LIVE: SHOW OFF

LIVE: SHOW OFF

Mantraet “show it, don’t tell it” gør sig som regel gældende, og det er med afsæt i dette, at der i dag afholdes SHOW OFF i anledningen af Frontløbernes 30-års fødselsdag: Huset summer og bobler med virkelystne unge århusianere. Så kom forbi, eller læs med hjemme fra sofaen. For i eftermiddag åbner dørene til de mange skønne initiativer og projekter, der  har til huse på Jægergårdsgade 154, 1. TV. Hos VINK holder vi af at fortælle jer om det, der spirer frem fra det kulturelle vækstlag i Århus, så vi vil vove at show it and tell it too. Derfor vil vi i dag opdatere dig løbende fra kontoret hos Frontløberne. Tjek det ud!


15:11 – PUKK støtter ungekulturen i Aarhus

// Alle fotos: Kio Jørgensen Ng

I forbindelse med SHOW OFF er den nye pulje PUKK rykket ud af vante rammer og ind i hos Frontløberne. Her har vækstlaget mulighed for at livepitche deres hjerteblod og deres projekter – og så for én gangs skyld få et hurtigt svar på deres fondsansøgning. Normalt er PUKK også en dejligt adræt pulje, hvor man uden faste deadlines kan få midler til at stable et kulturprojekt hurtigt på benene i Aarhus Kommune. Puljen er nemlig skabt med det udgangspunkt, at det skal være muligt at handle hurtigt på en god idé! Så har du et projekt på vej – så hør mere hos Frontløberne i dag – eller læs mere på pukk.dk!


15.24 – Tegneklubben

I ét af Frontløbernes lokaler sidder lige nu en lille forsamling mennesker, småsludrende eller med en pensel i hånden. Tegneklubben har nemlig sørget for hyggelige rammer til fri leg med farver og streger. I dag er det 12. gang. at de holder deres månedlige tegneklub, som skifter lokation fra gang til gang, med alt fra dome of visions til kunstakademiet som fysisk ramme. Tegneklubben er en kær ven af huset og har afholdt tegneklubben her hos Frontløberne flere gange før. Kom forbi tegneklubben og se, hvad der kommer ned på papiret af vanvittige indfald eller rolige stilleben.


15:41 – det turkise telt

Trænger du også snart til at få rystet musikposen lidt? Inden længe fejrer det turkise telt 10 års jubilæum med et brag af en fest. Inden længe er nærmere bestemt 30. august til 8. september, hvor Musikhusparken endnu engang omdannes til en åben folkefestival fyldt med unikke og mangfoldige musikoplevelser. Varm op med en omgang Altin Gün, DengueDengueDengue, eller mød folkene bag til SHOW OFF i dag.


16:10 – Kulturfjorden

 

Endnu engang åbner Frontløberne op for Kulturfjorden under dette års Kulturmødet på Mors. Her kan du opleve alt det bedste, og det mest interessante, som det kulturelle vækstlag har at byde på. Det bliver et par dage med musik, debatter, talks, kunstoplevelser og andet godt. Du kan blandt andet opleve Josephin Boviéns sprøde soul/rnb lyd, en debat om aktivisme som værktøj til at ændre verden, Emilie Bergmarks performancekunst om prækarisering i kulturbranchen, Goodiepal & Pals roudy musik til fordel for børnene for børnene i Sjælsmark, Iris Bakkers kunstkasino og meget mere. Mød Kulturfjorden til SHOW OFF eller læs mere på Frontløbernes facebookside.


16:25 – Paneldebat om ungekulturens forhold

Hvordan står det egentlig til med ungekulturen? Og hvordan fremmer man denne? For kan man overhovedet leve af at lave kultur nu om dage? I en paneldebat kan man lige nu høre velbegrundede overvejelser og erfaringer fra Albert Helmig (Aarhus Volume), Ole G. Jørgensen (ARoS Public), Emma Sørensen (Scenekunsthus Aarhus), Steen Bording Andersen (Kulturudvalget) og Jesper Mardahl (PROMUS). Det er klart, at der er udfordringer forbundet med det at skabe ungekultur, og debatten synes også at fortælle noget om, at det i en by som Aarhus er enormt vigtigt, at man fra myndighedernes side prioriterer ungekulturen – og giver plads til ungekulturen – blandt andet ved, at man til en vis grad overlader den til sig selv, lader den skabe sit eget rum, samtidig med, at man forsøger at mindske de bureaukratiske bump på vejen for at fordre, at de gode idéer, der selvsagt er at finde i byen får lov til at udfolde sig!


17:20 – STAK – Studenter Task Force for Kreativitet

STAK har i dag pyntet deres kontor flot op i røde farver, flag og lyskæder. Midt i rummet står et mini tennisbord og det er svært ikke at læse lidt symbolik ind i denne åbne invitation til “ping-pong”. STAK er en organisation af studerende, som arbejder for at koble studerende og de kreative og kulturelle miljøer tættere sammen. Hos STAK kan du søge hjælp til at udleve din kreativitet og få støtte til iværksætteri og innovation. Jeg spørger, hvilket budskab, STAK gerne vil ud med, en dag som i dag hvor vi fejrer ungt iværksætteri. STAK vil gerne appellere skabertrangen og innovationslysten i ALLE uanset faglig baggrund. De ser store muligheder i en bred tværfaglighed, der når ud til alle afkroge af Århus’ uddannelsesinstitutioner.


18.17: – Endnu Utrykt

Dette nye koncept for litteraturoplæsning afholdte sit første arrangement i april. Formålet er at præsentere ny, “endnu utrykt”, litteratur af høj kvalitet i uformelle, private rammer uden for de statsstøttede scener. Første arrangement fandt således sted i kollektivet, hvor Gustav Aaen, initiativtageren bag projektet, bor. For at sikre mangfoldighed og bredde, er det for hvert arrangement en ny person, som udvælger spirende forfattere til at læse deres materiale op. I dag til SHOW OFF læste Malte Frøslev og Jacob Lassen op. Der er mere på vej, så hold øje med Endnu Utrykts næste event i august. 

Skriv en kommentar