Er du også vild med sprød musik? Kan du godt lide skøn fotokunst? Og er du interesseret i at se, hvad de to kunstarter kan i samspil med hinanden? Så skal du da tjekke VINKaarhus’ næste VINK POP UP event ud. For her er der lækker musik og fotokunst i skøn forening på programmet. Læs mere om aktørerne her!

 

VINK POP UP er en tværkunstnerisk platform, hvor kulturmagasinet VINKaarhus præsenterer århusiansk undergrundskultur i et liveformat. Vores engagement i den århusianske kulturjungle afspejler sig i vores mangeårige arbejde med denne. Vi vil kulturmiljøet i Aarhus, og vi vil vise den frem til så mange som muligt. Derfor glæder vi os til endnu engang at vise spirende undergrundskultur frem ‘hjemme på Sydhavnen’, når vi i samarbejde med bandet Little Winter, galleriet Photographic Plate Project og kunstner Zak Bergmann skaber en unik tværkunstnerisk oplevelse den 26. oktober.

 

Bag bandet Little Winter finder man fem unge mænd fra Aarhus, som udefra set må siges at have en vis fælles interesse og fascination for det melankolske og det kølige samtidig med, at deres lyd er fyldt med varme og musikalske kram. Med en lyd som bandet selv beskriver som glødende lo-fi pop, der er en slags køligt skandinavisk take på en californisk solskinslyd, så er Little Winter et skønt og dualistisk bekendtskab. Forvent skrøbelig melankoli og stormende følelser i modsætningsfyldt forening. Forvent støj og flygtighed sammen med et gedigent og varmt pophåndværk. Forvent atmosfærisk lyd og dansable toner når Little Winter spiller til VINK POP UP.

 

Photographic Plate Project er en aarhusiansk projektgruppe med et vinduesgalleri i Graven 29. Herfra viser de fotokunst af hovedsageligt af aarhusianske kunstnere og bruger værkerne til at dykke ned i den fotografiske tradition. Denne undersøgelse danner grundlag for værkets udtryk, som styrker fotografiet som kunstarts berettigelse i et nærværende miljø og synliggøre de aarhusianske kunstnere for byen. Til VINK POP UP har PPP kurateret en udstilling specifikt til denne dag med kunstnerne Tilde Døssing og Tue Ahlgren, hvor grundlaget for kurateringen udspringer af Little Winters æstetiske udtryk. Fælles for værkerne er, at de behandler en naiv tilgang til verden, som afspejler en ungdommelig nysgerrighed og en særlig måde at være i verden på.

 

For at skabe en øget samhørighed mellem musikken og fotokunsten har VINKaarhus allieret sig med kunstner og grafiker Zak Bergmann, der med udgangspunkt i musikken og fotoværkerne vil skabe en unik, visuel oplevelse, som skal akkompagnere koncerten. Zak Bergmann arbejder særligt med collage som koncept, med farvers sanselighed og med det flygtige.

 

Så kom da lige forbi! Vi glæder os nemlig helt vildt til at vise sprød undergrundskultur frem for jer!

 

26.oktober. Klokken 20.00. Frontløberne. Det 3. rum. 

 

Følg med her. Vi ses!VINK POP UP præsenteres i samarbejde med VoxHall og er støttet af Aarhus Kommune.