen og har en fin konsistens selv efter tilberedning. Skal det være ekstra lækkert så tilsæt en smule rød- eller portvin.

Til 2 portioner

DET SKAL DER I

1 stk squash
4 stk forårsløg
250 g østershatte
2 spsk olivenolie
100 g neutral flødeost
1 dl grønsagsbouillon
cirka 250 g pappardelle (bred båndpasta)
cirka 50 g frisk parmesanost
salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

Kog pastaen efter pakkens anvisning.

Rist græskarkerner på en tør pande i 2 minutter uden at de tager farve. Stil til siden.

Forårsløg snittes fint, squash skæres i skiver og halveres, østershattene børstes rene for snavs og jord og rykkes fra hinanden til mindre strimler. Steg grøntsagerne i olivenolie i en gryde ved høj varme i 3-5 minutter.

Opløs en grønsagsbouillonterning i en deciliter kogende vand og tilsæt bouillonen til grøntsagerne sammen med flødeosten. Rør rundt og kog op.

Vend pastaen i, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Server med græskarkerner og friskrevet parmesan.

//Illustration: Ingrid Møinichen

Skriv en kommentar