Hvad skal du læse i din ferie?

Hvad skal du læse i din ferie?

Måske ved du det ikke lige. Hvilke bøger du skal dykke ned i, og lade dig opsluge af, denne sommer. Heldigvis er der mangt en hjælpende hånd at hente, og VINK giver her sit besyv med.

 

Hvis du lige som mig er en af dem, der sætter lighedstegn mellem ferie og gode bøger, er denne læsning måske interessant for dig. Hvad enten du har planer om vilde trope eventyr, fiskefortærende sommerhus-idyl eller om cykelture ud i det blå, kan gode bøger gøre din ferie lidt bedre.

Jeg cyklede forbi Kristian F. Møller, hvor den aarhusianske, og meget kyndige, bogentusiast, Rikke Madsen, kom med sine bud på lidt alternative bøger til sommerlæsningen.

 

vinkmainimgfilePxcbDmeFVirfcFmdHdob

Foto: Daphne Oude Geerdink

 

Cormac McCarthy – Blodets Meridan

Bogen er sproglig kraftfuld og meget voldsom. Den er metaforisk, mytisk, men alligevel perfekt konkret i sin historie, forklarer Rikke Madsen begejstret.

McCarthy, der er forfatteren bag bøger som No Country for Old Men og Vejen, har skrevet et værk med surreelle landskabsbeskrivelser, indianere der myrdes og en teenagers skæbne på flugt hjemmefra. Alt sammen foregår det i grænselandet mellem USA og Mexico i midten af 1800-tallet. Historien tager udgangspunkt i en reel begivenhed fra 1849, hvor et amerikansk kompagni under ledelse af den selvbestaltede kaptajn John Glanton drog til Mexico for at tilbyde lokalregeringen deres tjeneste som skalpejægere.

”Blodets Meridan rammer læseren som et slag i ansigtet” skriver The New York Times. Og bogen, som kan købes for 299.95 kroner, har da også allerede høstet hele 6 hjerter hos Politiken.

 

vinkimgfileOQvdcVMLdAvaJqUxLdgU

 

Johannes Sløk – Kierkegaards Univers

Netop nu fejrer hele verden filosoffen og forfatteren Søren Kierkegaards 200 års jubilæum. Derfor kan Johannes Sløks værk siges at være oplagt at give sig i kast med, hvis man ellers tør.

Kierkegaard er ikke den lettest tilgængelige af sin slags. Men denne bog formidler filosoffens tanker på et niveau, der ikke er djævelsk svært, forklarer en storsmilende Rikke Madsen. Bogen forener på fineste vis Johannes Sløks personlige lidenskab og overlegne indsigt, og så er den et glimrende supplement til en rar lænestol, et glas vin eller måske endda under åben himmel.

Bogen koster 299.95 kroner.

 

Erlend Loe – Fvonk

Den norske forfatter Erlend Loe, som har gjort humoristiske skildringer af mænd i krise til sin specialitet, er på banen med endnu en bog i rækken. Fvonk hedder den, og handler om en lektors paranoide besættelse af snavs og renhed, om hans logerende, der er Norges statsminister og (tilfældigvis) hedder Jens, om vores rollespil i hverdagen og om det behov for at være sig selv, der følger med – også for magtmenneskernes vedkommende.

Modsat Fvonk er Loe ikke en mand, der går stille med dørerne, og er man til barnlig logik og underspillet absurd humor, som man også kender det fra hans tidligere romaner, Doppler og Naiv Super, kan dette stykke af finurlig læsning erhverves for 199.95 kroner.

 

vinkimgfileTBNrZBfgCTlVegZxVKpj

 

Ernest Hemingway – Der er ingen ende på Paris

Dette værk er et portræt af det sprudlende Paris i årene efter første verdenskrig. Det er et portræt af den unge Hemingways løsslupne kreativitet og ukuelige entusiasme. Men det er også historien om de lykkelige år med Hemingways første kone, Hadley, og deres venskab med kunstnere som F. Scott Fitzgerald, Ezra Pound og Gertrud Stein.

Bogen er en revideret udgave, som indeholder forfatterens egne udkast til flere kapitler, der aldrig tidligere har været udgivet. Og til dig der er forgabt i enten Paris, i Hemingway, eller i begge dele, kan bogen købes for 249.95 kroner.
God læselyst og god ferie!

Skriv en kommentar