MINIPORTRÆT: Er du litteratur-interesseret og vil holdes ajour med, hvad der bliver skrevet i studiedrevne litteraturtidsskrifter i Norden? Så er din nye ven digital og hedder Periferi

Periferi fragter litteraturnyt mellem de nordiske lande // Foto: her

 

Hvem er min nye ven?
Perferi er sådan en ven, alle ens andre venner mødes hos, ligesom de gør hos Monica fra Friends eller for at bruge en mere litterær sammenligning, som de gjorde hos Gertrude Stein dengang i Paris omkring det forrige årthundredeskifte. Vennerne fra studiet, that is.

Periferi er nemlig en blog, der samler udgivelser fra litterære tidsskrifter, skrevet og udgivet af studerende fra Norge, Sverige og Danmark. Idéen udgår fra Aarhus, hvor den er blevet udviklet af en håndfuld kandidatstuderende fra Litteraturhistorie på Aarhus Universitet. Målet er bl.a. at styrke forholdet mellem de nordiske lande og udvekslingen af litterære tanker.
Et omdrejningspunkt kunne f.eks. være spørgsmålet: Hvilke litterære diskussioner optager de studerende i Uppsala netop nu? Eller: Hvad bliver det næste temanummer for litteraturtidsskriftet fra Universitetet i Bergen?

Periferi udvælger en række artikler fra de studerendes tidsskrifter og poster dem på bloggen. De fleste af tidsskrifterne ville ellers aldrig se dagens lys udenfor de interne miljøer, de indgår i, hvorfor bloggen er en unik mulighed for at dykke ned i resten af Nordens behandling og optagethed af litteratur. De tager simpelthen fra periferien og giver til alle.

Summa summarum: Din nye ven hedder som sagt Periferi, er tolv dage gammel og opfostret af Øjvind, Mathias, Ida og Kristin. Periferi har allerede både gennemvandret en labyrint og talt med de døde. Vennen din har travlt og elsker at gå på opdagelse i ordskaber. Klik en low five her og tag med på opdagelse i Periferien.

 

2

Hvem: Periferi
Skabere: En gruppe kandidatstuderende fra Litteraturhistorie på Aarhus Universitet: Øjvind Fritjof Arnfred, Mathias Ruthner, Ida Jespersen og Kristin Vego
Hvad: Internetplatform for studenterdrevne litteraturtidsskrifter i Norden
Hvor: her
Hvornår: Du er velkommen nårsomhelst
Links: Periferis Facebook

 

Norden // Foto: Julia Fine