Fastfooden har fået nyt ansigt
Mad

Fastfooden har fået nyt ansigt

MADANMELDELSE: Takeaway rimer ikke længere på pizza og burger, men skal helst bestå i et solidt måltid. Gæsteanmelder Marianne Trier Josefsen har besøgt Oli-Gak.

 

IMG_9759

Entré til Oli-Gak // Alle fotos: Emilie Garbrecht Brodersen

 

I det lille lokale, der udgør restauranten, er madosen så tyk, at man kan skære i den. Der er travlt i køkkenet, som ikke er adskilt fra de få spisepladser. Med jævne mellemrum kommer der takeaway-kunder og henter deres mad i brune poser. Samtidig er der godt fyldt op ved de små havemøbler betrukket med rød og hvidternede voksduge.

Takeaway-restauranten Oli-Gak er et billede på fastfoodens nye ansigt. Restauranten, der er placeret i en baggård i Mejlgade i Aarhus, har et begrænset menukort: Blåmuslinger, dagens suppe, dagens fisk, dagens bøf. Der skal ikke tænkes meget, og der er noget befriende ved at lægge valget i kokkens kyndige hånd. Maden er god, og priserne er studievenlige.

 

IMG_9757

Man mødes med smil og god stemning.

Tendens i Aarhus
I en tid hvor der skal træffes aktive valg i alle aspekter af livet, kan det være rart at overlade bare et enkelt af de valg til en anden. Tendensen til spisesteder, hvor det går hurtigt og nemt, fordi nogen har truffet valget, kan ses flere steder i Aarhus. Det gælder spisesteder som madbodegaen Vesterlauget i Vestergade og Haute Friture i Graven. Det er som at komme hjem til mor. Som i teenageårene står maden næsten klar, så snart du har sat dig til bords.

På steder som disse bliver fastfood til et lækkert og solidt måltid. En god pendant til den sædvanlige burger med fritter.

 

IMG_9744

Solid hygge med bloklys og ternede dug.

 

Tre retter for tre retters skyld
Dagens menu hos Oli-Gak stod på fiskesuppe med hjemmebagt brød. Herefter kalv i rødvinssauce med tilhørende flødekartofler. Til sidst en bærtrifli. Det er ikke gourmet, men det er lækkert. Det er lavet fra bunden. De tre makroner med flødeskum og bær, der gik under navnet trifli, kunne kokken dog godt have sparet sig.

 

IMG_97551

Anmeldelse: Marianne Trier Josefsen Fotos: Emilie Garbrecht Brodersen

 

Hvad: Spisested&take away Oli-Gak
Hvor: Mejlgade 46, 8000 Aarhus C. Du skal igennem en port, som ses på nedenstående billede
Hvornår: Dagligt ml. 17-20
Hvorfor: Fordi priserne er gak, mens maden er solid
Mønt: Studievenlige priser – f.eks. koster to retter kun 75 kr.
Links: Hjemmeside + Facebook

 

IMG_9768

Følg duften af rødvinssauce ind gennem porten.

Skriv en kommentar